Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 sembang pasal double stan @ singgle stan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mohd khairi
New Member


Posts : 15
Join date : 19/03/2013
Age : 25
Location : sabah

PostSubject: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 10 Apr - 3:12:11

asalmkum K125zM otai2..
tujuan saya buka topic niy tak tw jew cara2 nak modi stan2 niy...

kalau dah potong double stan, cam naa nak modi yaa??
skrng niy tinggal singgle stan lg...payah nak repair laa...

apa pndpat otai2 sekalian??
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 10 Apr - 9:40:40

alaaa....bro..jgn la kasi potong double stand tupai bro tu..syg la..
just kuarkn je..bile nk pkai double stand contoh bile nk basuh tupai tu..
cume sarung die punya shaf tu je..dah sudah basuh cabut je n kuarkn blk double stand tu..so maknenye double stand tu boleh plug n play anytime..bole pasang n kuarkn gitu.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
sagat_doe
Junior Member


Posts : 22
Join date : 25/05/2012
Age : 26
Location : putrajaya

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 10 Apr - 17:11:58

cne nk cabut double stand tu ek..blh terangkn step2 nye..nubis kubis.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
mohd khairi
New Member


Posts : 15
Join date : 19/03/2013
Age : 25
Location : sabah

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Sun 14 Apr - 23:59:09

BLX1714 wrote:
alaaa....bro..jgn la kasi potong double stand tupai bro tu..syg la..
just kuarkn je..bile nk pkai double stand contoh bile nk basuh tupai tu..
cume sarung die punya shaf tu je..dah sudah basuh cabut je n kuarkn blk double stand tu..so maknenye double stand tu boleh plug n play anytime..bole pasang n kuarkn gitu.. Very Happy

eya bro..hayya rugi laaa...hari 2 sy cuba pasangkn chamber ahm pro racing, tp xda dpt pla sbab doublestan..buka doblestan pon xda dpt juga, trpaksa potong..nak try2 pkai chamber kan..huhuhu
skrng niy dah tukar g yypang stnderd...mcm mna arr bro nak pasangkn balik doublestan?
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Mon 15 Apr - 10:28:38

sori bro..aku pun xreti n lum bukak lg doublestand tupai aku..
pomen bgtaw camtu la..kite tgu otai2 crite camne..
Back to top Go down
View user profile
mohd khairi
New Member


Posts : 15
Join date : 19/03/2013
Age : 25
Location : sabah

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Mon 15 Apr - 11:43:29

BLX1714 wrote:
sori bro..aku pun xreti n lum bukak lg doublestand tupai aku..
pomen bgtaw camtu la..kite tgu otai2 crite camne..

bro..caranya, kna pasangkn singglestan 2.biar tupai duduk diam2...lepas 2. kna cari nat yg ada kat double stan 2...
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Mon 15 Apr - 13:17:06

Haah..pastu msti kene cabut btg shaf die kn? so..bile prlu nk pkai double..
Contoh nk basuh tupai..pasang doublestan cume masukkn btg shaf die je..
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 34
Location : Cheras

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 17 Apr - 12:52:13

uish ingatkan rxz je buka double stand, rupanyha 125z pun ada jugak hehe.. yee betul jgn potong, cuma buka je double stand tu, senang nk cuci motor n repair. cuma aku dh xingat mcmana nk buka double stand tu. ada skru pengikat kat shaft kalau xsalah.
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 17 Apr - 16:57:28

bro ingat la blk camne nk kuarkan..aku dh tergolek sebab lep tersangkut double stand tupai aku..masa tu tupai aku baru berusia 2 bulan!! Sad
Back to top Go down
View user profile
serez
Junior Member


Posts : 31
Join date : 11/07/2012
Age : 34
Location : Cheras

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 17 Apr - 17:28:27

BLX1714 wrote:
bro ingat la blk camne nk kuarkan..aku dh tergolek sebab lep tersangkut double stand tupai aku..masa tu tupai aku baru berusia 2 bulan!! Sad
hush.. ini corner cecah hidung ni hehe.. aku so far kona tak baring sangat tp xde la sangkut double stand lg bro.. camne ko kona leh jatuh tu. rempit sgt ni hehe pirat
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 17 Apr - 18:23:19

aku pun silap..lupe kt tmpt aku tergolek tu x flat..aku lep sikit je..membuai..tersangkut..terus berpusing tupai aku..spoiler patah.. Sad
Back to top Go down
View user profile
JPF19
New Member


Posts : 3
Join date : 09/04/2013

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Thu 18 Apr - 21:00:21

ada sapa2 dah buat lock kat doublestand?kalo lc dah siap lubang tinggal masuk mangga je.aku takde idea lah cam ne nak modi letak mangga kat doublestand 125z
Back to top Go down
View user profile
popsoda
Senior Member


Posts : 97
Join date : 16/10/2011

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Fri 19 Apr - 13:04:41

dah lama saya pencenkn doubel stand tsebut,bila nk basuh,nk tuka rantai,spoket @ yg perlukn double stand baru psg..

[img] [/img]

cara nk buka,saya pn x pandai,suruh kedai tanggalkn,setel,upah dulu2 saya bt Rm5 je kot... paling mhl pn rm10 agaknya,kalo lebih harga korg baling je spanar saiz 24... kehkehkeh
Back to top Go down
View user profile
aq-pfy
Senior Member


Posts : 83
Join date : 04/10/2011
Age : 46
Location : mersing

PostSubject: Sembang Tentang Y125Z sembang pasal double stan @ singgle stan   Fri 19 Apr - 13:41:31

cantik juga bila buang double stan kurang kotoran
Back to top Go down
View user profile
samporna ccn
Super Senior Member


Posts : 204
Join date : 21/08/2011
Age : 25
Location : kuantan < gambang > jengke

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Fri 19 Apr - 23:06:24

cabut je la..
1, knal dulu btg shaft yg smbungkan antare casis moto dgn dauble stand tu..
2, cabut "C" clip kt ujung shaft tu... biasanye C clip tu kt blah exzos.. (gune playa)
3, tapak tongkat sngle stand pown kne cbut jap..tapak tau..bkn tongkat single tu..(skru size 14 2biji).. sbb xlepas nak tolak kluar shaft tu sbb sangkut kt tapak single stand tu..
4, da lpas kluar shaft tu, psang la smula tapak tongkat single tu...

sattle..
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Sat 20 Apr - 10:05:26

yes! pastu kalu nk gune double stand contoh nk basuh tupai kite..just masukkn batang shaf die je..
kan kan kan? Smile

thanks..kite kongsi demi tupai tersyg..
Back to top Go down
View user profile
mohd khairi
New Member


Posts : 15
Join date : 19/03/2013
Age : 25
Location : sabah

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Mon 22 Apr - 1:17:58

serez wrote:
uish ingatkan rxz je buka double stand, rupanyha 125z pun ada jugak hehe.. yee betul jgn potong, cuma buka je double stand tu, senang nk cuci motor n repair. cuma aku dh xingat mcmana nk buka double stand tu. ada skru pengikat kat shaft kalau xsalah.

nyesal lak potong double stan...
niy sume sbab exzos ahm laa niy..dah laa sukar nak djage. cpat kemek..
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Mon 22 Apr - 10:08:08

alaa...bro..x yah lah nyesal..jadikan pengajaran..cume lepas ni kite sabar jap kalu nk modi pape kat tupai kite..so..lain kali sebelum wat pape kat tupai kite..baik kite survey dulu..supaye hasil nye nanti terbaik dan memuaskan.. Smile
tu pasal la kite de forum camni tuk kite rider2 tupai semue berkongsi pengalaman n pengetahuan walau di mana n sejauh mana pun kite berada..

terbaik gitu.. Cool
Back to top Go down
View user profile
JPF19
New Member


Posts : 3
Join date : 09/04/2013

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Mon 22 Apr - 12:39:09

nape nak buang double stand tu?kan senang nak isi minyak,emergency tayar bocor ke rantai putus ke.parking kalo berdouble stand pun nampak smart
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Mon 22 Apr - 15:29:50

hehe...sori bro..
tupai aku baru berumur 3 bulan dah tergolek disebabkan double stand..
aku plak silap gak..layan corner x beringat..terlebih baring lupe pasal double stand..tersangkut kt batang pemijak die..die lambung rim belakang terus tergolek dan tersadai kat pokok tepi jalan..spoiler tupai aku patah..
so sebagai pengajaran pd aku yg suke meleper ngan tupai..sebaiknye kene tanggalkn double stand..amat merbahaya kalu x ditanggalkan.. Cool
Back to top Go down
View user profile
mohd khairi
New Member


Posts : 15
Join date : 19/03/2013
Age : 25
Location : sabah

PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Wed 24 Apr - 3:42:18

BLX1714 wrote:
alaa...bro..x yah lah nyesal..jadikan pengajaran..cume lepas ni kite sabar jap kalu nk modi pape kat tupai kite..so..lain kali sebelum wat pape kat tupai kite..baik kite survey dulu..supaye hasil nye nanti terbaik dan memuaskan.. Smile
tu pasal la kite de forum camni tuk kite rider2 tupai semue berkongsi pengalaman n pengetahuan walau di mana n sejauh mana pun kite berada..

terbaik gitu.. Cool

hehehe...apa2 pun klau ada double stan terbaekk...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: sembang pasal double stan @ singgle stan   Today at 4:37:14

Back to top Go down
 
sembang pasal double stan @ singgle stan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: