Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
Din AHK
New Member


Posts : 9
Join date : 08/06/2012
Age : 22
Location : MANJUNG , PERAK ; PD,N9

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sat 16 Jun - 23:29:19

ap beza 2t shell biasa, sx dan vsx... harap abam2 sekalian membantu...
(nubis)


albino albino albino albino albino albino albino
Back to top Go down
View user profile
husaini ahn901
Senior Member


Posts : 58
Join date : 08/04/2012
Age : 27
Location : BUKIT MERTAJAM--TAPAH

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 17 Jun - 1:36:58

2t shell advance sx & vsx
Back to top Go down
View user profile
Ultra-Z
Junior Member


Posts : 44
Join date : 18/02/2011
Age : 24
Location : just around the corner bebeh.. ;)

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 17 Jun - 14:21:27

Din AHK wrote:
ap beza 2t shell biasa, sx dan vsx... harap abam2 sekalian membantu...
(nubis)


albino albino albino albino albino albino albino

lagi murah lagi tak power la..
kerak kat blok, piston n head banyak.
kalo yang mahal; asap nipis, pelinciran lebih sempurna, kurang risiko jem n semestinya duit cepat habis(sebab mahal)..
hahaha...
Razz
Back to top Go down
View user profile
am_125z
Super Senior Member


Posts : 146
Join date : 19/07/2011
Age : 24
Location : Penang - Taiping - Ipoh

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 18 Jun - 22:25:15

aku pakai 4t Hi-Rev 704.. terbaik chot..
2t aku pakai Hi-rev gak tp xmenentu sbb stok pyh dpt..
pling best 2t yg pernah aku pkai Max-oil..tp xsemua tempat ad..
Back to top Go down
View user profile
wan jay z
New Member


Posts : 4
Join date : 16/02/2012

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 18 Jun - 23:24:09

mcmna plak dgn quicksilver??
(nubies)
Back to top Go down
View user profile
am_125z
Super Senior Member


Posts : 146
Join date : 19/07/2011
Age : 24
Location : Penang - Taiping - Ipoh

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Tue 19 Jun - 2:09:46

wan jay z wrote:
mcmna plak dgn quicksilver??
(nubies)

QS 2t motorboat kan?
Back to top Go down
View user profile
Din AHK
New Member


Posts : 9
Join date : 08/06/2012
Age : 22
Location : MANJUNG , PERAK ; PD,N9

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Tue 19 Jun - 13:56:17

Ultra-Z wrote:
Din AHK wrote:
ap beza 2t shell biasa, sx dan vsx... harap abam2 sekalian membantu...
(nubis)


albino albino albino albino albino albino albino

lagi murah lagi tak power la..
kerak kat blok, piston n head banyak.
kalo yang mahal; asap nipis, pelinciran lebih sempurna, kurang risiko jem n semestinya duit cepat habis(sebab mahal)..
hahaha...
Razz


oo.. mcam tu ye,, tq2.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
husniyazid
Junior Member


Posts : 43
Join date : 16/03/2012
Age : 21
Location : jelebu/sikamat/shah alam

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Tue 19 Jun - 23:15:42

saye area n9 baru pakai motor 125..tak smpai setahun pun ...kai 2t shell sx jer ...mudah didapati menjaga enjin jugak...setakat ni ramai dah pakai tiada masalah..rge dapat 15 jer
Back to top Go down
View user profile
husaini ahn901
Senior Member


Posts : 58
Join date : 08/04/2012
Age : 27
Location : BUKIT MERTAJAM--TAPAH

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Thu 21 Jun - 20:51:01

btul ke kalu pkai 2t shell berkerak piston...bgi pendapat abam2..kite newbies.
Back to top Go down
View user profile
husaini ahn901
Senior Member


Posts : 58
Join date : 08/04/2012
Age : 27
Location : BUKIT MERTAJAM--TAPAH

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Thu 21 Jun - 20:54:02

btul ke kalu pkai 2t shell berkerak piston...bgi pendapat abam2..kite newbies.
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 34
Location : Cheras

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Thu 12 Jul - 18:27:52

2T shell kalau ikut kata org2 lain yg pengalaman, yg slalu buat top overhaul mmg brkerak lh jugak. ada yg suggest pakai tcw3. tapi utk motor baru n long distance xsesuai sgt kot. aku dh try 2t vsx n sx. perbezaan ketara dia, pakai vsx motor mmg terasa ringan lagi compare dengan sx, tambah2 badan berat + spoket 15-38 ni hehe.. asap vsx pun kurang sikit berbanding sx. dan yg paling penting, kilometer. motor standard pekak dengan sebotol 2t vsx + ron95 boleh bawak sejauh 1000km+- berbanding sx + ron95 dalam lingkungan 800km saja. tapi bergantung jugak la dengan stail ride lah. pemerhatian kasar saja.
Back to top Go down
View user profile
ahmad noorul
Super Senior Member


Posts : 133
Join date : 09/03/2012
Age : 22
Location : perlis-kedah-penang-perak

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Fri 13 Jul - 2:08:53

nk tya,,,2t petronas 2XT ok dak,, ... kita dok guna 2t hat tu ja,,,hehehe,, Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 34
Location : Cheras

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Fri 13 Jul - 13:40:09

ramai yg suggest amik 2t petronas. lebih2 lagi sprinta. aku pun lepas ni nk beralih arah pakai petronas punya 2t kot hehe.. bau pun mengancam.
Back to top Go down
View user profile
ahmad noorul
Super Senior Member


Posts : 133
Join date : 09/03/2012
Age : 22
Location : perlis-kedah-penang-perak

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 16 Jul - 22:17:09

serez wrote:
ramai yg suggest amik 2t petronas. lebih2 lagi sprinta. aku pun lepas ni nk beralih arah pakai petronas punya 2t kot hehe.. bau pun mengancam.

haha,,ada geng,, Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 34
Location : Cheras

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Tue 17 Jul - 0:53:49

ahmad noorul wrote:
serez wrote:
ramai yg suggest amik 2t petronas. lebih2 lagi sprinta. aku pun lepas ni nk beralih arah pakai petronas punya 2t kot hehe.. bau pun mengancam.

haha,,ada geng,, Razz Razz

hehe.. dak2 forum lain pun ada yg suggest amik 2T petronas. selain pelinciran, ada bau2 mcm minyak atar skit hehe.. dulu2 vsx wangi tapi bila dh start packaging baru, harga makin mahal + bau xleh blah. mencurat la sesapa yg duk belakang motor aku duk bau asap je.
Back to top Go down
View user profile
Man4822
Junior Member


Posts : 47
Join date : 06/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 22 Jul - 9:06:14

serez wrote:
ahmad noorul wrote:
serez wrote:
ramai yg suggest amik 2t petronas. lebih2 lagi sprinta. aku pun lepas ni nk beralih arah pakai petronas punya 2t kot hehe.. bau pun mengancam.

haha,,ada geng,, Razz Razz

hehe.. dak2 forum lain pun ada yg suggest amik 2T petronas. selain pelinciran, ada bau2 mcm minyak atar skit hehe.. dulu2 vsx wangi tapi bila dh start packaging baru, harga makin mahal + bau xleh blah. mencurat la sesapa yg duk belakang motor aku duk bau asap je.
vsx lama mmg wangi .. yang sekarang bau hangit..
pakai petronas 2sx pun dah ok
enjin smooth.. tp piston berkerak sikit
Back to top Go down
View user profile
ahmad noorul
Super Senior Member


Posts : 133
Join date : 09/03/2012
Age : 22
Location : perlis-kedah-penang-perak

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 23 Jul - 14:04:53

Man4822 wrote:
serez wrote:
ahmad noorul wrote:
serez wrote:
ramai yg suggest amik 2t petronas. lebih2 lagi sprinta. aku pun lepas ni nk beralih arah pakai petronas punya 2t kot hehe.. bau pun mengancam.

haha,,ada geng,, Razz Razz

hehe.. dak2 forum lain pun ada yg suggest amik 2T petronas. selain pelinciran, ada bau2 mcm minyak atar skit hehe.. dulu2 vsx wangi tapi bila dh start packaging baru, harga makin mahal + bau xleh blah. mencurat la sesapa yg duk belakang motor aku duk bau asap je.
vsx lama mmg wangi .. yang sekarang bau hangit..
pakai petronas 2sx pun dah ok
enjin smooth.. tp piston berkerak sikit


hahaha,,,,so ksimpulannya,,,rajin2 la servis,,,, tongue tongue tongue
Back to top Go down
View user profile
Man4822
Junior Member


Posts : 47
Join date : 06/03/2011
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 23 Jul - 16:57:50

ahmad noorul wrote:
Man4822 wrote:
serez wrote:
ahmad noorul wrote:
serez wrote:
ramai yg suggest amik 2t petronas. lebih2 lagi sprinta. aku pun lepas ni nk beralih arah pakai petronas punya 2t kot hehe.. bau pun mengancam.

haha,,ada geng,, Razz Razz

hehe.. dak2 forum lain pun ada yg suggest amik 2T petronas. selain pelinciran, ada bau2 mcm minyak atar skit hehe.. dulu2 vsx wangi tapi bila dh start packaging baru, harga makin mahal + bau xleh blah. mencurat la sesapa yg duk belakang motor aku duk bau asap je.
vsx lama mmg wangi .. yang sekarang bau hangit..
pakai petronas 2sx pun dah ok
enjin smooth.. tp piston berkerak sikit


hahaha,,,,so ksimpulannya,,,rajin2 la servis,,,, tongue tongue tongue

hahaha, betul tu bro
kena rajin servis topset kalau 2t yang jenis byk kerak ni
kalau tak pun, 2 botol 2t biasa, 1 botol 2t tcw-3 untuk cucikan head blok Cool
Back to top Go down
View user profile
husaini ahn901
Senior Member


Posts : 58
Join date : 08/04/2012
Age : 27
Location : BUKIT MERTAJAM--TAPAH

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Wed 25 Jul - 13:41:41

[quote="serez"]2T shell kalau ikut kata org2 lain yg pengalaman, yg slalu buat top overhaul mmg brkerak lh jugak. ada yg suggest pakai tcw3. tapi utk motor baru n long distance xsesuai sgt kot. aku dh try 2t vsx n sx. perbezaan ketara dia, pakai vsx motor mmg terasa ringan lagi compare dengan sx, tambah2 badan berat + spoket 15-38 ni hehe.. asap vsx pun kurang sikit berbanding sx. dan yg paling penting, kilometer. motor standard pekak dengan sebotol 2t vsx + ron95 boleh bawak sejauh 1000km+- berbanding sx + ron95 dalam lingkungan 800km saja. tapi bergantung jugak la dengan stail ride lah. pemerhatian kasar saja.[/quo


2T shell sx lama(wangi) dengan 2T shell sx baru(bau hangit)..mna lebih bgus..newbies kubies


Last edited by husaini ahn901 on Mon 6 Aug - 21:01:10; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
alang93
New Member


Posts : 5
Join date : 05/05/2012
Age : 23
Location : puchong,kuantan

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 5 Aug - 12:29:06

Nk tnya kat abam2 otai skalian..
bnyak mane ek skatan 2t yg dprlukan utk wat 2t campur kat dlm tank ptrol tu ek?
Sy xpham la apa yg dmaksudkan dgn scukup rase tu..

#sy bdk br pkai 2-str clown oke...
Back to top Go down
View user profile
selipar_jepon
New Member


Posts : 4
Join date : 01/08/2012
Age : 25
Location : selama perak

PostSubject: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Sun 5 Aug - 16:27:58

npa aku set 2t da lbihy,,tp msih kuar ckit?? sbb pam loker k??
Back to top Go down
View user profile http://xlicious_91@yahoo.com
selipar_jepon
New Member


Posts : 4
Join date : 01/08/2012
Age : 25
Location : selama perak

PostSubject: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda   Sun 5 Aug - 16:40:46

2t apa yg terbaik yew?? cnfuse..
Back to top Go down
View user profile http://xlicious_91@yahoo.com
azrai azahar
New Member


Posts : 13
Join date : 19/07/2012
Age : 23
Location : melaka

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 6 Aug - 6:41:08

salam. saya nak tanya minyak 4t shell advance 10w-40 ok tak.?
Back to top Go down
View user profile
husaini ahn901
Senior Member


Posts : 58
Join date : 08/04/2012
Age : 27
Location : BUKIT MERTAJAM--TAPAH

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 6 Aug - 20:54:46

alang93 wrote:
Nk tnya kat abam2 otai skalian..
bnyak mane ek skatan 2t yg dprlukan utk wat 2t campur kat dlm tank ptrol tu ek?
Sy xpham la apa yg dmaksudkan dgn scukup rase tu..

#sy bdk br pkai 2-str clown oke...


2 or 3 tudung botol(secukup rasa)


Last edited by husaini ahn901 on Mon 6 Aug - 21:08:15; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
husaini ahn901
Senior Member


Posts : 58
Join date : 08/04/2012
Age : 27
Location : BUKIT MERTAJAM--TAPAH

PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Mon 6 Aug - 21:04:27

selipar_jepon wrote:
npa aku set 2t da lbihy,,tp msih kuar ckit?? sbb pam loker k??







check balik mungkin saluran sumbat/bocor pada bahagian paip/tiup(warna hitam)..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda    Today at 11:55:02

Back to top Go down
 
BAHAGIAN 2- Minyak 2t & 4t 125z Anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: