Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 0:33:24

assalamualaikum kepada rakan2 yang dihormati sekelian....disini saya diamanahkan untuk membuat treat ride santai riang sebelum puasa yang akan diadakan pada tarikh 23/24 julai 2011..

yg dari shah alam bekumpul kat shell batu 3, sblm jam 12 am..

lokasi untuk zon tengah akan berkumpul di R&N RAWANG sblm pukul 1.30 A.M 23/7/2011

lokasi untuk zon utara pula bekumpul di RESTORAN DI'NAINA JELAPANG sblm pukul 2.00 A.M..



setakat perbincangan antara saya dan admin dino..beliau bersetuju dengan tarikh itu dan mybe waktu perjalanan atau tarikh tu akan diedit oleh admin semula.perkara ini telah dibincangkan didalam cadangan saya sebelum ini dan ramai yang bersetuju dengan ride ini...

tempat penginapan kita ialah LUMUT VILLA IN..jika ada sebarang perubahan..akan dimaklumkan kepada anda semua...



-ini lokasi tempat penginapan kita, satu kapla rm20..-



-lokasi pertama yang akan kita kunjungi untuk dikunjungi-(mandi manda)




aktiviti malam mybe akan diadakan disini atau ada rancangan lain,mybe kita nak carik port lain ka nak g BBQ atau karaoke...(name pun ride santai)..







lokasi untuk kita bersnap2 bersama2....


kita akan bergerak malam dan diharapkan jentera anda semua dalam keadaan baik sebelum bergerak ke tempat yang dituju..dan selepas minum petang kita bersurai mengikut zon masing2...

Penginapan kita ialah lumut villa in...lokasinya didalam gambar diatas yang terletak berhampiiran dengan tempat makan,kalau xsilap restoran ikan bakar...
dan harga untuk satu malam(sehari la kirenyer)..tempat parking motor plak rasenyer selamat pasal tahun lepas xde kejadian yang xdiingini berlaku...

bilik@rumah :: 4 rooms house unit @1 famiy 3std room = RM 190.00
(****boley masuk 15 orang )




sory la kalau treat aku nie agak simple jer..coz nie 1st treat aku..kalau ade yang kurang tue mintak maaf la erk..aku sekadar wat yang aku tau jer..coz xpenah wat lagi sebelum nie dan aku diamanahkan untuk wat untuk kita semua...n kalau ade suggesttion lain disane..akan diberitahu kemudian...

time bergerak dan berkumpul

03:00 - semua zon dari utara,tengah dan selatan jika ada dalam event nie berkumpul di shell bidor..
03:30 - semua dijangka akan bergerak dari bidor ker check point yang seterusnya di kawasan rehat teluk
intan..berhampiran dengan sungai perak.
04:30 - waktu dijangka sampai ker kawasan rehat teluk intan.berehat sebentar mybe dalam setengah jam..
05:00 - gerak ke teluk batik..
06:30 - dijangka sampai ke daerah manjong(teluk batik)..mybe kita berkumpul dulu dekat area dikawasan
dataran teluk batik coz waktu check in tempat penginapan lepas jam 08:00 pagi..
08:00 - check in dan berehat dalam tempoh mase 4-5 jam sebelum kita meneruskan
aktiviti kita mybe selepas sembahyang zohor...
14:00 - waktu untuk kita picnic puas2..mybe ade yang nak main banana boat...ngorat2 ker kalau berminat.
tapi jangan sampai gaduh2 dah la..rasenyer awek2 sane cute2 kot..huahuahua,snap shot pun boleh
dan mybe kita dah ade camera man yang telah dilantik untuk event kia kali nie..hahaha
18:30 - balik ke tempat penginapan untuk menunaikan solat asar..magrib dan juga isyak...

SEMUA AKTIVIT MALAM AKAN BERLANGSUNG SELEPAS SOLAT ISYAK..

20:30 - bergerak ke kawasan tempat makan...yang ada karaoke.mybe akan ditentukan oleh mod atau abg
kawasan..BBQ akan dilakukan pada waktu ini..tapi saya sebagai wakil treat nie akan cuba deal dengan
tuan kedai dulu kalau nak wat BBQ...tapi pasal korang semua...saya cube lakukan yang terbaek untuk
korang semua...
- sesi suai kenal sambil makan malam bersama..
- mybe kita akan mengambil masa yang lama dikedai tempat makan nie..
01:00 - bergerak pulang ke tempat penginapan...

HARI KEDUA

10:00 - rasenyer time semua dah bangun dari tempat tido..kalau ade yang xbangun lagi kasi basah muka dia
dengan air..hahha(gurau2 jer..)
- g usha tempat2 nak sarapan pagi yang simple2 jer.
11:00 - bergerak ke tempat-tempat yang menarik untuk sesi snap shot sebagai kenang-kenangan kita
sekeluarga..hahaha
13:00 - pilihan ditangan anda nak makan free ker atau nak makan berbayar...(blure dah nie).
17:00 - berkumpul di petronas pekan manjung untuk sesi perpisahan sementara antara zon..
17:30 - bersurai



Ni cenderamata utk ride kali ni:


spesifikasi kain key:
*kain key jenis cotton/serap air
*warna kain hitam n ade border kuning (sempena warna bndera negeri Perak)
*size 55cmx55cm
*limited edition 40 helai shj...spe cpt die dpt!!!
*harga RM=15

KAIN KEY LIMITED RIDE TO TELUK BATIK 23 & 24 JULY 2011 HANYA AKN DIKUARKN SBANYAK 4O HELAI...SIAPA CPT JUMPE AKU N TRUS BYAR, AKN DAPAT KEY TU...TP DGN SYARAT, KEY HANYA AKN DIJUAL PADA 23HB DI TELUK BATIK...XBOLEH BELI AWAL, OR BUAT TEMPAHAN..HARAP MAKLUM -ADMIN-

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pengurus Konvoi : Ayie Banjar
Marshall Depan : Ame Jamil
Runner : Dino & Yap
Marshall Blakang : Sopa TM

Peringatan:
* Jgn melebihi or memotong marshall yg berada di depan...
* Jgn menunggang di dalam garisan kecemasan (highway)
* Jgn menunggang terlalu perlahan
* Mesti gunakan signal jika perlu membelok @ ingin memotong
* Jika ade masalah, trus beri signal kiri ke lorong kecemasan... Runner akn dtg mmbntu.
* Kerjasama dari anda amat diharapkn...terima kasih Very Happy
---------------------------------------------------------------------------------------------------------



kepada rider yang ingin turut serta sila berikan nama dan no TEL. dengan lengkap.

-tupaiz fly~~~-

1 . AYIE BANJAR :: 0172640175 :: LONG RANGER MAN/TROLAK
2 . AME JAMIL :: 0135807257 ::SYG FIZA
3 . FIK IPOH/GITAR SOLO :: 0125333095
4 . SOPAKTM :: 0123109049 :: SHAH ALAM/KLANG
5 . DIN DINO :: 0145134056 ::TUPAI STANDARD KILANG(katenyer)
6 . FIZZ FIXZ :: 0194560468 ::TEAM BUDAK BAIK (KIV)
7 . WAN WKL :: 0176033015 :: ENSEM SLALU KATENYER..
8 . FAIZ RADZI :: 0126770116 :: Klang
9 . BOB BHN :: 0172433346 :: penang
10 . SHAHRUL :: 0175240325
11 . SHAH :: 0125440587 :: IPOH
12 . BOY ABE :: 0175656027 :: IPOH
13 . PIJAN :: 0125403996 :: IPOH
14 . HAFIZI :: 0134623576 :: (SINCHAN) :: IPOH
15 . APITZ :: 0175499235 :: IPOH
16 . ALIPP :: 0125459041 :: IPOH
17 . LECK :: 013 4337473 :: GERIK, PERAK :: GENG TUPAI STENDET GABAN
18 . ROY :: 0196917015 :: IPOH/KL
19 . AYIP :: 0174563755 :: PARIT BUNTAQ (KULAAN AKU JGK NIE)
20 . YAPBKX3048 :: 0176897699 :: SHAH ALAM/KUALA SELANGOR
21 . IZHAR :: 0195076536 :: TAIPING
22 . HANIF :: 0145060471 :: POMEN XDE SIJIL
23 . AZROY HAKIMI :: 0196917015 :: ipoh-kl :: hatiku sgguh keras
24 . fareez :: 013 4753697 :: Teluk Intan (KIV)
25 . airiell_91 :: 017 6772766 :: teluk intan (KIV)
26 . apit@fizerpool@otai :0134155153 : bidor (KIV)
27 . Kaer :: 0177676321 :: Bangi :: Bukan Geng Sembang Kencang
28 . Atan Sanggoi :: 017-5155331 :: Felda Trolak Utara
29. carlz :: 0126543813 :: shah alam
30. baem :: 0173474336 :: shah alam
31. der zowl::0126062060::moto dlm pantang...haha
32. shiro :: 0124419570 :: kangar
33. jack :: 0175184047 :: kedah
34. shidee :: 0172549729 :: serdang
35. Herry kerry :: 0174988396 :: penang
36. magnum :: 012-2257509 :: KL
37. Zharif Sufean: 0175233491 : kedah mari~
38. TC :: 0137189591 :: shah alam
39 . AUS MaLaus :: 017-5137619 :: geng rambut Lurus
40 . Hazrin Edogawa :: 017-5681990 :: Kulaan jua
41 . izzat :: 0174853125 :: location atas awan



:-- HOUSE LONG RANGER :

1 . AYIE BANJAR
2 . WAN WKL (satria_zr)
3 .
4 .
5 .
6 .
7 .
8 .
9 .
10 .
11 .
12 .
13 .
14 .
15 .

:-- HOUSE FLYMEN :

1 . AME JAMIL
2 . LECK
3 .
4 .
5 .
6 .
7 .
8 .
9 .
10 .
11 .
12 .
13 .
14 .
15 .

:-- HOUSE ROKET :

1 . DINO
2 . YAPBKX3089
3 .
4 .
5 .
6 .
7 .
8 .
9 .
10 .

perhatian kepada semua...check point untuk semua peserta konvoi kali ini di shell bidor sblm jam 3 pagi (sabtu)..kepada semua zon..pastikan anda exit highway bidor..baru dapat info dari admin dan admin setuju untuk berkumpul di shell berkenaaan..

ipoh - bidor =40 km
rawang - bidor = 90 km
bidor - teluk intan = 37 km
teluk intan - teluk batik = 75 km

total untuk dari zon utara dan selatan...hehhee

ipoh - teluk batik = 152 km
rawang - teluk batik = 202 km

amcam??rase mencabar x ride kali nie?



-update by ayie banjar 21/07/2011 15:40 P.M-

_________________




Last edited by banjar_wmv on Thu 21 Jul - 16:41:25; edited 32 times in total
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 1:21:32

22hb tu hari jumaat kn? ak blk keje kul 1130mlm...
cmne nk bkumpul n gerak kul 9mlm? huhu Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 1:24:02

rasa-rasa macam nak join..hehehee

Ame Jamil :: 013-5807257 :: syg Fiza

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....


Last edited by ame jamil on Thu 30 Jun - 1:29:19; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 1:25:11

Dino wrote:
22hb tu hari jumaat kn? ak blk keje kul 1130mlm...
cmne nk bkumpul n gerak kul 9mlm? huhu Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

kena set balik ni.......hehehee...yg pasti aku nk join..heheheee

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 1:51:44

walau ak tuan tanah tempat nie...erm sorry geng ak x dpt nak hadir sbb...hal2 yg x dpt d ellakan...

apa pun ak cuba bg yg terbaek utk korank k...
Back to top Go down
View user profile
midi
Junior Member


Posts : 47
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 3:24:08

tak pat join ah cm ni ! ak da g smbung stdy da .. hukhuk
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 4:16:07

midi wrote:
tak pat join ah cm ni ! ak da g smbung stdy da .. hukhuk

Sabtu Ahad kn cuti...~~~

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 11:35:22

Ok,din....kite ejas balik tarikh tue..ape2 pun sape yang nak join ride nie bagi nama...jangan ada ymg ketinggalan..rugi besar gamaknyer..xpun,kalau tempat penginapan tue boley check in lebih midnight...rojer...amacm?ok x?

_________________


Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 13:21:29

banjar_wmv wrote:
Ok,din....kite ejas balik tarikh tue..ape2 pun sape yang nak join ride nie bagi nama...jangan ada ymg ketinggalan..rugi besar gamaknyer..xpun,kalau tempat penginapan tue boley check in lebih midnight...rojer...amacm?ok x?

eh...npe rmai pulak yg ckp xdpt gi ni? so, tarikh mane yg sesuai? scratch scratch scratch

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
GitarSolo
Senior Member


Posts : 51
Join date : 30/05/2011
Age : 30
Location : iPOH Mali..

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 20:46:25

aku pergi~ bounce


FIK EPOH : 012-5333095 lol!


SemakIN ke HadAPan~
Back to top Go down
View user profile
Sopakk TM
Super Senior Member


Posts : 234
Join date : 05/03/2011
Location : Shah Alam-Klang-Tg.Karang-Parit

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 22:56:37


Join......

Sopakk TM/Sofa :: 012-3109049 :: S.Alam/Klang/Tg.Karang/Parit.......Ride santai..... drunken
Back to top Go down
View user profile
Sopakk TM
Super Senior Member


Posts : 234
Join date : 05/03/2011
Location : Shah Alam-Klang-Tg.Karang-Parit

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Thu 30 Jun - 22:59:36

[quote]
banjar_wmv wrote:
assalamualaikum kepada rakan2 yang dihormati sekelian....disini saya diamanahkan untuk membuat treat ride santai riang sebelum puasa yang akan diadakan pada tarikh 22/23/24 julai 2001.......(mengikut cadangan aku)

lokasi untuk zon tengah akan berkumpul di R&N RAWANG pada pukul 9 P.M

lokasi untuk zon utara pula bekumpul di RESTORAN DI'NAINA JELAPANG pada pukul 9 P.M jgk...

setakat perbincangan antara saya dan admin dino..beliau bersetuju dengan tarikh itu dan mybe waktu perjalanan atau tarikh tu akan diedit oleh admin semula.perkara ini telah dibincangkan didalam cadangan saya sebelum ini dan ramai yang bersetuju dengan ride ini...

tempat penginapan kita ialah LUMUT VILLA IN..jika ada sebarang perubahan..akan dimaklumkan kepada anda semua...
[size=24]Biar betul tarikh ko Ni...tahun 2001.....ni dah lepas ni 10 tahun dulu...... affraid ....hahahahaaaa...harap pembetulan.....
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Fri 1 Jul - 1:37:06

Dino :: 0145134056 :: tupai stended kilang

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Fri 1 Jul - 19:14:39

Fizz Fixz : 019 456 0468 : Team Budak Baik (KIV)
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Fri 1 Jul - 21:25:25

kau jadi pegi ker??fizz??

_________________


Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Fri 1 Jul - 22:13:40

banjar_wmv wrote:
kau jadi pegi ker??fizz??

50 50 lagi bro...

apa apa pun ak KIV tau...
Back to top Go down
View user profile
GitarSolo
Senior Member


Posts : 51
Join date : 30/05/2011
Age : 30
Location : iPOH Mali..

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Fri 1 Jul - 22:52:13

banjar_wmv wrote:
kau jadi pegi ker??fizz??


fizz mesti kena pergi sebab tuan rumah .. bounce
Back to top Go down
View user profile
satria_zr
President 1
President 1


Posts : 604
Join date : 20/02/2011
Age : 27
Location : shah alam

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Fri 1 Jul - 23:34:49

salam..nk folow aw.. wan wkl :: 0176033015 :: ensem slalu
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Sat 2 Jul - 4:25:53

GitarSolo wrote:
banjar_wmv wrote:
kau jadi pegi ker??fizz??


fizz mesti kena pergi sebab tuan rumah .. bounce

Fizz....kami xtau jalan...hihihiii

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Sat 2 Jul - 5:53:24

ame jamil wrote:
GitarSolo wrote:
banjar_wmv wrote:
kau jadi pegi ker??fizz??


fizz mesti kena pergi sebab tuan rumah .. bounce

Fizz....kami xtau jalan...hihihiii

Gitar Solo: ermmm ak kemungkinan x dpt nak join weh...

Ame: x per adew Zam Manjung ley guide korank...hihi
Back to top Go down
View user profile
HANIF
Senior Member


Posts : 59
Join date : 18/05/2011
Location : kuantan

PostSubject: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA    Sat 2 Jul - 15:14:50

Fuh...nk join tp area jauh sgt..bajet x mencukupi Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Sat 2 Jul - 15:51:07

HANIF wrote:
Fuh...nk join tp area jauh sgt..bajet x mencukupi Crying or Very sad


mane location tue bro???

_________________


Back to top Go down
View user profile
HANIF
Senior Member


Posts : 59
Join date : 18/05/2011
Location : kuantan

PostSubject: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA    Sat 2 Jul - 18:31:11

Kuantan bro..
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Sat 2 Jul - 21:28:25

HANIF wrote:
Kuantan bro..


kuantan..xde masalah bro,kalau nak join event nie...follow admin atau geng2 dari zin tengah...ade no phone die org x??kalau xde amik nie
0145134056 :: dino...kau hallo2 die,sure die tunggu kau punyer...tue no admin..jangan malu2,kiteorg semua ok..

_________________


Back to top Go down
View user profile
ace
Super Senior Member


Posts : 129
Join date : 28/06/2011
Age : 26
Location : trolak - senawang

PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Sat 2 Jul - 21:54:15

wei plz la tka tarikh...ak nk folo
Mad
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA   Today at 2:30:17

Back to top Go down
 
RIDE SANTAI REHAT K125ZM SEBELUM PUASA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 11Go to page : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Terkini & Akan Datang/Latest & Upcoming Programmes-
Jump to: