Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Minyak 2t & 4t 125z Anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next
AuthorMessage
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Fri 13 May - 11:43:30

TC wrote:
leck wrote:
pasan x shell da tkar mnyak....
kaler nmpak sgat berbeza...
ring ak bnyik pas pkai mnyak baru neh....
pndapat anda????

komen saya..
shell SX skrg setaraf dgn shell S yg lama..
renung2kan dan selamat beramal Twisted Evil


senang2 kau pakai jer minyak cap ikan masin..bau mesti menarik..hehehe,xcaye cer cube...aku dah cube..perginya menusuk kalbu..hahaha
lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
satria_zr
President 1
President 1


Posts : 604
Join date : 20/02/2011
Age : 27
Location : shah alam

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Fri 13 May - 17:28:10

tupaijet_junior wrote:
2T Petronas yg semi 2SX lbih pekat sikit dari 2SP (fully syn)...fully cair macam air..., tapi syiok dia tak terkataa...

kdg2 saya mix 50:50 2sx+2sp., = mantap gak...konfiden bwk lju cket...
n kdg2 gak saya mix 50sx : 50 QS TCW3... = bawak below 120kmh santai2....ntk cuci enjin...,
sy tarok minyak ron97 dari shell n caltex only...(best ngn 2 brand ni jek)

ada org percaya, tuka2 2T tak elok utk long term engine...,
tapi saya tuka2 pon ngan brand petronas je....dua2 tesebut still ada ester...
tiap kali isi petrol, jarang giler guna ron95...lau tedesak tarok gk la.,
tcw3 tu sbg tambahan ntk kasi clean n lancar je...
resepi den ats tupai seniri....hehe..
slmt beramal.. eh silap...slmat mencuba...,


nk tnye..kire tcw3 ni xelok a kan untuk jangka masa panjang??kene tukar2 kn..


king king
Back to top Go down
View user profile
tupaijet_junior
Junior Member


Posts : 21
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Sat 14 May - 0:49:38

dino wrote:
info yg bgs drpd tupaijet_junior cheers cheers cheers

ak pn gne petronas jgk...tp yg botol itam tu je...hrga rm11...
xmmpu la nk gne mhal2...2minggu je da abis sbotol ak gne 2T...
kalo gne yg mhal, koyak la poket ak huhu Crying or Very sad Mad


he2...
maka kesimpulannya...
berbelanjalah mengikut kepeluan anda...,
den x pnh guna 2T mineral petronas...guna silkolene nye ada la dlu..botol ijau...asap mmg awann....
nak jimat n sedap...tuka2 la...kejap mineral, n kejap QS tcw3...

1 gallon tcw3 QS 3.75L = RM14.55/liter..,(RM55/1gal)
1 botol petronas botol itam = RM 11
3 botol (3L)= RM33.00
so kalau 3.7L+ = 41.2++...

hm..agak berbaloi kalau buat selang seli atau mix 50:50...
kos yg bebeza dari consumption en dino is dlm RM13....ini anggaran kasarr ye..,
dlm masa yg sama engine bersih...,ag pon myk dari sumber mineral ni byk karbon(btulkan kalau salah ye)

pendapat saya je, slh tulung betulkan.....
Back to top Go down
View user profile
tupaijet_junior
Junior Member


Posts : 21
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Sat 14 May - 1:15:03

satria_zr wrote:
tupaijet_junior wrote:
2T Petronas yg semi 2SX lbih pekat sikit dari 2SP (fully syn)...fully cair macam air..., tapi syiok dia tak terkataa...

kdg2 saya mix 50:50 2sx+2sp., = mantap gak...konfiden bwk lju cket...
n kdg2 gak saya mix 50sx : 50 QS TCW3... = bawak below 120kmh santai2....ntk cuci enjin...,
sy tarok minyak ron97 dari shell n caltex only...(best ngn 2 brand ni jek)

ada org percaya, tuka2 2T tak elok utk long term engine...,
tapi saya tuka2 pon ngan brand petronas je....dua2 tesebut still ada ester...
tiap kali isi petrol, jarang giler guna ron95...lau tedesak tarok gk la.,
tcw3 tu sbg tambahan ntk kasi clean n lancar je...
resepi den ats tupai seniri....hehe..
slmt beramal.. eh silap...slmat mencuba...,


nk tnye..kire tcw3 ni xelok a kan untuk jangka masa panjang??kene tukar2 kn..


king king


bukan x elok, 2T ni ada tulis "multiuse"..,pesanan sy lau nak cari tcw3, cari yg ada multiuse@ multipurpose...n yg otai2 prefer...sya stick kat QS je,,x pnh guna envirude...envirude lak kena usha bpe tinggi detergency dia...ada yg
sbb tcw3 ni ada yg high detergency....(XD30 cthnya..)
ada jugak member2 yg terus guna tcw3 je...ok je...

saya tukar2 pon still kat ptronas yg ada ester tu....(taksub sgt kat ester) hehe...,
lagi pon sbb senang nak dapat stok...ag pon member pnh dapat minyak tiruan...hancusss...woo...
em..sy x pandai sngt pasal addictive2 ni kawan2....trus trg sy ckp...


sy ada kawan, engineer exxon mobil kat kedah dulu..,
dia ckp setiap pengeluar petroleum, ada addictive n ramuan teknologi tersendiri...
termasuklah dalam Engine Oil and petrol...
cthnya caltex develop addctive techron, esso n mobil synergy, shell v-power97 n vpower racing...
walaupon ron95 yang sama, tapi addictive n teknologi berlainan...

mcm tu jugak dgn 2T...,
dalam 2T petronas ada ester n 4T pulak teknologi dual-tech(gear n clean),...
sy pernah baca dalam pemplet 2T 2SX petronas...,


sbb tu la saya stick kat product petronas skrg...
ada rasa yakin la...
tp jgn la melenjan 180kmh anyway, anytime, setting 2T kecik, dah jem slhkan prduk ni....
x betul la tu...sedikit info pasai produk 2SX petronas ni
dot nombo dua tu yang produk 2T laen x ada....hehe...

[img] [/img]


yg penting 2T mesti adaaaa.....jantung sanubari 2stroke ttuuuuu..

sori citer panjang lebar...padahal soklan nye ciput je...keh3x...
Sharing is Caring....tol x geng...., Very Happy


Back to top Go down
View user profile
MaGNum_1721
Senior Member


Posts : 58
Join date : 01/03/2011
Age : 25
Location : Kg. Baru~KL~Bangi~D'sara~Subang

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Mon 16 May - 0:06:52

tupaijet_junior wrote:
satria_zr wrote:
tupaijet_junior wrote:
2T Petronas yg semi 2SX lbih pekat sikit dari 2SP (fully syn)...fully cair macam air..., tapi syiok dia tak terkataa...

kdg2 saya mix 50:50 2sx+2sp., = mantap gak...konfiden bwk lju cket...
n kdg2 gak saya mix 50sx : 50 QS TCW3... = bawak below 120kmh santai2....ntk cuci enjin...,
sy tarok minyak ron97 dari shell n caltex only...(best ngn 2 brand ni jek)

ada org percaya, tuka2 2T tak elok utk long term engine...,
tapi saya tuka2 pon ngan brand petronas je....dua2 tesebut still ada ester...
tiap kali isi petrol, jarang giler guna ron95...lau tedesak tarok gk la.,
tcw3 tu sbg tambahan ntk kasi clean n lancar je...
resepi den ats tupai seniri....hehe..
slmt beramal.. eh silap...slmat mencuba...,


nk tnye..kire tcw3 ni xelok a kan untuk jangka masa panjang??kene tukar2 kn..


king king


bukan x elok, 2T ni ada tulis "multiuse"..,pesanan sy lau nak cari tcw3, cari yg ada multiuse@ multipurpose...n yg otai2 prefer...sya stick kat QS je,,x pnh guna envirude...envirude lak kena usha bpe tinggi detergency dia...ada yg
sbb tcw3 ni ada yg high detergency....(XD30 cthnya..)
ada jugak member2 yg terus guna tcw3 je...ok je...

saya tukar2 pon still kat ptronas yg ada ester tu....(taksub sgt kat ester) hehe...,
lagi pon sbb senang nak dapat stok...ag pon member pnh dapat minyak tiruan...hancusss...woo...
em..sy x pandai sngt pasal addictive2 ni kawan2....trus trg sy ckp...


sy ada kawan, engineer exxon mobil kat kedah dulu..,
dia ckp setiap pengeluar petroleum, ada addictive n ramuan teknologi tersendiri...
termasuklah dalam Engine Oil and petrol...
cthnya caltex develop addctive techron, esso n mobil synergy, shell v-power97 n vpower racing...
walaupon ron95 yang sama, tapi addictive n teknologi berlainan...

mcm tu jugak dgn 2T...,
dalam 2T petronas ada ester n 4T pulak teknologi dual-tech(gear n clean),...
sy pernah baca dalam pemplet 2T 2SX petronas...,


sbb tu la saya stick kat product petronas skrg...
ada rasa yakin la...
tp jgn la melenjan 180kmh anyway, anytime, setting 2T kecik, dah jem slhkan prduk ni....
x betul la tu...sedikit info pasai produk 2SX petronas ni
dot nombo dua tu yang produk 2T laen x ada....hehe...

[img] [/img]


yg penting 2T mesti adaaaa.....jantung sanubari 2stroke ttuuuuu..

sori citer panjang lebar...padahal soklan nye ciput je...keh3x...
Sharing is Caring....tol x geng...., Very Happy



info ko wat aq tmbah yakin je ngan 2t ptronas ni.....
nk2 plak aq skrang pkai 2sx pnye...mmg puas ati la pkai tu....
hari2 aq g klass roket je...
xde ragu2.....
tp bile pkai 2xt ni...
asap dye..mak oi...xde orang nk dok blakang moto aq...
wahahhahaha.....
Back to top Go down
View user profile
YapBKX3048
President 2
President 2


Posts : 798
Join date : 18/02/2011
Age : 31
Location : K.Sel ~ Shah Alam.

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Mon 16 May - 11:06:28

Ape2 Pown, ak ttp gune 2T Petronas.. drunken drunken drunken Hehe..

_________________
SeHaTi.. SeJiWa.. Se ia.. SeKaTa.. Kelab 125z Malaysia AKA K125zM 4ever

Crew No. K125zM_0006...
Back to top Go down
View user profile
apit
Super Senior Member


Posts : 104
Join date : 20/02/2011
Location : Penang/kdg2 bidor,perak

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Tue 17 May - 23:39:27

penah pakai 2t tcw3 shell pnya???
hehehe....
ni ha


http://www.jamestowndistributors.com/1/1/4534-lubricants-shell-nautilus-2-stroke-outboard-oil.html



Back to top Go down
View user profile
tupaijet_junior
Junior Member


Posts : 21
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Wed 18 May - 1:28:11

MaGNum_1721 wrote:
tupaijet_junior wrote:
satria_zr wrote:
tupaijet_junior wrote:
2T Petronas yg semi 2SX lbih pekat sikit dari 2SP (fully syn)...fully cair macam air..., tapi syiok dia tak terkataa...

kdg2 saya mix 50:50 2sx+2sp., = mantap gak...konfiden bwk lju cket...
n kdg2 gak saya mix 50sx : 50 QS TCW3... = bawak below 120kmh santai2....ntk cuci enjin...,
sy tarok minyak ron97 dari shell n caltex only...(best ngn 2 brand ni jek)

ada org percaya, tuka2 2T tak elok utk long term engine...,
tapi saya tuka2 pon ngan brand petronas je....dua2 tesebut still ada ester...
tiap kali isi petrol, jarang giler guna ron95...lau tedesak tarok gk la.,
tcw3 tu sbg tambahan ntk kasi clean n lancar je...
resepi den ats tupai seniri....hehe..
slmt beramal.. eh silap...slmat mencuba...,


nk tnye..kire tcw3 ni xelok a kan untuk jangka masa panjang??kene tukar2 kn..


king king


bukan x elok, 2T ni ada tulis "multiuse"..,pesanan sy lau nak cari tcw3, cari yg ada multiuse@ multipurpose...n yg otai2 prefer...sya stick kat QS je,,x pnh guna envirude...envirude lak kena usha bpe tinggi detergency dia...ada yg
sbb tcw3 ni ada yg high detergency....(XD30 cthnya..)
ada jugak member2 yg terus guna tcw3 je...ok je...

saya tukar2 pon still kat ptronas yg ada ester tu....(taksub sgt kat ester) hehe...,
lagi pon sbb senang nak dapat stok...ag pon member pnh dapat minyak tiruan...hancusss...woo...
em..sy x pandai sngt pasal addictive2 ni kawan2....trus trg sy ckp...


sy ada kawan, engineer exxon mobil kat kedah dulu..,
dia ckp setiap pengeluar petroleum, ada addictive n ramuan teknologi tersendiri...
termasuklah dalam Engine Oil and petrol...
cthnya caltex develop addctive techron, esso n mobil synergy, shell v-power97 n vpower racing...
walaupon ron95 yang sama, tapi addictive n teknologi berlainan...

mcm tu jugak dgn 2T...,
dalam 2T petronas ada ester n 4T pulak teknologi dual-tech(gear n clean),...
sy pernah baca dalam pemplet 2T 2SX petronas...,


sbb tu la saya stick kat product petronas skrg...
ada rasa yakin la...
tp jgn la melenjan 180kmh anyway, anytime, setting 2T kecik, dah jem slhkan prduk ni....
x betul la tu...sedikit info pasai produk 2SX petronas ni
dot nombo dua tu yang produk 2T laen x ada....hehe...

[img] [/img]


yg penting 2T mesti adaaaa.....jantung sanubari 2stroke ttuuuuu..

sori citer panjang lebar...padahal soklan nye ciput je...keh3x...
Sharing is Caring....tol x geng...., Very Happy



info ko wat aq tmbah yakin je ngan 2t ptronas ni.....
nk2 plak aq skrang pkai 2sx pnye...mmg puas ati la pkai tu....
hari2 aq g klass roket je...
xde ragu2.....
tp bile pkai 2xt ni...
asap dye..mak oi...xde orang nk dok blakang moto aq...
wahahhahaha.....


haha...masa pepagi mmg berasap la kampung...
tp masa dah panas engine...kureng la...bau pon mengancam...
lain la lau bukak 2T besa...mmg berbintik2 la baju sape dok blakang....keh3x
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Tue 24 May - 9:01:01

ermmmm nie tips ar....bg nak jaga Piston Moto or bearing dlm enjin..

Amik Stop Oil..Buh dalam tangki 2T...

kalo boleh campur dan gaul kan dgn mnyak 2t...

dalam enjin pun boleh letak....

tp ikut sukatan yg d tetapkan..

nie Pic nya



ermmm mmg senyap, enjin n piston pun dpt d jaga dgn baik...~~
Back to top Go down
View user profile
YapBKX3048
President 2
President 2


Posts : 798
Join date : 18/02/2011
Age : 31
Location : K.Sel ~ Shah Alam.

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 26 May - 13:00:44

Huhu... Btol ke nie.. klu btol bgs gak bende nie...
ak cam seram nk gune.. hehe.. terbaik fixfizz.. Wink

_________________
SeHaTi.. SeJiWa.. Se ia.. SeKaTa.. Kelab 125z Malaysia AKA K125zM 4ever

Crew No. K125zM_0006...
Back to top Go down
View user profile
bender
New Member


Posts : 18
Join date : 21/05/2011
Location : cheras, KL @ kedah

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 26 May - 16:46:47

bpe RM sbotol nih? rasa2 ad cam castrol R40 x?
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 26 May - 20:55:05

ok....yap...nie ak nak story sket bab nie..

baru2 nie...ak jumpa spupu ak....dia kerja bhgian repair enjin bot...

jadi, ak pun tnya ar....elok kew 2T Quick Silver nie...kalo pkai kat moto 2 stroke especially 125z...

katanya...x der msalah...boleh jer...

pastu dia buat perbandingan antara 2T Quick Silver dan 2T Even-rude (x tau eja betui ke x...)

kat tempat diwng adew 1 alat utk uji mnyak 2t nie camner kualiti nyer....

ternyata selepas ak tgk dia wat ujian pd 2T quick Silver....(smpi berasap2 ar juga Alat tue....) 2t tue mmg smooth...

dan sgt sesuai utk d gunakan...

dan dia ckp....lebih elok kalo d campur kan dengan stop oil, fungsi nya nak bg piston ring sentiasa berminyak...dan

jaga piston ring....ermmm kalo dlm enjin, dia jaga bering....

setakat tue jer yg ak tahu...

korang pun tahu kan enjin boat adew smpi 3 piston, pakai 2T quicks silver...ermmm mmg sgt sesuai...tambahan pula

enjin boat nie lasak...

kalo masuk pada 2 stroke terutama, ermmm performance sgt mantap..sbb ak dah cuba....hehehe

kat sini sapa layan 2T quick silver...kat tmpat ak..adew jual...

ermmm tp 2t sama cuma packaging jer lain...

1 liter = RM 12.50

3.75 liter = RM 45.00

10 Liter = RM 120.00

Stop Oil = Rm 8.00 (ada jer kat kedai spare part Kereta.....)

sekian info bersama....hihi

adew was2 sila2 bertnya yer...ak tulis berdasarkan apa yg ak perhati, dgr dan lakukan dgn sndiri....ehehehe
Back to top Go down
View user profile
bender
New Member


Posts : 18
Join date : 21/05/2011
Location : cheras, KL @ kedah

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 12:03:20

tingin jgk nak pkai 2t QS nih.. tapi dok cari merata rata kedai x jupa... or kena cari pengedar dy? errmm kat cnie ad sapa2 pngedar 2t QS x?
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 19:14:44

bender wrote:
tingin jgk nak pkai 2t QS nih.. tapi dok cari merata rata kedai x jupa... or kena cari pengedar dy? errmm kat cnie ad sapa2 pngedar 2t QS x?

hehehe

erm kat tempat ak adew...

erm kat sini harga 1 liter = rm 12.50 ( Packaging adalah biasa sbb nyer 2t tersebut dr tong dram dari kilang cuma anta

dlam bentuk dram

kalo yg botol 1 gilen = 3.75 liter = rm 45.00 (packaging mmg dr kilang)

dan terbaru 10 liter = rm 120.00

ak pakai 10 liter...utk bajet 2 bln...

setakat nie...br 1/4 ak guna....hihi

Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 20:17:07

abg2 semua...sy pakai 2t minyak ikan masin jer..xmampu nak beli minyak 2t cam u all semua...minyak 4t plak sy pakai minyak itam yang dah digunakan...tapi nak bagi satu petua...kalau nak bagi kawan2 lapo..gunakan minyak ikan masin yang beru lepas digoreng...hahaha...(jangan marah)

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

_________________


Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 20:17:19

sekarang pakai shell VSX.............sebelum ni pakai Shell SX tp sejak minyak SX jadi cair dan x berbau...pakai VSX lak............

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 20:52:27

banjar_wmv wrote:
abg2 semua...sy pakai 2t minyak ikan masin jer..xmampu nak beli minyak 2t cam u all semua...minyak 4t plak sy pakai minyak itam yang dah digunakan...tapi nak bagi satu petua...kalau nak bagi kawan2 lapo..gunakan minyak ikan masin yang beru lepas digoreng...hahaha...(jangan marah)

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

ko ckp ape ni ayie? ish.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 20:53:05

Fizz Fixz wrote:
ermmmm nie tips ar....bg nak jaga Piston Moto or bearing dlm enjin..

Amik Stop Oil..Buh dalam tangki 2T...

kalo boleh campur dan gaul kan dgn mnyak 2t...

dalam enjin pun boleh letak....

tp ikut sukatan yg d tetapkan..

nie Pic nya



ermmm mmg senyap, enjin n piston pun dpt d jaga dgn baik...~~

bkn ke minyak ni utk motor 4-stroke? scratch

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 22:07:01

Dino wrote:
banjar_wmv wrote:
abg2 semua...sy pakai 2t minyak ikan masin jer..xmampu nak beli minyak 2t cam u all semua...minyak 4t plak sy pakai minyak itam yang dah digunakan...tapi nak bagi satu petua...kalau nak bagi kawan2 lapo..gunakan minyak ikan masin yang beru lepas digoreng...hahaha...(jangan marah)

lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

ko ckp ape ni ayie? ish.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


den merapu ja jang...tapi den memang pakai 2t campur minyak ikan masin....hehehe...2t betui den pakai 2t vsx...den pakai minyak 4t motul 5100....hehehe...sory abg dino...den gurau aje,,

_________________


Back to top Go down
View user profile
YapBKX3048
President 2
President 2


Posts : 798
Join date : 18/02/2011
Age : 31
Location : K.Sel ~ Shah Alam.

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Thu 23 Jun - 22:29:18

Citer pasal minyak ikan masin tu la kan, Btol ke minyak wat masak tu bley gantikan minyak 2T..
ada sapa2 penah guna?? dpt guna minyak masak seri murni pown best gak klu bley guna.. hahaha...
drunken drunken drunken

_________________
SeHaTi.. SeJiWa.. Se ia.. SeKaTa.. Kelab 125z Malaysia AKA K125zM 4ever

Crew No. K125zM_0006...
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Fri 24 Jun - 0:12:47

Dino wrote:
Fizz Fixz wrote:
ermmmm nie tips ar....bg nak jaga Piston Moto or bearing dlm enjin..

Amik Stop Oil..Buh dalam tangki 2T...

kalo boleh campur dan gaul kan dgn mnyak 2t...

dalam enjin pun boleh letak....

tp ikut sukatan yg d tetapkan..

nie Pic nya



ermmm mmg senyap, enjin n piston pun dpt d jaga dgn baik...~~

bkn ke minyak ni utk motor 4-stroke? scratch

x semesti utk 4 stroke dino..2 stroke pun boleh..cuma fungsi dia adalah menjaga piston ring...dan kalo bhgian enjin.

bearing gear..hehehe

erm minyak stop oil nie kita campur kan dgn 2t...

lag pun ak dah cuba...2t QS + Stop oil...mmg sedap...~~performance nyer...

Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Fri 24 Jun - 0:23:56

performance sdap? kalo rider extrem, leh tahan ke bahan tu ngn
kepanasan enjin 200km/h utk jarak 30km? Laughing Shocked

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Fri 24 Jun - 0:51:08

YapBKX3048 wrote:
Citer pasal minyak ikan masin tu la kan, Btol ke minyak wat masak tu bley gantikan minyak 2T..
ada sapa2 penah guna?? dpt guna minyak masak seri murni pown best gak klu bley guna.. hahaha...
drunken drunken drunken


aku penah pakai la tue bro..minyak ikan masin..seyes,tapi mau kena campur la...kasi asap bau wangi semerbak yang melaparkan...huahuahua..semperna ride roket tue teluk intan

_________________


Back to top Go down
View user profile
apai_WJN
Super Senior Member


Posts : 148
Join date : 23/02/2011
Age : 26
Location : KLATE-->GOMBAK

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Fri 24 Jun - 3:25:25

Fizz Fixz wrote:
bender wrote:
tingin jgk nak pkai 2t QS nih.. tapi dok cari merata rata kedai x jupa... or kena cari pengedar dy? errmm kat cnie ad sapa2 pngedar 2t QS x?

hehehe

erm kat tempat ak adew...

erm kat sini harga 1 liter = rm 12.50 ( Packaging adalah biasa sbb nyer 2t tersebut dr tong dram dari kilang cuma anta

dlam bentuk dram

kalo yg botol 1 gilen = 3.75 liter = rm 45.00 (packaging mmg dr kilang)

dan terbaru 10 liter = rm 120.00

ak pakai 10 liter...utk bajet 2 bln...

setakat nie...br 1/4 ak guna....hihi


ko serius 1L=rm12.50 je???
murah gle siot!!!!
nk2
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Fri 24 Jun - 14:17:57

Dino wrote:
performance sdap? kalo rider extrem, leh tahan ke bahan tu ngn
kepanasan enjin 200km/h utk jarak 30km? Laughing Shocked


hehehe dah wat eksperimen dah pun dino...hehehe

cer banding kan enjin moto 125z dgn enjin motoboat...

mana extream lg..??hehehe pada pendapat ko lar kan..

ermm pd ak..enjin motoboat lg extream...dan memerlukan kuasa pecutan yg tggi...berbanding jentera moto 125z..

dan formula tue ak dpt dr pomen enjin motoboat tue sendiri...hihi

tp x per..just pengetahuan...erm ak cuma smpai kan...ehehe

tp ak dah try....erm..alhamdulillah..setakat nie x der apa lg...hehehe

p/s : luper lak...hehehe ak dah try dr tol duta smpi tol bidor..non stop..kelajuan ats 170km/h....hehehe

NON STOP...isi penuh2..kat tol duta...terus shoot smpi tol bidor....hehehe alhamdulillah..smpi skrang moto ok...hehehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Minyak 2t & 4t 125z Anda   Today at 2:34:51

Back to top Go down
 
Minyak 2t & 4t 125z Anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: