Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Cara Bypass Adf.ly..hehehe

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
arham keey
Junior Member


Posts : 37
Join date : 17/11/2011
Location : Bandar Kuala Lumpur

PostSubject: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Wed 30 Nov - 5:34:29

Adf.ly ialah servis pautan secara percuma. Namun, biarpun ia percuma, ia membayar kepada para penggunanya yang memendekkan pautan serta menayangkan iklan mereka.

Akan tetapi, jika khidmat percuma yang membayar penggunanya ini digunakan secara berhemah, seperti memendekkan pautan-pautan yang berguna, ia tidak menjadi masalah. Bagaimana pula jika pautan itu membawa kepada sesuatu yang beunsur penipuan seperti laman palsu (phishing page) atau pautan-pautan lain yang tidak berguna kepada sesiapa?

Oleh itu kaedah bypass pautan adf.ly adalah sangat berguna tambahan pula kita tidak lagi perlu menunggu lama untuk membuka pada pautan yang sebenar. Ikuti tutorial ringkas kali ini.. Very Happy Very Happy




ns Ms]
RedirectionHelper userscripts


RedirectionHelper ialah skrip yang membantu untuk melepasi pautan adf.ly dan lain-lain jenis servis pemendekan pautan.

Para pengguna Google Chrome boleh terus memasang skrip ini pada pautan di bawah:

Klik -> RedirectionHelper userscripts

Para pengguna Firefox pula perlu memasang add-on Greasemonkey terlebih dahulu.

Klik -> Greasemonkey

Anda boleh menambah atau mencuba skrip yang lain di sini Klik -> userscripts.org

Tak lupa juga anda boleh mencuba skrip Fly-Ads-Fly
Klik -> Fly-Ads-Fly

Apa yang perlu anda lakukan selepas memasang add-on Greasemonkey (bagi pengguna Firefox) ialah dengan klik pada butang 'Install' seperti di bawah:




Bagi pengguna Google Chrome ia akan menjadi extension setelah selesai pemasangan.
Say good bye to adf.ly!



Sekadar perkongsian jer ^___^


Last edited by arham keey on Fri 9 Mar - 6:29:01; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Kaer
Super Senior Member


Posts : 125
Join date : 24/02/2011
Location : Jay Bee --> Bangi

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Sat 3 Dec - 13:12:18

x phm~ Evil or Very Mad Embarassed
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Sat 3 Dec - 14:42:17

semak je Adf.ly ni...babye~~

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
wakasy
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 148
Join date : 20/02/2011
Age : 27
Location : Pasir Gudang, JB, Segamat, Shah Alam

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Sat 3 Dec - 17:45:08

Dino wrote:
semak je Adf.ly ni...babye~~

support ar ckit rakan kite nie....
bkan mudah die nak tjjukkan care n bgi pngetahuan kat kite wlupon aku sndri pon x pham sptah haram Adf.ly nie....hehehe...
thanks to Arham Key Chain kerane mmbri tnjuk ajr....

from K125ZM_0013 SeMut MeRaH SouTheRn...... Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes

_________________
....SeMut MeraH SedIa BerTeMpuR.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
arham keey
Junior Member


Posts : 37
Join date : 17/11/2011
Location : Bandar Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Tue 6 Dec - 6:40:53

wakasy wrote:
Dino wrote:
semak je Adf.ly ni...babye~~

support ar ckit rakan kite nie....
bkan mudah die nak tjjukkan care n bgi pngetahuan kat kite wlupon aku sndri pon x pham sptah haram Adf.ly nie....hehehe...
thanks to Arham Key Chain kerane mmbri tnjuk ajr....

from K125ZM_0013 SeMut MeRaH SouTheRn...... Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes

meh aq terjemah kan ape itu adf.ly nie...huhu

adf.ly nie mcam bendalah kalau korang kaki download...korang akan jumpa adf.ly nie kat sblah kanan,atas skali dalam mane2 site.. contohnye mediafire or bla bla bla...
adf.ly nie die mlambatkan ko utk mendownload...
so tutorial yg aq buat tu nk bg korang trus pergi ke link ape2 yg korang nk download tanpa roadblock or pape jelah yg myebabkan korang terpaksa menunggu walaupun sekadar 5 saat...

nie contoh adf.ly





TQ... ^_^
Back to top Go down
View user profile
Kaer
Super Senior Member


Posts : 125
Join date : 24/02/2011
Location : Jay Bee --> Bangi

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Tue 6 Dec - 12:04:53

arham keey wrote:
meh aq terjemah kan ape itu adf.ly nie...huhu

adf.ly nie mcam bendalah kalau korang kaki download...korang akan jumpa adf.ly nie kat sblah kanan,atas skali dalam mane2 site.. contohnye mediafire or bla bla bla...
adf.ly nie die mlambatkan ko utk mendownload...
so tutorial yg aq buat tu nk bg korang trus pergi ke link ape2 yg korang nk download tanpa roadblock or pape jelah yg myebabkan korang terpaksa menunggu walaupun sekadar 5 saat...

nie contoh adf.ly





TQ... ^_^

oooooooooooooo~~
bru ku phm..
xpe..stakat 5 second tu bole tggu kot..
kalo kt 4shared 20 second yG lemau nk tggu tu..
haha...
Back to top Go down
View user profile
arham keey
Junior Member


Posts : 37
Join date : 17/11/2011
Location : Bandar Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Wed 7 Dec - 3:29:01

Kaer wrote:
arham keey wrote:
meh aq terjemah kan ape itu adf.ly nie...huhu

adf.ly nie mcam bendalah kalau korang kaki download...korang akan jumpa adf.ly nie kat sblah kanan,atas skali dalam mane2 site.. contohnye mediafire or bla bla bla...
adf.ly nie die mlambatkan ko utk mendownload...
so tutorial yg aq buat tu nk bg korang trus pergi ke link ape2 yg korang nk download tanpa roadblock or pape jelah yg myebabkan korang terpaksa menunggu walaupun sekadar 5 saat...

nie contoh adf.ly





TQ... ^_^

oooooooooooooo~~
bru ku phm..
xpe..stakat 5 second tu bole tggu kot..
kalo kt 4shared 20 second yG lemau nk tggu tu..
haha...

4shared xyah ckp ar bro... cari je site laen...selaen dr 4shared contohnya mp3skull ke dilandau ke or pape je la... jenuh mau tunggu masa 4shared tu...huhuhu
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Wed 7 Dec - 10:07:22

ooooo br ku tahu....ak ingat mmg saja jer dia letak...

ok2 tq bro...bg info...hahahaha..

semak alam jer ady.fly nie...puiiii
Back to top Go down
View user profile
arham keey
Junior Member


Posts : 37
Join date : 17/11/2011
Location : Bandar Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Thu 8 Dec - 3:34:45

Fizz Fixz wrote:
ooooo br ku tahu....ak ingat mmg saja jer dia letak...

ok2 tq bro...bg info...hahahaha..

semak alam jer ady.fly nie...puiiii


no hal la bro...sharing is carring x gitu...huhu
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Fri 2 Mar - 21:51:48

luper lak..mana link tutor tue...hahaha

ak nak buat x boleh3...sbb x der Link pun kat c 2
Back to top Go down
View user profile
arham keey
Junior Member


Posts : 37
Join date : 17/11/2011
Location : Bandar Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Sat 3 Mar - 13:56:50

Fizz Fixz wrote:
luper lak..mana link tutor tue...hahaha

ak nak buat x boleh3...sbb x der Link pun kat c 2

Link yg kt mane tu bro...x prasan lak aq....heee lama x bukak forum nie.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Sat 3 Mar - 22:30:52

arham keey wrote:
Fizz Fixz wrote:
luper lak..mana link tutor tue...hahaha

ak nak buat x boleh3...sbb x der Link pun kat c 2

Link yg kt mane tu bro...x prasan lak aq....heee lama x bukak forum nie.... Very Happy

tutor step by step tue...ak klik ...mcm x der papaer....dok cuba follow tutor ko tp x dpt..nak buat..sbb link tue mcm x der jer.... cer ko tgk blk tutor ko tue
Back to top Go down
View user profile
ashhard125z
New Member


Posts : 3
Join date : 08/03/2012

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Thu 8 Mar - 5:08:12

sume nie $$$$
Back to top Go down
View user profile
arham keey
Junior Member


Posts : 37
Join date : 17/11/2011
Location : Bandar Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Fri 9 Mar - 6:31:37

Fizz Fixz wrote:
arham keey wrote:
Fizz Fixz wrote:
luper lak..mana link tutor tue...hahaha

ak nak buat x boleh3...sbb x der Link pun kat c 2

Link yg kt mane tu bro...x prasan lak aq....heee lama x bukak forum nie.... Very Happy

tutor step by step tue...ak klik ...mcm x der papaer....dok cuba follow tutor ko tp x dpt..nak buat..sbb link tue mcm x der jer.... cer ko tgk blk tutor ko tue

maap aq baru prasan.....coding link salah...sbb tu bile ko nk tekan xde paper....hehehe...aq da update yg baru... law x jadi inform aq blek.... Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 28
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Fri 9 Mar - 13:17:15

arham keey wrote:
Fizz Fixz wrote:
arham keey wrote:
Fizz Fixz wrote:
luper lak..mana link tutor tue...hahaha

ak nak buat x boleh3...sbb x der Link pun kat c 2

Link yg kt mane tu bro...x prasan lak aq....heee lama x bukak forum nie.... Very Happy

tutor step by step tue...ak klik ...mcm x der papaer....dok cuba follow tutor ko tp x dpt..nak buat..sbb link tue mcm x der jer.... cer ko tgk blk tutor ko tue

maap aq baru prasan.....coding link salah...sbb tu bile ko nk tekan xde paper....hehehe...aq da update yg baru... law x jadi inform aq blek.... Smile Smile

hehehe baru menjadi....hehehe tue ak dok klik2 sblm nie x ley...haha

dah ok dah..tq2
Back to top Go down
View user profile
arham keey
Junior Member


Posts : 37
Join date : 17/11/2011
Location : Bandar Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Fri 9 Mar - 21:08:46

Fizz Fixz wrote:
arham keey wrote:
Fizz Fixz wrote:
arham keey wrote:
Fizz Fixz wrote:
luper lak..mana link tutor tue...hahaha

ak nak buat x boleh3...sbb x der Link pun kat c 2

Link yg kt mane tu bro...x prasan lak aq....heee lama x bukak forum nie.... Very Happy

tutor step by step tue...ak klik ...mcm x der papaer....dok cuba follow tutor ko tp x dpt..nak buat..sbb link tue mcm x der jer.... cer ko tgk blk tutor ko tue

maap aq baru prasan.....coding link salah...sbb tu bile ko nk tekan xde paper....hehehe...aq da update yg baru... law x jadi inform aq blek.... Smile Smile

No hal la bro....sharing is carring .... Very Happy

hehehe baru menjadi....hehehe tue ak dok klik2 sblm nie x ley...haha

dah ok dah..tq2
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara Bypass Adf.ly..hehehe   Today at 12:12:54

Back to top Go down
 
Cara Bypass Adf.ly..hehehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Dunia IT & Teknologi..-
Jump to: