Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kapok
New Member


Posts : 4
Join date : 17/06/2012
Location : Alor Setar, KEDAH

PostSubject: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Fri 8 Mar - 22:30:14

salam , urgent nk tnya ni , skru yg nk buang minyak hitam tu patah dkat dalam masa tengah kunci balik , aduhhh . kuat sngat ka aku kunci ni --" nk tnya nk buang balik lebihan skru yg patah dkat dlam tu buleh dak ? abam2, tolong2.
*newbie.
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Sat 9 Mar - 13:10:20

hang drill ngan wat trip[taping]..then cari nut yg sesuai hang boh la jadi screw baru..
takpun kalu tak boh screw..lepas tebuk wat lubang kat screw patah tu..hang pakai paku simen hang korek2 screw tu..
aku bagcadangan ja tapi takdak pengalaman lagi la pasai screw 4t patah dalam.. Cool
kot2 otai2 @ sapa2 yg ada pengalaman boleh perbetoikan.. Smile
Back to top Go down
View user profile
sagat_doe
Junior Member


Posts : 22
Join date : 25/05/2012
Age : 26
Location : putrajaya

PostSubject: Re: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Sun 10 Mar - 20:32:53

uih..acano nk buek tu..pisangg..
Back to top Go down
View user profile
samporna ccn
Super Senior Member


Posts : 204
Join date : 21/08/2011
Age : 25
Location : kuantan < gambang > jengke

PostSubject: Re: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Wed 15 May - 19:53:38

kapok wrote:
salam , urgent nk tnya ni , skru yg nk buang minyak hitam tu patah dkat dalam masa tengah kunci balik , aduhhh . kuat sngat ka aku kunci ni --" nk tnya nk buang balik lebihan skru yg patah dkat dlam tu buleh dak ? abam2, tolong2.
*newbie.

da slesai ke blom mslah ni bro??
ptah pnjng ke pndek??
prefer gi kdai la klau nk slamat..
ad mmbe pnah kene cmni..
kdai tu bka kulit enjn blah cluth tu, then welding skru yg patah tu dgn skru laen.. eg: skru 12..
pstu amek spana 12, pusing kn skru 12 yg ko welding td tu ikut flow lwan jam (arah buka skru mcm besa la)..
nnti skru yg ptah tu automatik akn ikut pusing lwan jam.. slamat.. xpyh nk retread smula..
*alang bka kulit enjen tu bley la tukar plate clutch trus.. hahaha
Back to top Go down
View user profile
Liquey
New Member


Posts : 6
Join date : 24/02/2012
Age : 25
Location : Johor

PostSubject: Re: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Mon 20 May - 5:00:08

ak pun prnh kena,ari tu masa nk ikat balik patah dlm..so ak g pomen ak,then dia bgi dua pilihan, 1.bkk dlm(enjin) 2.buat lubang tu jdi besar...so ak pilih no.2 dsebabkn pilihan no.1 tu ibarat mcm overhaul..
so pomen ak cuma besar kn lubang ikat tu,daripada 12 ke 14...n syukur alhmdulilah smpai skrg ok je guna,n btg yg lama masih kekal kat dlm tu..huhu cuma bila da buat jdi 14,time nk ikat balik,jgn lupa lilit skru tu dgn tape yg warna putih(tape selalu dgunakan kat paip air tu) supaya mngelakkn takut minyak kluar...
Back to top Go down
View user profile
BuyowtPerlis
New Member


Posts : 3
Join date : 18/05/2013
Location : Kangar

PostSubject: Re: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Sun 16 Jun - 4:56:26

sy pun baru ja mengalami masalah yang sama siang tadi . sakit kepala dibuatnye Question
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Sun 16 Jun - 10:56:57

skrew tu memang lembut sebab slalu panas..so kene hati2..ketatkan sekadar xleaking dah la..
bile kite ketatkan semasa ia tengah panas..bile dah rase lock sudah..jgn ketatkan lagi..memang lembut dan taktrasa cam dah ketat..kene beringat nye..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: [[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.   Today at 2:32:34

Back to top Go down
 
[[URGENT]] (PROBLEM) skru yang nak buang minyak 4t da patah kt dalam.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: