Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sembang pasal Ekzos

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
d1grandprix
New Member


Posts : 6
Join date : 12/09/2012

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Wed 12 Sep - 22:24:59

halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?
Back to top Go down
View user profile
Man4822
Junior Member


Posts : 47
Join date : 06/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Thu 20 Sep - 20:34:21

d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

yypang
kalau nak cutting std, ejm
Back to top Go down
View user profile
d1grandprix
New Member


Posts : 6
Join date : 12/09/2012

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Thu 20 Sep - 20:49:07

Man4822 wrote:
d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

yypang
kalau nak cutting std, ejm

yy pang ada 6 model untuk 125z
mana satu?
ejm susah nak dapat sekarang
Back to top Go down
View user profile
devilmeasha
Super Senior Member


Posts : 150
Join date : 14/07/2011
Location : Sandakan<>Beluran<>Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Fri 21 Sep - 15:37:41

d1grandprix wrote:
Man4822 wrote:
d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

yypang
kalau nak cutting std, ejm

yy pang ada 6 model untuk 125z
mana satu?
ejm susah nak dapat sekarang

YYpang SP punya bunyi serius sedap..tp B2 dan B1 pun da ok..
Back to top Go down
View user profile
d1grandprix
New Member


Posts : 6
Join date : 12/09/2012

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Fri 21 Sep - 20:28:20

devilmeasha wrote:
d1grandprix wrote:
Man4822 wrote:
d1grandprix wrote:
halo
nak tanya sikit
siapa tau apa brand ekzos bunyi crispy
macam bunyi ting ting ting?

yypang
kalau nak cutting std, ejm

yy pang ada 6 model untuk 125z
mana satu?
ejm susah nak dapat sekarang

YYpang SP punya bunyi serius sedap..tp B2 dan B1 pun da ok..

dah tengok yy pang catalog
yy pang sp untuk sprint test ke?
sesuai untuk stok engine tak?
nak cari sesuai stock engine punnya
Back to top Go down
View user profile
SAA1729H
Junior Member


Posts : 21
Join date : 09/09/2012
Age : 24
Location : Sabah

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Sat 22 Sep - 13:17:35

salam.. ada beza tak ezhaust z dan zr?
Back to top Go down
View user profile
devilmeasha
Super Senior Member


Posts : 150
Join date : 14/07/2011
Location : Sandakan<>Beluran<>Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Mon 24 Sep - 11:10:47

Spoiler:
 

YYpang SP punya bunyi serius sedap..tp B2 dan B1 pun da ok..
dah tengok yy pang catalog
yy pang sp untuk sprint test ke?
sesuai untuk stok engine tak?
nak cari sesuai stock engine punnya

kalau untuk stock engine,B1/B2 dah memadai dan Black Cobra adalah terbaik..
Back to top Go down
View user profile
devilmeasha
Super Senior Member


Posts : 150
Join date : 14/07/2011
Location : Sandakan<>Beluran<>Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Mon 24 Sep - 11:13:07

SAA1729H wrote:
salam.. ada beza tak ezhaust z dan zr?
tiada beza..kalau tak silap 125z adalah model 1st yg pakai system ekzos catalyzer..(tolong betulkan kalau salah.. What a Face ) dan catalyzer diguna sampai sekarang..
Back to top Go down
View user profile
d1grandprix
New Member


Posts : 6
Join date : 12/09/2012

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Mon 24 Sep - 20:58:38

devilmeasha wrote:
Spoiler:
 

YYpang SP punya bunyi serius sedap..tp B2 dan B1 pun da ok..

dah tengok yy pang catalog
yy pang sp untuk sprint test ke?
sesuai untuk stok engine tak?
nak cari sesuai stock engine punnya

kalau untuk stock engine,B1/B2 dah memadai dan Black Cobra adalah terbaik..
b1/b2 dan black cobra bunyi pun ting ting ting?
Back to top Go down
View user profile
husniyazid
Junior Member


Posts : 43
Join date : 16/03/2012
Age : 21
Location : jelebu/sikamat/shah alam

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Tue 25 Sep - 9:19:01

sni budak2 belah ekzos,buang stopper,then dye besarkan ciket compression chamber/perut ekzos,minifull dikecikkan sedikit,bunyi padat jer,pergi cam antu,
Back to top Go down
View user profile
SAA1729H
Junior Member


Posts : 21
Join date : 09/09/2012
Age : 24
Location : Sabah

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Tue 25 Sep - 22:22:05

begini.. sekarang ne saya ada 2 exhaust standard.. satu ne xda sarang kat dalam dan muffler tip ada besar sikit.. yg satu lagi ne mufler tip kecik jer dan ada 3 sarang.. Question tak taw la yg mna ori..
Back to top Go down
View user profile
devilmeasha
Super Senior Member


Posts : 150
Join date : 14/07/2011
Location : Sandakan<>Beluran<>Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Wed 10 Oct - 13:09:25

d1grandprix wrote:
devilmeasha wrote:
Spoiler:
 

YYpang SP punya bunyi serius sedap..tp B2 dan B1 pun da ok..

dah tengok yy pang catalog
yy pang sp untuk sprint test ke?
sesuai untuk stok engine tak?
nak cari sesuai stock engine punnya

kalau untuk stock engine,B1/B2 dah memadai dan Black Cobra adalah terbaik..
b1/b2 dan black cobra bunyi pun ting ting ting?
smua ekzos bunyi ting2..(kecuali ekzos 4stroke.haha).. cuma ekzos 2t jadi tak ting2 sbb mendapan carbon da banyak. dan fiber da pnuh fiber..
Back to top Go down
View user profile
devilmeasha
Super Senior Member


Posts : 150
Join date : 14/07/2011
Location : Sandakan<>Beluran<>Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Wed 10 Oct - 13:10:34

SAA1729H wrote:
begini.. sekarang ne saya ada 2 exhaust standard.. satu ne xda sarang kat dalam dan muffler tip ada besar sikit.. yg satu lagi ne mufler tip kecik jer dan ada 3 sarang.. Question tak taw la yg mna ori..

post gambar.. yg ori ada cop Yamaha 5BU d muffler.
Back to top Go down
View user profile
SAA1729H
Junior Member


Posts : 21
Join date : 09/09/2012
Age : 24
Location : Sabah

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Tue 16 Oct - 21:34:04

devilmeasha wrote:
SAA1729H wrote:
begini.. sekarang ne saya ada 2 exhaust standard.. satu ne xda sarang kat dalam dan muffler tip ada besar sikit.. yg satu lagi ne mufler tip kecik jer dan ada 3 sarang.. Question tak taw la yg mna ori..

post gambar.. yg ori ada cop Yamaha 5BU d muffler.

nnti aku snap.. dengar kata ekzos standard yg dah buang sarang bole p 230kmh.. betul ka atau khabar angin??

scratch scratch scratch scratch scratch
Back to top Go down
View user profile
d1grandprix
New Member


Posts : 6
Join date : 12/09/2012

PostSubject: Hi   Mon 26 Nov - 18:10:31

Nak Tanya sikit
Johor mana kedai motor Ada jual Yy pang black cobra?
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Sat 29 Dec - 11:41:49

salam semue...
yy pang blck cobra bising x kalu rentap?
yy pang blck cobra kalu baru brape harge die?
kt arie tg.malim kt ne boleh dpt?


thanks....wasalam...
Back to top Go down
View user profile
Naqib95Rider
New Member


Posts : 11
Join date : 23/01/2013
Age : 22
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Wed 23 Jan - 2:09:58

disebabkan ekzos dulu sumbang, kasi potong , masuk Z punya . lol , harga ekzos baru berapa agak-2?
Back to top Go down
View user profile
zulhilmi_qsw
Junior Member


Posts : 49
Join date : 19/12/2012
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Thu 31 Jan - 0:02:05

Ada sape2 yang nak beli exhaust AHM standard chamber yang dah operate x? Exhaust masih dalam keadaan yg cemerlang. Exhaust dibeli pd 01.10.12. Exhaust di modified pd 10.12.12. C.O.D kat kawasan sibu, sarawak n kawasan sekitar. thanx.
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Mon 11 Feb - 12:56:29

zulhilmi_qsw wrote:
Ada sape2 yang nak beli exhaust AHM standard chamber yang dah operate x? Exhaust masih dalam keadaan yg cemerlang. Exhaust dibeli pd 01.10.12. Exhaust di modified pd 10.12.12. C.O.D kat kawasan sibu, sarawak n kawasan sekitar. thanx.

salam bro... Cool
kalu bro pos bole x ekzos bro tu?
bro nk tolak brape harga die?
nape bro nk jual? Smile
ekzos bro tu memang bole trus pasang masok je kt tupai standard?


thanks..wasalam.. Cool
Back to top Go down
View user profile
zulhilmi_qsw
Junior Member


Posts : 49
Join date : 19/12/2012
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Thu 14 Feb - 15:32:14

BLX1714 wrote:
zulhilmi_qsw wrote:
Ada sape2 yang nak beli exhaust AHM standard chamber yang dah operate x? Exhaust masih dalam keadaan yg cemerlang. Exhaust dibeli pd 01.10.12. Exhaust di modified pd 10.12.12. C.O.D kat kawasan sibu, sarawak n kawasan sekitar. thanx.

salam bro... Cool
kalu bro pos bole x ekzos bro tu?
bro nk tolak brape harga die?
nape bro nk jual? Smile
ekzos bro tu memang bole trus pasang masok je kt tupai standard?


thanks..wasalam.. Cool

Boleh sms sy kat no 0148886988 kalu nak tau sal ezos tu. Smile
Back to top Go down
View user profile
azlan91
New Member


Posts : 1
Join date : 06/03/2013

PostSubject: sembang pasal ekzos   Wed 6 Mar - 22:23:40

salam otai,,aku dah try cuci ekzos guna asid mozek + air panas + sabun serbuk...tapi asal bunyi x ting ting pun..sedey...24 jam je peram
Back to top Go down
View user profile
sya-k
Junior Member


Posts : 20
Join date : 11/02/2013

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Thu 14 Mar - 19:58:15

salam...sy ni masih bru pakai 125...beli scond 125 taun 2010...nk tnye skit pasal ekzos...ekzos moto sy tabung die ade 2 lekuk kiri ngn kanan bahagian bwh...tanda mcm kena tebuk....abang2 kat sini bole komen sikit x...memang mcm tu atau ape?
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Thu 28 Mar - 13:30:57

azlan91 wrote:
salam otai,,aku dah try cuci ekzos guna asid mozek + air panas + sabun serbuk...tapi asal bunyi x ting ting pun..sedey...24 jam je peram

salam bro..kasi kenal dulu ye?
kenalkn diri kat http://125zmalaysia.forumms.net/f10-mari-kita-berkenalan

thanks... Smile
Back to top Go down
View user profile
g.i.joule
New Member


Posts : 2
Join date : 01/04/2013

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Tue 2 Apr - 21:27:58

husniyazid wrote:
sni budak2 belah ekzos,buang stopper,then dye besarkan ciket compression chamber/perut ekzos,minifull dikecikkan sedikit,bunyi padat jer,pergi cam antu,

kurang paham laa..cube explain lebih mndalam..hehe
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Thu 4 Apr - 10:54:01

salam smue... Cool
de tak ekzos yg cuting die sebijik ori moto..dan sound die dah modi dan bunyi ting2 gitu..xde bising sgt la sound die..pe brand? bajet camne?

dan kalu sarung kt tupai 100% standard gaban..camne ngan performance?
de kekurangan tak dari segi sistem ekzos?
camne lak keadaan pada block dan head standard?
bole sape2 otai2 kite kongsi pengalaman dan bagi pendapat.. Smile

thanks...Cool
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sembang pasal Ekzos   Today at 12:10:54

Back to top Go down
 
Sembang pasal Ekzos
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: