Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sportrim untuk 125Z

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
apik sure
New Member


Posts : 15
Join date : 15/01/2012
Age : 24
Location : Ganu > Melaka

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Fri 16 Mar - 23:28:34

popsoda wrote:
apik sure wrote:

ak punye tupai first edition sankut rim sport. pas2 ak tkr yg ytec. tp byk ruang lbih . rim sblom ni muat elok, pasal pe yer?? sy newbie, otai tlun ler.

ko beli perumah spoket 125z punyer.. kerana aku pn pakai rim sukan Y-tec mcm ko,kalo ko pakai yg perumah spoket 125z punyerr mmg x ngam,kalo pakai Rb bole pakai perumah spoket 125z,murah jer benda tu,aku beli yg bese2 rsanye dlm rm18,dah bertahun2 pakai ok je,tapi x siap bearing,bush kaler tembaga tu pn aku rsa kena tuka,alah mana pula aku simpan brg2 tu,kalo x bole gak uplot pict

lau nk pakai rb btng 3 camne plop? Question
Back to top Go down
View user profile
Man4822
Junior Member


Posts : 47
Join date : 06/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Sat 17 Mar - 0:36:49

Seeloknya bearing sportrim pun beli yang mahal sikit.. Mcm Koyo atau NTN..
Dah ramai membe pakai yang cap ayam.. Last2 rumah bearing makan a.k.a tak fit.. Laughing
Modal lagi nak buat rumah bearing Cool
Back to top Go down
View user profile
apik sure
New Member


Posts : 15
Join date : 15/01/2012
Age : 24
Location : Ganu > Melaka

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Sat 17 Mar - 0:44:05

Man4822 wrote:
Seeloknya bearing sportrim pun beli yang mahal sikit.. Mcm Koyo atau NTN..
Dah ramai membe pakai yang cap ayam.. Last2 rumah bearing makan a.k.a tak fit.. Laughing
Modal lagi nak buat rumah bearing Cool


Oww.. ok. 10q bro
Back to top Go down
View user profile
shrinklefritz
Junior Member


Posts : 21
Join date : 22/07/2011
Age : 25
Location : KL (Ampang), Kajang

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Sat 31 Mar - 11:00:32

akhirnya setelah bertungkus lumus.. siap jgak akhirnya~ huhu!





Back to top Go down
View user profile
eipy
Senior Member


Posts : 91
Join date : 04/01/2012
Age : 23
Location : Temerloh, Jengka, LA, Hawaii, Las Vegas, Miami, Kg Ketam

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Sat 31 Mar - 21:48:31

samporna ccn wrote:
eipy wrote:
Man4822 wrote:
6 batang std bertakhta di hati..
3 batang hanya mimpi indah..



3 batang RB pon jadi..kuikuikui Razz Razz Razz Razz

3btg rb special size mcm kamu mmg mngancam Razz Razz




ape yang mengancamnyer abam CCN bese jep kot..
musykil musykil cyclops cyclops cyclops
Back to top Go down
View user profile http://hafizul.eipy
fatah temerloh
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 270
Join date : 20/10/2011
Age : 23
Location : temerloh :: jengka :: kuantan :: seremban

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Mon 2 Apr - 23:35:43

eipy wrote:
samporna ccn wrote:
eipy wrote:
Man4822 wrote:
6 batang std bertakhta di hati..
3 batang hanya mimpi indah..



3 batang RB pon jadi..kuikuikui Razz Razz Razz Razz

3btg rb special size mcm kamu mmg mngancam Razz Razz




ape yang mengancamnyer abam CCN bese jep kot..
musykil musykil cyclops cyclops cyclops



lagi mengancan kawa japan aq..kih5
Back to top Go down
View user profile
samporna ccn
Super Senior Member


Posts : 204
Join date : 21/08/2011
Age : 25
Location : kuantan < gambang > jengke

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Mon 2 Apr - 23:57:39

shrinklefritz wrote:
akhirnya setelah bertungkus lumus.. siap jgak akhirnya~ huhu!






Bos blnja gmbo breket utk sangkut besi brake pnjang tu bleh x? Breket yg dkat brake pedel 2..bkn brekt hub brake 2..
Back to top Go down
View user profile
iqram
Junior Member


Posts : 26
Join date : 21/02/2011
Age : 25
Location : kl,selangor

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Wed 4 Apr - 15:26:45

salam nak tanye sikit.

moto semua stendet.tapi baru je pkai rim lidi 18".knp gear 6 mcm berat je?gear 1,2,3,4,5 ok plak.
Back to top Go down
View user profile
YapBKX3048
President 2
President 2


Posts : 798
Join date : 18/02/2011
Age : 31
Location : K.Sel ~ Shah Alam.

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Wed 4 Apr - 15:49:54

iqram wrote:
salam nak tanye sikit.

moto semua stendet.tapi baru je pkai rim lidi 18".knp gear 6 mcm berat je?gear 1,2,3,4,5 ok plak.


Setting Sporket... drunken

_________________
SeHaTi.. SeJiWa.. Se ia.. SeKaTa.. Kelab 125z Malaysia AKA K125zM 4ever

Crew No. K125zM_0006...
Back to top Go down
View user profile
am_125z
Super Senior Member


Posts : 146
Join date : 19/07/2011
Age : 24
Location : Penang - Taiping - Ipoh

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Tue 19 Jun - 2:41:19

shrinklefritz wrote:
akhirnya setelah bertungkus lumus.. siap jgak akhirnya~ huhu!






ngidam spotrim ni..
Back to top Go down
View user profile
husniyazid
Junior Member


Posts : 43
Join date : 16/03/2012
Age : 21
Location : jelebu/sikamat/shah alam

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Tue 19 Jun - 23:17:39

sportrim rge bawah 300 ase2 nyer ape cun tuk tupai ??
Back to top Go down
View user profile
popsoda
Senior Member


Posts : 97
Join date : 16/10/2011

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Wed 20 Jun - 0:02:06

husniyazid wrote:
sportrim rge bawah 300 ase2 nyer ape cun tuk tupai ??

bwh 3oo.. x1r 3btg.. racingboy 3btg.. y-tec 6btg.. kalo mau cun ala2 enkei 3 btg.. racingboy & x1r 3btg mmg lawaaa... hehehe

kalo nk jimat,disamping cun melecun, pilihlah x1r krna dah siap besi bush tgh,bearing dpn blkg ketahan pn kira ok tapi jgnla gi langgar lubang besarrr punya lingkungan harga x lebih rm220,kalo lebih jgn beli

kalo nk abiskn rm300 tu bole beli racingboy 3btg(silap hrbln mau lebih kot).. harga rim kosong mau dlm lingkungan rm220 kot.. bearing lagi..mau 4bijik+bush tgh dpn blkg + lagi kalo x de hub spoket jenis rim pnya,maaf kalo saya tersilap,x slh saya racingboy 3btg kena pakai hub spoket 125z jejari
Back to top Go down
View user profile
husniyazid
Junior Member


Posts : 43
Join date : 16/03/2012
Age : 21
Location : jelebu/sikamat/shah alam

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Thu 21 Jun - 21:44:37

popsoda wrote:
husniyazid wrote:
sportrim rge bawah 300 ase2 nyer ape cun tuk tupai ??

bwh 3oo.. x1r 3btg.. racingboy 3btg.. y-tec 6btg.. kalo mau cun ala2 enkei 3 btg.. racingboy & x1r 3btg mmg lawaaa... hehehe

kalo nk jimat,disamping cun melecun, pilihlah x1r krna dah siap besi bush tgh,bearing dpn blkg ketahan pn kira ok tapi jgnla gi langgar lubang besarrr punya lingkungan harga x lebih rm220,kalo lebih jgn beli

kalo nk abiskn rm300 tu bole beli racingboy 3btg(silap hrbln mau lebih kot).. harga rim kosong mau dlm lingkungan rm220 kot.. bearing lagi..mau 4bijik+bush tgh dpn blkg + lagi kalo x de hub spoket jenis rim pnya,maaf kalo saya tersilap,x slh saya racingboy 3btg kena pakai hub spoket 125z jejari

tq
Back to top Go down
View user profile
fieq_JJK
New Member


Posts : 18
Join date : 19/10/2011
Age : 24
Location : johor

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Sun 14 Oct - 11:15:49

yp125 ade ke blkg 18 depan 17 ?
Back to top Go down
View user profile
fieq_JJK
New Member


Posts : 18
Join date : 19/10/2011
Age : 24
Location : johor

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Sun 14 Oct - 11:22:42

enkei 3btg depan sahaja nak dijual, ruma bearing semua ok,kaler putih tacap rm600 nego area jb pontian.cod lagi baik
spotrim mcm dlm gamba bawah ni Smile
Back to top Go down
View user profile
wewey alep
New Member


Posts : 18
Join date : 28/12/2011
Age : 24
Location : segamat johor

PostSubject: Kawasaki AR80 AR125    Sun 18 Nov - 20:44:21


KAWASAKI AR80+AR125


AR80 DEPAN


AR125 BELAKANG



SAJA POST GAMBAR TUPAI BUROK INI . Sad Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 34
Location : Cheras

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Tue 20 Nov - 16:24:59

abam2 otai aku nk tanya skit. mcm sepi je kt sini huu.. setelah mengambil kira jarak pegi balik daily ride ke ofis, aku mcm xkonfiden nk pakai rim aloi. so aku cadang nk tkr warna sport rim. skrg pakai stok colour hitam rim yamaha tp mcm xberapa kena dgn set kuning silver. so aku ingat nk angkat either rb 3 batang putih ataupun yteq samurai silver. dua2 size 1.6 & 1.8 x 17. soalannya warna apa yg kena? kalau yteq silver nampak mirip kpd yamaha silver ori sbb sidewall rim tebal. rm220 siap bearing. mahal ke?
Back to top Go down
View user profile
aq-pfy
Senior Member


Posts : 83
Join date : 04/10/2011
Age : 46
Location : mersing

PostSubject: Sportrim untuk 125Z   Tue 20 Nov - 16:57:04

SALAM
Mencari ENKEI 6 BTG kalau ada WTS
Bajet rendah rm250
Back to top Go down
View user profile
siput sedut
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 219
Join date : 11/09/2011
Location : alor setar,jitra,kedah sejahtera

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Tue 20 Nov - 22:11:59

aq-pfy wrote:
SALAM
Mencari ENKEI 6 BTG kalau ada WTS
Bajet rendah rm250
kalau 1 ja mgkin leh dpat hrga 2,2 pn b'gntung kpd nasib..kalau 1set depan blkg mmg xdpat la..enkei 6 btg standard price plg murah pn rm500..condition pn leh than ja..tp kalau rim 6btg hitam 125 leh dpat kot hrga 2..pa2 pn selamat m'cuba.. Very Happy Very Happy

_________________
we are not only RIDERS,we are FAMILY.. Twisted Evil Twisted Evil
-siput sedut(K125ZM_0158)-
Back to top Go down
View user profile
azizi_9703
Senior Member


Posts : 97
Join date : 22/04/2012
Location : Jitra , Kedah

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Thu 22 Nov - 0:13:43

aq-pfy wrote:
SALAM
Mencari ENKEI 6 BTG kalau ada WTS
Bajet rendah rm250

bajet terlalu rendah..... mna da orrg nk tolak rm250 ... huh cyclops cyclops cyclops
Back to top Go down
View user profile
marsmallow
New Member


Posts : 3
Join date : 25/11/2012
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: salam perkenalan to all riders..   Sun 25 Nov - 21:29:57

kami baru lg bab2 motor kapcai 2 lejang ni...
kami nk tanya kalu kite beli tupai baru kat kdai...mmg dieorg bg engkei 6 btg erk??
atau....

no0b..sob..sob..
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 34
Location : Cheras

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Mon 26 Nov - 15:29:11

marsmallow wrote:
kami baru lg bab2 motor kapcai 2 lejang ni...
kami nk tanya kalu kite beli tupai baru kat kdai...mmg dieorg bg engkei 6 btg erk??
atau....

no0b..sob..sob..
kami pun baru lagi jugak.. sob sob.. kalau tupai baru leni mmg xde dpt enkei dh la.. dpt rim yamaha biasa je. samada cari ori motor keluaran yang lepas2 ataupun cari kat siam kot2 ada imitate enkei-2 hehe.. ataupun nak lagi best.. tunggu kot2 lagi 3-4 tahun keluaran limited edition rossi dapat la rim enkei memandangkan VR46 dah kembali ke team yangmahal daripada team duakati Very Happy
Back to top Go down
View user profile
marsmallow
New Member


Posts : 3
Join date : 25/11/2012
Age : 27
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Mon 26 Nov - 22:59:50

maksud bro serez...ade cop yamaha lah kat sport rim tu erk...tp engkei xdelah..
Back to top Go down
View user profile
naslizan_pepiio
Senior Member


Posts : 91
Join date : 29/09/2011
Age : 24
Location : KANGAR , PERLIS

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Thu 29 Nov - 2:22:30

marsmallow wrote:
maksud bro serez...ade cop yamaha lah kat sport rim tu erk...tp engkei xdelah..

nk enkei sy ada jual.. hoho
Back to top Go down
View user profile
mie564
New Member


Posts : 1
Join date : 07/12/2012

PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Sat 8 Dec - 16:25:08

salam tuan2 sekalian..sye nak tnye 125z blh masuk sportrims modenas dinamik tak?
ade tak sape2 yg pnh sarung sportrims tu..kalu ade blanje gmbr tgk cmne jadinye
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sportrim untuk 125Z   Today at 2:32:56

Back to top Go down
 
Sportrim untuk 125Z
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: