Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Footrest Racing

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zulhilmi_qsw
Junior Member


Posts : 49
Join date : 19/12/2012
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: Footrest Racing   Thu 4 Apr - 13:23:00

Kepada abam2 semue, newbie ade 1 persoalan, sy berminat nak pasang footrest racing yg jenama Racing Boy tu, so, nak tanye, kalau gune footrest racing tu, ada bad effect x? Cthnya, dr segi brake perfomance, tukar gear & so on. Harap dapat membantu. Smile
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Footrest Racing   Thu 4 Apr - 14:46:22

footrest tu direka tuk keselesaan rider masing2 dan memang ter baik tuk yg hardcore layan corner..dari segi aspek keselamat pun perekanye sudah tentu teh pk dan try n error..contoh nye lever break tuk sistem break dan lever gear and so on..cume per lu wat sedikit adjustment la aku rase..aku pn de gak bercita-cita nk try arungkn footrest racingboy tu..sebabnye baru2 ni aku telah tergolek ketika layan lap..dimane aku terlebih angle then tersangkut double stand dan spoiler tupai aku patah terkane pokok kt tepi jln..
Back to top Go down
View user profile
zulhilmi_qsw
Junior Member


Posts : 49
Join date : 19/12/2012
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: Re: Footrest Racing   Thu 4 Apr - 18:52:08

BLX1714 wrote:
footrest tu direka tuk keselesaan rider masing2 dan memang ter baik tuk yg hardcore layan corner..dari segi aspek keselamat pun perekanye sudah tentu teh pk dan try n error..contoh nye lever break tuk sistem break dan lever gear and so on..cume per lu wat sedikit adjustment la aku rase..aku pn de gak bercita-cita nk try arungkn footrest racingboy tu..sebabnye baru2 ni aku telah tergolek ketika layan lap..dimane aku terlebih angle then tersangkut double stand dan spoiler tupai aku patah terkane pokok kt tepi jln..

Tu laa. Aku berminat nak pasang, tp ada member ckp yg kalau utk daily use mmg kaki sakit. N ada yg ckp, kalau nak tukar gear mmg skt sikit sbb keras. Kalau kat tmpt kau, brape harga nye?
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Footrest Racing   Fri 5 Apr - 12:18:39

tah..aku x survey lagi pun..
kt tmpt bro camne?
Back to top Go down
View user profile
zulhilmi_qsw
Junior Member


Posts : 49
Join date : 19/12/2012
Location : Sibu, Sarawak

PostSubject: Re: Footrest Racing   Fri 5 Apr - 16:30:05

BLX1714 wrote:
tah..aku x survey lagi pun..
kt tmpt bro camne?

Kat tmpt aku, rm180 la kalau pasang sendiri.
Back to top Go down
View user profile
samporna ccn
Super Senior Member


Posts : 204
Join date : 21/08/2011
Age : 25
Location : kuantan < gambang > jengke

PostSubject: Re: Footrest Racing   Fri 19 Apr - 23:49:11

zulhilmi_qsw wrote:
BLX1714 wrote:
tah..aku x survey lagi pun..
kt tmpt bro camne?

Kat tmpt aku, rm180 la kalau pasang sendiri.

psang tu sdap long distance.. psal efect gear jd keras tu just kne adjust angle gear lever ko tu je time psang.. jgn terlmpau rate dan jgn terlmpau kebwah.. try n error.. pstu blah brake lever plak ko kne jga2 time nk kick start mto ko.. tkut tersangkut kt lever brake..pstikn lever brake tu ko lipat dulu b4 ko start moto ko..

kt tmpt ak ak ase xsmpai kowt 180.. Basketball Basketball
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Footrest Racing   Sat 20 Apr - 9:07:23

camne ngan keselesaan ketika long distance berdua [de pembonceng la]
Back to top Go down
View user profile
samporna ccn
Super Senior Member


Posts : 204
Join date : 21/08/2011
Age : 25
Location : kuantan < gambang > jengke

PostSubject: Re: Footrest Racing   Tue 23 Apr - 19:14:37

BLX1714 wrote:
camne ngan keselesaan ketika long distance berdua [de pembonceng la]

klau da pkai footrest racing, footrest penumpang blakng kne terbalikkn la..
mksud ak cmni, pemijak kaki blah kanan, ko psang kt tapak footrest blah kiri..pstu skru tpak footrest tu kt tpak casis blah kanan.. yg lg sblah pown buat gtu gak.. tp pnunggng blakng akn jd lg tonggek la sbb footrest dia akn jd tnggi sket.. hehe..
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Footrest Racing   Wed 24 Apr - 9:47:53

salam bro...mm...sori bro aku x paham la camne nk wat footrest blkg tu..
boleh payung gambar x? plsss..........

thanks... Cool
Back to top Go down
View user profile
bender
New Member


Posts : 18
Join date : 21/05/2011
Location : cheras, KL @ kedah

PostSubject: Re: Footrest Racing   Wed 24 Apr - 16:05:35

baru standard kan balik footrest ak setelah 7 taun pkai racing footrest (dah 2 set).. huh.. lega rasa..
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Footrest Racing   Wed 24 Apr - 16:38:08

nape bro?
pe masalah?
boleh crite sikit pengalaman bro..tupai bro pakai footrest racing..
tupai bro pakai yg brand pe? brape harge nye?
Back to top Go down
View user profile
bender
New Member


Posts : 18
Join date : 21/05/2011
Location : cheras, KL @ kedah

PostSubject: Re: Footrest Racing   Wed 24 Apr - 18:01:07

ok, 1st sy pkai racing footrest model pertama 125z, x tau brand apa (taun 2005).. version tu susah ckit, pasal engkol nak kena modi . pastu pkai yg RB version 2, plug n play je kt tupai. footrest blakang terbalik kan kiri ke kanan, kanan ke kiri. lau nak lagi best, tuka cable pump brek @ pkai steel braided hose je senang. sbb mmg slalu ad msalah ngan cable brek.. bleh tgk kat pic.. ni version 2


Back to top Go down
View user profile
samporna ccn
Super Senior Member


Posts : 204
Join date : 21/08/2011
Age : 25
Location : kuantan < gambang > jengke

PostSubject: Re: Footrest Racing   Sat 4 May - 13:52:13

BLX1714 wrote:
salam bro...mm...sori bro aku x paham la camne nk wat footrest blkg tu..
boleh payung gambar x? plsss..........

thanks... Cool

da ad jawapan dari brado bender tu...
refer gmbo yg dia tnjuk tu..
tp tapak je yg ko kne alih knan ke kiri, kiri ke kanan..
getah pemijak tu ko kne cabut..
contoh..
tapak kiri ko da letak kt blah kanan.. so getah pemijak tu ko kne psang yg blah kanan punye..xleh yg kiri..
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Footrest Racing   Sun 16 Jun - 0:57:38

Salam satu Bumi...efek pkai ftRest racing ni ada dua, baik dan buruk...aku citer yg baik dlu ekk...yg baiknya footrest ni rider akn rasa ranggi, dpt main koner dgn lbh selesa & moto nampak lbh cantik...jeng jeng jeng masuk bhgian buruk plak...ko akan rasa janggal smcm ( iya sistem baru lain feeling dia) , motor korang semakin naik ranking dlm "hotlist" pencuri ( besa la mtr dah cantik spa x nak..lgpn bkn semua org bleh bli footrest)...itu pd pandangn aku la, kalu korg rsa nak sanggah pdpt aku ni dpersilakan hehehe aku x marah pun..kita sama2 bljr Very Happy
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Footrest Racing   Sun 16 Jun - 11:17:55

yeah..dan pd pendapat aku lak..footrest racing ni kalu hanya tuk main lap je..tp kalu top lak aku xpasti best ke x..

hati2 kalu nak park tupai kite..kalu bole jgn slalu berhijrah ke clubing/tmpt2 hiburan ngan tupai..dan sanyagi tupai kite..jaga leklok pd aku bermaksud dr setiap sudut..jgn sarung barang2 yg hasilnye x elok[curi]..contoh jgn beli brg2 curi..minyak 2t 4t haram dan sebagainye..bersihkan jiwa tupai kite ngan slalu ke masjid/surau..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Footrest Racing   Today at 19:44:04

Back to top Go down
 
Footrest Racing
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: