Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AuthorMessage
Junior_Tupai
New Member


Posts : 2
Join date : 02/03/2014
Age : 21
Location : Shah Alam

PostSubject: asalam   Sun 2 Mar - 22:19:53

spe penah pakai 2t belray miniral?
cer story sikit kelebihan n kekurangan.
-harga
-perfomance
-bau
-kaler
-harga
-dn lain2

Back to top Go down
View user profile
jjbp0514
New Member


Posts : 3
Join date : 13/02/2014
Age : 23
Location : bp,johor

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 14 Apr - 21:30:03

2t quicksilver macam mane rr..ada baik kaa??
Back to top Go down
View user profile
jjbp0514
New Member


Posts : 3
Join date : 13/02/2014
Age : 23
Location : bp,johor

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 14 Apr - 21:31:45

2t quicksilver macam mane rr..ada baik kaa??
Back to top Go down
View user profile
Akim_BMG
New Member


Posts : 5
Join date : 13/05/2014
Age : 22
Location : Shah Alam

PostSubject: 2t-4t Petronas   Thu 22 May - 3:21:51

Saya nak tnya sikit? Ap pendapat anda tentang 4t petronas 4sp(Fully Synthetic) ngan 2t petronas 2sx(Synthetic blend).. Anda rasa ad effect tak sebab 4t sy pakai fully synthetic dan 2t sy pakai semi-synthethic..
Back to top Go down
View user profile
aiman95
New Member


Posts : 3
Join date : 16/10/2013
Age : 21
Location : segamat,Johor.

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 21 Sep - 12:32:29

Assalamualaikum . newbie . macam mana nak kurang kan benang 2t ya ? kalau boleh bg gambar ya . tq Smile
Back to top Go down
View user profile
miyo125zr
New Member


Posts : 7
Join date : 28/08/2014
Age : 21
Location : kota bharu

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 8 Feb - 23:37:20

Salam otai2 sekalian . Sekarang sy menggunakan 2t motul 510 jaso FD , ingat cadang nak tukar 2t castrol power 1 plak lps ni ok ke 2t castrol ni? . Lg satu nk tnya 2t yg sy guna ni motul 510 ni dia ada tulis "suitable for oil injector systems or premix" , so apa maksud premix sbnarnya yer otai2 tolong bg penerangan sikit ? (Newbies Here)


Last edited by miyo125zr on Tue 24 Feb - 1:52:14; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
miyo125zr
New Member


Posts : 7
Join date : 28/08/2014
Age : 21
Location : kota bharu

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 9 Feb - 19:59:54

Akim_BMG wrote:
Saya nak tnya sikit? Ap pendapat anda tentang 4t petronas 4sp(Fully Synthetic) ngan 2t petronas 2sx(Synthetic blend).. Anda rasa ad effect tak sebab 4t sy pakai fully synthetic dan 2t sy pakai semi-synthethic..

Sy rasa la kn tkde effect apa2 pun sy pun mnggunakn 4t full syn dan 2t semi-syn . Entah la tnggu otai2 dlm ni bg pendapat la sbb sy pun newbies lg dlm tupaijet ni . Nk tnya Akim_BMG guna 4t petronas 4sp full syn ni cmne perfomance die ? Mantap ke ? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Emyz69
New Member


Posts : 5
Join date : 13/10/2013

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 7 Jun - 9:56:11

4t - hi rev 645
2t - castrol activ
, agak2 ok tak otai2 semuaa ,
Back to top Go down
View user profile
kamil129
New Member


Posts : 1
Join date : 14/04/2016

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Thu 14 Apr - 7:22:47

serez wrote:
2T shell kalau ikut kata org2 lain yg pengalaman, yg slalu buat top overhaul mmg brkerak lh jugak. ada yg suggest pakai tcw3. tapi utk motor baru n long distance xsesuai sgt kot. aku dh try 2t vsx n sx. perbezaan ketara dia, pakai vsx motor mmg terasa ringan lagi compare dengan sx, tambah2 badan berat + spoket 15-38 ni hehe.. asap vsx pun kurang sikit berbanding sx. dan yg paling penting, kilometer. motor standard pekak dengan sebotol 2t vsx + ron95 boleh bawak sejauh 1000km+- berbanding sx + ron95 dalam lingkungan 800km saja. tapi bergantung jugak la dengan stail ride lah. pemerhatian kasar saja.

salam geng tupaiz semua xD newbie here, guna pun baru 3 tahun xD moga terima saya jadi sebahagian dari kamu semua hee

*serius? klo moto ak dapat dlm 500-600km je. tak lenjan pun. gamaknya 2t bukak besar ke?
Back to top Go down
View user profile
10084545
New Member


Posts : 2
Join date : 01/12/2016

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Thu 1 Dec - 14:47:25

Salam geng.. newbies here.. baru guna 125 3 tahun.. saja nak tanya tentang tcw3.. dalam bnyk2 jenama tcw3 kay market.. maxoil sahaja ke yg bagi 2T JASO FC/ TCW3.. sbb klu tgk QS pon bg gred TCW3 ja, takde JASO FC
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Today at 11:51:26

Back to top Go down
 
BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: