Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Bengkel Motor Pilihan Anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1021
Join date : 19/02/2011
Age : 23
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Bengkel Motor Pilihan Anda   Wed 19 Oct - 1:54:56

As salam semua ahli Kelab 125Z Malaysia

Korg mesti ade bengkel khas utk merawat 125z korg kn...mesti ade kelebihan
or sebab2 tertentu knape anda memilih bengkel tersebut...korg leh share
ngn kawan2 bngkel yg mnjadi pilihan korg kat area korg...tlg kawan2 drpd
salah pilih bngkel yg mmpunyai unsur2 penipuan dlm mnukar alat ganti motor korg...

kat sini, ak ade satu bengkel yg dh mcm umah ak sndiri...pomen tu kawan ak
n kwn ak tu abg kpd salah sorg ahli rasmi K125ZM...dh rmai ahli2 K125ZM yg telah
anta motor kat bengkel ni...

Tukiran Motor







Alamat : Jln sungai rasau, sempadan seksyen 16 shah alam n klang. simpang 4 PUSPAKOM Shah Alam. sebelah stesen minyak esso, bandle kasut n kedai mkn..
bengkel tu kat blakang kdai mkn tersebut.

Perkhidmatan : service moto 2-stroke, 4-stroke, scooter n vespa, n mcm2 lg perkhidmatan
yg disediakan.

Waktu operasi : Isnin-Sabtu, 10am - 7pm



* jgn tanye soalan kat topic ni...korg "post reply" name bengkel je ok...
kalo ade nk tnye soalan psal bengkel tertentu, sms or call contact
yg diberi pada posting bengkel tersebut...trima kasih Very Happy

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"


Last edited by Dino on Sat 3 May - 14:36:47; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
tupaijet_junior
Junior Member


Posts : 21
Join date : 20/02/2011

PostSubject: jahanam   Wed 19 Oct - 3:23:02


aq penah g kedai kat banting,
nama dia kedai moto s** s**g kot....kedai ala2 kaler castrol...sebelom jejantas
buat keje mcm agak unsatisfied la.
pasang spoket depan tebalik, skru ori caverset ilang...
aduiy....bkn nak mengata, tapi better utk information kawan2...

tupaijet_junior
Back to top Go down
View user profile
TC
Super Senior Member


Posts : 286
Join date : 20/02/2011
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Wed 19 Oct - 13:09:37

post jek name kedai tu kt sini..
baru semua org tau..

bengkel yg aku pernah pegi..

TT JAYA
pomen : tah ape name tah..pomen zuzai dari m125zc
lokasi : pusat komersial seksyen 7 shah alam
komen : BANNED!! menjual barang2 tiruan

pomen : deden
lokasi : seksyen 25 shah alam
komen : baik..good..porting blok bukan pakai bedal jek..ade ukuran yg dibuat sbelum port..rekemen modifikasi yg laen2..cepat tak cepat sgt la..tp yg penting prestasi baik

TUKIRAN MOTO
pomen : wan
lokasi : padang jawa/seksyen 16 shah alam
komen : baik..terangkan everything kepada customer..so customer takde la mcm org bodo kene tipu kan..hasil kerja agak lambat..tp takpe la..buat hati2..yg pntg puas hati..
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Wed 19 Oct - 16:47:21

bengkel sendiri at trolak dimata dunia...


pomen : amin ( rompong kalau kat area shah alam..)itu pun kalau korang kenai la..
lokasi : trolak utara area aku da...
ulasan : memang gila2 tapi bab modi motor hangpa cakap ja nak cane...nie dulu kaki mat rempit area shah alam sana nun...syksn 25 area seri muda sana..explain dia sampai hangpa boleh faham la..huahua,gambo xdak tapi nama dia ada dalam FB aku...direck cha awong nama FB dia..huahua,yang penting die memang mental dan stim sesorg kalau dapat wat motor..

_________________


Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Wed 19 Oct - 16:49:32

patut macam kenal jer motor 125z kaler merah hitam tut..rupernyer tuan admin punyer..hahaha,laju tue

_________________


Back to top Go down
View user profile
Pure_Soul
Super Senior Member


Posts : 141
Join date : 27/05/2011
Age : 24
Location : Alor Setar, Kedah

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Fri 21 Oct - 16:14:52

banjar_wmv wrote:
patut macam kenal jer motor 125z kaler merah hitam tut..rupernyer tuan admin punyer..hahaha,laju tue

hahahaha..... moto sett ganaz laju tu.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
pasquale
Senior Member


Posts : 61
Join date : 05/04/2011
Age : 25
Location : tapah mari tarak sombong

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Fri 21 Oct - 22:15:58

n alamat bengkel aku...pomen tu name die mie...

MIEJAI MOTOR
14 Persiaran siswa
Taman Kampar
31900

number nset: 014-560709 mie

kalo moto korang ade problem tibe2 kat area kampar leh la kol mie n or anta je terus moto...

Back to top Go down
View user profile
man
Junior Member


Posts : 43
Join date : 03/08/2011
Age : 23
Location : Banting Selangor

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Sat 22 Oct - 1:53:14

tupaijet_junior wrote:

aq penah g kedai kat banting,
nama dia kedai moto s** s**g kot....kedai ala2 kaler castrol...sebelom jejantas
buat keje mcm agak unsatisfied la.
pasang spoket depan tebalik, skru ori caverset ilang...
aduiy....bkn nak mengata, tapi better utk information kawan2...

tupaijet_junior

hahaha.. kt area bnting nie mmg kne rajin usha kdai satu2.. kdai moto banyak tp smua sebelah menyebelah je..
untuk sparepart ori yg MURAH, aku rekomen kn kt sbelah kdai tu:

CHEE SENG CREDIT (pengedar sah yamaha)..
Jalan Sultan Alam Shah, Banting Kuala Langat..

kdai nie agak tersorok skit sbb btul2 kt sebelah jejantas..

klu nk brg cikai2 mcm accessori, myk 2t, 4t, plug n lain2 plak g je jalan skit sebaris kdai tu jgk, cari kdai name SENG MOTOR.. rabbit
tp jgn suruh diorg wat keje plak, prnah bearing rim aku x dipasang blk time tukar spoket dlu.. anok haram, tp bukan kt tupai la, moto lain.. huhu..
Back to top Go down
View user profile
satria_zr
President 1
President 1


Posts : 604
Join date : 20/02/2011
Age : 26
Location : shah alam

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Mon 14 Nov - 19:18:19






Salam..
ni bengkel pilihan saye..
ZIZI MOTOMAX..kg baru hicom,seksyen26,shah alam selangor..

perkhidmatan dsediakan :
cam bengkel bese gak..de modi 2stroke n 4 stroke..men cat pakai gun..press body,fork..welding xzos..nk psang spotrim yg kene men oter2 bush pn leh wat..pape kol tnye dlu

harge leh runding n nego..
wan tc,uno yamalaya,roy piang penah anta mto cni..leh tnye dorg kalo x konfiden..
barang anda d jaga..tiada tukar2 brg..

pape cntct :
deden - 0192973127
wan - 0176033015

kalo kol ckp a dak 125z malaysia..
Back to top Go down
View user profile
wan125
New Member


Posts : 3
Join date : 01/12/2011

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Fri 2 Dec - 17:23:39

tupaijet_junior wrote:

aq penah g kedai kat banting,
nama dia kedai moto s** s**g kot....kedai ala2 kaler castrol...sebelom jejantas
buat keje mcm agak unsatisfied la.
pasang spoket depan tebalik, skru ori caverset ilang...
aduiy....bkn nak mengata, tapi better utk information kawan2...

tupaijet_junior

cam kenal je kedai tu.hehehe
Back to top Go down
View user profile
siput sedut
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 219
Join date : 11/09/2011
Location : alor setar,jitra,kedah sejahtera

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Wed 7 Dec - 1:39:42

kalo area aloq staq,kedah,kdai mana yang ok n murah2 eh.? scratch scratch motot da b'bunyi la kat blok,ring piston dah problem kot..tulun2.. Exclamation Exclamation
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Fri 9 Dec - 13:14:19

urmmmm ak lak....bengkel mana2 jer.....

dl kat ipoh....pastu kat sitiawa pastu kat manjung...last2 melaka..

last3 x tau mana....

erm mnggunkan kemahiran yg ada...

repair sendiri jer...~~~hihi
Back to top Go down
View user profile
jie
Super Senior Member


Posts : 156
Join date : 04/12/2011
Age : 24
Location : perlis indera kayangan

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Wed 18 Jan - 16:11:54

klu sya kt PERLIS..
favorute dk p kt ARAW... puas aty kt situ..
dkt2 simpang 3 tapic lite batas liku!!!
hehheee.. cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
musesaddiq
Super Senior Member


Posts : 109
Join date : 20/02/2011
Age : 27
Location : PJ - Alor Star

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Wed 18 Jan - 16:53:12

siput sedut wrote:
kalo area aloq staq,kedah,kdai mana yang ok n murah2 eh.? scratch scratch motot da b'bunyi la kat blok,ring piston dah problem kot..tulun2.. Exclamation Exclamation

Try p Mie moto kat Pekan Langgar.
Owner dia memang 'sentuhan' manthop.
Back to top Go down
View user profile
TC
Super Senior Member


Posts : 286
Join date : 20/02/2011
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Tue 24 Apr - 7:12:30

sape2 nk moto laju..anta la ke bengkel deden..haha.. ramai moto2 laju skrg hasil drpd kerja tgn die..
Back to top Go down
View user profile
Apexbangi92
Junior Member


Posts : 20
Join date : 19/04/2012
Age : 23
Location : Bandar Baru bangi / Selangor

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Sun 6 May - 4:58:28

sekadar berkongsi pengalaman.
(banned)
Nama Bengkel Star Crew FZ MOTORSPORT,
No 28,JLN 4/1B jln 4/2.Seksyen 4 43650
bandar baru bangi selangor.

Buat keje x kemas. sy buat overhoul moto. pasang mungkin x betul. engine jd gegar.
datang balik complain alasan pomen coverset local. ? padahal mls nak bukak balik check.
service ape mcm ni? duit nak tp buat keje x memuaskan hati pelanggan.
and cube menipu. sy tny ade jual set 125 ori? ade tpi mahal la 1k+ ke atas.
tau la sy newb tpi agak2 la nak kencing pun. da la x jujur. buat keje x kemas
pemalas. banned. Mad
Back to top Go down
View user profile
starcrewfzmotorsport
New Member


Posts : 1
Join date : 11/06/2012

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Mon 11 Jun - 22:53:31

Assalamualaikum en. Apexbangi.92. Sy dri Starcrewfzmotorsport tlh mmbaca komen yg en. luahkan. Diatas mslh yg en. hadapi itu amt kami kesali. Sila bawa motor en. ke bengkel kami smula n berjumpa dngan chief pomen kami merngkap boss kami en. faizal @ debab. Beliau akn mmbantu untk mnyelesaikn mslah en. itu dngan kadar segera. Setiap motor yg dihntar overhaul diberi gerenti selama 1bulan. Sebgai bengkl 100% bumiputra insyaaalah kami msh tahu membezakn halal n haram. Sila nyatakan nama pomen kami itu. Tindakan segera akan diambil ats pomen kami itu atas kegagalannya mnjaga kebajikan customer! Sila nyatakan.... Namun sekali lagi sy bagi pihak Starcrewfzmotorsport mmhon maaf atas masalh yg en. Apexbangi92 hadapi. Sila laa ke bengkel kami utk kami selesaikan msalah motor en. itu... wasalam.
Setelah mnanti en. apex xdtg kmbali berjumpa kami jadi kami tlh mncari pmilk 125z yg tlh dioverhaul dlm masa 2bln ni. Surprise2 kedua2 pmlik MNAFIKAN yg motor mereka mghdapi sbarang mslah berbangkit!! Soo siapakah APEX bangi 92???
Back to top Go down
View user profile
greedyz
New Member


Posts : 2
Join date : 12/07/2012
Age : 51
Location : Penang

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Thu 12 Jul - 16:09:22

salam semua...
aku dr penang...
moto tupai dah jual bulan 1 tahun 2012 ni...

tpi semalam aku dah beli tupai balik..kat ipoh rm2700.00 habis aku goyang khaw2 penjual tu
nk gila rasanya tupai tak dak selama 7 bulan..
g mana2 nek keta..gila parah poket..

hari ni sampai tupai aku kt butterworth,
then baru nak buat slow2 jd mcm tupai aku yg lepas..

yg tak best..spotrim aku dpt racing boy...
cover shot aku nak kena adjust sket cz longgar..hmm
lampu brake LED tambahan tu xde...hmm
raga ikan ada bengkok sket2...
clucth mcm tak cun..
cover kat paip yng silver tu x lowo dah..da bengkok sket,,,

pelan2 aku kna kumpul wet....ke ade kawan2 yg da barang tu lebih...wa nak beli..adjust harga mai...

sape2 tau kedai area B.mertajam....area seberang perai ni....yang boleh belek2 125 aku kasi cun mcm asal balik..cz injin rasa len macam la moto time test ritu..

mintak toolong kawan2...tq
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 33
Location : Cheras

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Thu 12 Jul - 18:43:03

siput sedut wrote:
kalo area aloq staq,kedah,kdai mana yang ok n murah2 eh.? scratch scratch motot da b'bunyi la kat blok,ring piston dah problem kot..tulun2.. Exclamation Exclamation

tedia lama sangat dh post ni hehe.. tapi aku just nk bagi cadangan lah. zaman2 aku aktif bermotor dulu2 sekitar hujunh 90-an n awal 2000, pomen yang famous adalah pak Lan motor dengan Ah Gan. hang leh pi kat Lan motor dulu kedai dia kat jalan kuala kedah tapi dah pindah lama dah duduk dekat jalan lencong barat, berdepan dengan gerai buah. kalau buat kat Lan motor memang xmenyesal sebab pomen2 dia memang berbakat n punyai skill yang power. Kalu Ah Gan kedai kat roundabout teluk wanjah dulu tapi lani dah pindah pi tang mana xtau hehe.. cyclops

and skarang aku dah bermastautin kat cheras. so kat sini ada 1 pomen yang agak bagus dari segi layanan, harga & hasil kerja. P-John motor kat belakang HUKM, dekat dengan stadium KL. aku pun slalu jgk datang kat kedai ni. cumanya xpenah lagi la hantar overhaul ke apa ke. tapi pengalaman berurusan sangat baik. tengok tupai2 dengan laici2 banyak hantar bikin kat dia. dari motor standard pekak sampailah ke motor cubprix. dan kedai tu jugak pengedar sah racing boy products. plan nak amik sport rim 3 btg rb kat kedai tu nanti hehe..
Back to top Go down
View user profile
siput sedut
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 219
Join date : 11/09/2011
Location : alor setar,jitra,kedah sejahtera

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Thu 12 Jul - 23:43:52

ok bro serez..tima ksih atas input2 yang amat berguna.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ahmad noorul
Super Senior Member


Posts : 133
Join date : 09/03/2012
Age : 21
Location : perlis-kedah-penang-perak

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Fri 13 Jul - 2:07:01

siput sedut wrote:
ok bro serez..tima ksih atas input2 yang amat berguna.. Very Happy Very Happy

dh nmpk dh,,,nmpk dh dya nk buat apa,,,hahahaha,,,
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 33
Location : Cheras

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Fri 13 Jul - 13:43:10

haha... apa lg bro siput sedut, pi hantaq potong paip eksoz kat dia la. hehe.. sedap bunyi. berbaloi. xrugi hantaq potong paip ori. tambah setting cun lagi, tobat deraih baq hang hehe Laughing
Back to top Go down
View user profile
siput sedut
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 219
Join date : 11/09/2011
Location : alor setar,jitra,kedah sejahtera

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Sun 5 Aug - 2:11:14

serez wrote:
haha... apa lg bro siput sedut, pi hantaq potong paip eksoz kat dia la. hehe.. sedap bunyi. berbaloi. xrugi hantaq potong paip ori. tambah setting cun lagi, tobat deraih baq hang hehe Laughing
ahaha..xmo la laju2 nih..bahaya..stended suda.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ahmad noorul
Super Senior Member


Posts : 133
Join date : 09/03/2012
Age : 21
Location : perlis-kedah-penang-perak

PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Thu 9 Aug - 10:35:24

siput sedut wrote:
serez wrote:
haha... apa lg bro siput sedut, pi hantaq potong paip eksoz kat dia la. hehe.. sedap bunyi. berbaloi. xrugi hantaq potong paip ori. tambah setting cun lagi, tobat deraih baq hang hehe Laughing
ahaha..xmo la laju2 nih..bahaya..stended suda.. Very Happy Very Happy

haha,,smua pkat nk laju spa nk slow,,hehe,,cek standard je la,,,abg Siput x pa la,,,,moto kecoh dah,,haha
Back to top Go down
View user profile
taufik silverstar
New Member


Posts : 17
Join date : 31/10/2011
Age : 31
Location : shah alam

PostSubject: Bengkel motor pilihan anda   Sun 26 Aug - 19:19:51

Workshop yg aku banned:

TT Jaya
Area: Seksyen 7 Commercial, Shah Alam
Pomen: tah x tahu
Pengalaman:

Cat Sport Rim
1. Diorg x bukak tayar masa nak spray sport rim tu. Katenye kalau bukak tayar nanti cat tu rosak balik. Ok la alasan bleh terima tp yg xleh terima tu abis dgn tayar2 skali kene spray. Abis warna hijau da tayar aku. Wat keje x kemas. Huh.

2. Diorg kata diorg kasi gosok dulu rim tu kasi tanggalkn cat lama pastu kasi
coating warna putih sblm cat warna hijau tp HAPRAK diorg trus cat warna baru. Kesannye skrg cat tu x bape melekat. Mengelupas dan ttanggal2 pastu nampak le cat lama tu. Cat lama warna hitam dan cat baru warna kuning florescent so bile da ttanggal2 mmg btompok2 la sport rim aku ni.

3. Dah la menipu, x wat keje pastu charge gile punye mahal mcm taik.

4. Masa tu aku tpaksa tggal je motor kat kedai sbb ade hal so mmg x nmpak le.diorg wat keje mcmane. Skrg ni taubat la xkan tggalkan motor aku sendirian kat workshop sbb mmg da x pecaye da. Mmg x bleh dpercayai lgsg.
Tu yg first and last aku gi kedai tu.

5. Beberapa bulan lepas tu gi cari tayar tp saje je gi usha kedai tu tgk harga tayar maxxis diamond. Pastu gi usha kedai sebelah dia plak. Pomen tu kata ramai yg komplen kedai TT Jaya tu. Pomen tu kata tayat maxxis diamond yg diorg jual tu pktaan "Maxxiss" tu diorg cat je tp sbnrnye tu tayar brand lain sbb kalau ori mmg nmpak la pkataan maxxiss diamond warna hitam kat tayar tu.
Nasib baik la x kene tipu lg. Peniaga yg x jujur mcm tu sekali menipu selame-lamenye menipu.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bengkel Motor Pilihan Anda   Today at 15:50:10

Back to top Go down
 
Bengkel Motor Pilihan Anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 2T & 4T Pilihan Anda V4
» 2T & 4T Pilihan Anda V5
» DRFC Camp Jasin,Melaka 29/30-5-2010
» Borak Rasmi GengĀ² 125Z Pantai Timur
» Picture Of The Day

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: -
Jump to: