Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Enjin mati tiba2

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pom pom
New Member


Posts : 6
Join date : 14/02/2013
Age : 23
Location : Keramat, KL

PostSubject: Enjin mati tiba2   Sat 6 Apr - 8:53:55

saya nk tanya abg2 semua. kenapa motor saya tiba2 je enjin mati time ride. bukan sekali tp byk kali dah kena. risau je. harap abg2 semua dapat tolong. newbie bawak 2 stroke
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Enjin mati tiba2   Sat 6 Apr - 9:29:16

ha... Cool aku pernah alami masalah cam ni baru2 ni..masalah spark plug..sampaikn aku kene spare 1bj spark plug bwh seat tupai aku.. Sad Crying or Very sad
mungkin terlalu basah..solution aku..aku kurangkn 2t..dulu aku bukak 3 benang..aku kurangkn bukak hanya 1 benang je sekarang..pastu aku dulu suke letak 2t sikit dlm tank petrol dan mungkin terlalu byk sukatan 2t tu.. No
dan sekarang aku x pernah letak dah 2t campur ngan petrol..cume kadang2 kalu nk jln jauh je aku letak..tu pun letak sikit je suku tudung 2t je.. Smile
dan alhamdulillah sekarang dah x mati dah time tgh ride..
tu pengalaman aku..tupai aku baru lagi..mase tu umur tupai aku baru 3bln.. Cool newbie gak..kalu slh mintak tlg otai2 betulkn..

thankh in advance.. Cool
Back to top Go down
View user profile
azmilakmar
New Member


Posts : 14
Join date : 03/08/2012
Location : seremban~KL

PostSubject: Re: Enjin mati tiba2   Wed 15 May - 6:10:56

Sy pon ad kne msalah ini skrang...
Time ride kdang2 moto jd semput2 dan bile berhenti di trafiklight Rpm sy naik smpai 3.....adakah masalah tersebut disebabkan minyak kurang/slh setting mj pj/setting angin y tidak betol??
abam2 semua tlg tunjuk ajar ye...
Back to top Go down
View user profile
asraf
Junior Member


Posts : 29
Join date : 02/04/2013
Age : 22
Location : Marang, Terengganu.

PostSubject: Re: Enjin mati tiba2   Sat 18 May - 2:34:58

kbnyakan kes2 cam nie.. slh s2 sbb nya slah stting carb ( mj / pl / angin )..
ak pon prnah almi 2.. stiap kli stop lmpu isyrt je msti moto mati..
ps2 ak stting blik card bru lh x mragam.. 2 smua ikt pglman yg ak ad r..
klau ad slh prbtul kn ye...


__________________________________________________ Laughing
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Enjin mati tiba2   Today at 2:35:06

Back to top Go down
 
Enjin mati tiba2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang ~ sembang..-
Jump to: