Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kenapa anda beli Yamaha 125z?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Fri 7 Jun - 11:02:29

Topik ni rasanya belum ada yg buka lagi..jd aku nak buka la cerita kedai kopi psl ni...meh arr kongsi sebab kenapa korang beli 125z. Tapi sebelum tu aku akan rasmikn topik ni dgn aku yg akn cerita dahulu. Okeyla..aku beli Z sebab aku nak belajar dan membiasakn diri dgn motosikal yg ada klac sbb suatu hari nanti aku nak beli superBike..kiranya Z ni la starting point aku..apa yg bgusnya, mtor ni xda kuat sgt belanjanya (depend ngn camne teknik pemanduan la)...nasib baik aku single (selamat duit poket ) lol!
Back to top Go down
View user profile
EshamJB
New Member


Posts : 6
Join date : 27/10/2012
Location : jb town n segamat jek..

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Fri 7 Jun - 13:17:40

pada aku 125z nie reka bentuk die buat aku tertarik utk memilikinya.. tambahan pulak bunyi die yg ala2 manje garang gitu..hehe.. tu yang aku terpikat dgn 125z nie.. selama aku idup nie aku lom penah memiliki moto 2 stroke nie,dulu aku cume pakai moto kriss,wave100 n LC.. Yg buat hati aku terbukak bile aku tgk model 125zr baru yg warna merah itam. Perhhh...sanggup aku jual LC aku wlaupon de utang ag Beberape bulan.. aku igtkan dh amik 125zr nie aku akan menyesal dengan kos minyak die,tp alhmdllh kos masih terkawal.. Yg aku paling suke aku dh xpayah pikir nk barai cover set cm LC untuk tukar coolant.. 125zr nie just jage 2T,4T n wt servicing pape yg patut insyaAllah pjalanan anda selamat,aku pon kerap ulang alik kampung halamanku bersama Tupai_Jet aku alhamdulillah GOOOOOOOOOOOD performance... setakat nie aku menunggang Tupai_Jet memang aku rase yg terbaik sebab 2stroke nie motor pertamaku..hihi..HIDUP YAMAHA!!!!!!! HIDUP YANGMAHAL!!!!! TAMBAH HUTANG AG!!! HEHEHE
tu jela kot,penat aku nk taip byk2..haha bounce
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Fri 7 Jun - 14:06:49

Nice...aku sbelum guna Z ni, aku pkai lagenDa 1st model, tpi itu la aku xda modal yg besar nak modified tambah lagi abg polis trafik ngn jPj rajin sgt buat rondaan dah la penah kena saman sekali...pikir punya pkr aku asalnya nak pau Laici tp laici mahal yg amat wlapn sekenhen ( ingat 125z mhl ke? u got it wrong, boy Cool ..laici lg mahal sbb byk brg n mtr ni dlm hotlist pcuri Twisted Evil )..cr punya cari maka dipertemukn la jodoh aku ngn 125z ni..wlapun serba kekurangn aku terima apa adanya...愛してる Yamaha ( i love you Yamaha ) I love you
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Fri 14 Jun - 12:41:57

salam bro...

citer aku lak..
aku dah jatuh cinta ngan yamaha 125 sejak 1st model lagi..masa tu aku kt politeknik tahun 1998..then aku cume dpt yg second je mase tu..tp dh bukan rezki aku..tupai aku tu dirembat penyamun setelah setahun aku pkai..
sekarang..pd tahun 2012 bulan disember..aku melamar tupai baru color meroon itam..dan aku sgt syg tupai aku yg baru ni..setiap hari sebelum gerak g keje aku akan lap dulu..park dlm umah la sebab dok bujang..hehe...
gy paling best pd aku pasal tupai ni..laju ngan 6 gear[6 speed]..dics break belakang..monoshork..sound..coverset yg senang ditukar ganti..
dan mengenai FC..pd aku x menjadi masalah..begitu jugak ngan 2T..dan untuk pengetahuan semue..aku sanggup berhabis duit demi tupai tersyg aku ni..i luv my 125zR..

lol! Smile Cool


ps: aku minat jugak dengan rxz..tp memandangkan tiada bakul..aku terpaksa lupakan hasrat tuk miliki yamaha rxz..rxz katak memang aku minat sangat..sound die terbaik lah!!


Last edited by BLX1714 on Wed 19 Jun - 11:50:57; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Sun 16 Jun - 0:30:08

BLX1714 wrote:
salam bro...

citer aku lak..
aku dah jatuh cinta ngan yamaha 125 sejak 1st model lagi..masa tu aku kt politeknik tahun 1998..then aku cume dpt yg second je mase tu..tp dh bukan rezki aku..tupai aku tu dirembat penyamun setelah setahun aku pkai..
sekarang..pd tahun 2012 bulan disember..aku melamar tupai baru color meroon itam..dan aku sgt syg tupai aku yg baru ni..setiap hari sebelum gerak g keje aku akan lap dulu..park dlm umah la sebab dok bujang..hehe...
gy paling best pd aku pasal tupai ni..laju..dics break belakang..monoshork..sound..coverset yg senang ditukar ganti..
dan mengenai FC..pd aku x menjadi masalah..begitu jugak ngan 2T..dan untuk pengetahuan semue..aku sanggup berhabis duit demi tupai tersyg aku ni..i luv my 125zR..

lol! Smile Cool


ps: aku minat jugak dengan rxz..tp memandangkan tiada bakul..aku terpaksa lupakan hasrat tuk miliki yamaha rxz..rxz katak memang aku minat sangat..sound die terbaik lah!!

Sama lah kita, aku asalnya nak beli LC tp rega sekenhen dia mak datok bley thn mahal..( sbnrnya aku dah rancang nak 125z ) so aku rasa takdir aku bkn utk lC sebaliknya takdir tlh menyatukn aku dgn 125z..syukurlah stakat ni suma ok...Razz
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Sun 16 Jun - 11:07:34

dan...sekarang..cita2 aku adalah Honda CBR600 RR..peeeeaarghh.....
im realy fall in luv wit 600rr..Wink
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Sun 16 Jun - 13:10:57

BLX1714 wrote:
dan...sekarang..cita2 aku adalah Honda CBR600 RR..peeeeaarghh.....
im realy fall in luv wit 600rr..Wink




CBR600 RR...konpem kopak arrr aku klau beli superbike yg brharga rm60k haha 
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Sun 16 Jun - 17:10:54

hmm...pd aku minat x mengira pasal poket..aku mesti usaha dan terus usaha tuk dpt kn nye..
Back to top Go down
View user profile
aq-pfy
Senior Member


Posts : 83
Join date : 04/10/2011
Age : 46
Location : mersing

PostSubject: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Mon 17 Jun - 11:23:43

The best topic, thanks
semasa sek menengah saya telah mula tunggang moto suzuki scrambler abg saya, ada klac, tanpa menoleh ke belakang saya terus menunggang moto YAMAHA RXS, SUZUKI TRS, HONDA HAWK,HONDA RAIDER 1 N 2 MODEL. Semua ada klac, jadi rasa gementar bila ada yg suruh tunggang moto KAWASAKI CUP POSMEN, namun tanpa di sedari setelah berada d persimpangan sek menengah,abis SPM, kerja terus dgn motorcluc , antaranya RD 750, 350, 250, 125, MBX 125, semua jual bila dpt kerja, barulah bermula YAMAHA 80, HONDA 50, MODENAS, SUZUKI RGV, sampai skrg, dan pd tahun 2011 mula berbini dgn 125z, , kenapa tupai pulak di kala usia dah 40 an, cerita org ia moto terbaik YAMAHA 3 thn berturut2, reka bentuk dinamik, laju, dan yang penting kerana KELAB 125ZM,  waktu kerja konvoi kereta, pencen konvoi moto best, beli second rm 3000, namun ada yg tawarkan rm 3500 jika nak jual, kerana SAYANG 125Z , KOLEKSI PERIBADI, CATATAN DI ATAS  " Kenapa anda beli Yamaha 125z? "
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Mon 17 Jun - 12:09:56

aq-pfy wrote:
The best topic, thanks
semasa sek menengah saya telah mula tunggang moto suzuki scrambler abg saya, ada klac, tanpa menoleh ke belakang saya terus menunggang moto YAMAHA RXS, SUZUKI TRS, HONDA HAWK,HONDA RAIDER 1 N 2 MODEL. Semua ada klac, jadi rasa gementar bila ada yg suruh tunggang moto KAWASAKI CUP POSMEN, namun tanpa di sedari setelah berada d persimpangan sek menengah,abis SPM, kerja terus dgn motorcluc , antaranya RD 750, 350, 250, 125, MBX 125, semua jual bila dpt kerja, barulah bermula YAMAHA 80, HONDA 50, MODENAS, SUZUKI RGV, sampai skrg, dan pd tahun 2011 mula berbini dgn 125z, , kenapa tupai pulak di kala usia dah 40 an, cerita org ia moto terbaik YAMAHA 3 thn berturut2, reka bentuk dinamik, laju, dan yang penting kerana KELAB 125ZM,  waktu kerja konvoi kereta, pencen konvoi moto best, beli second rm 3000, namun ada yg tawarkan rm 3500 jika nak jual, kerana SAYANG 125Z , KOLEKSI PERIBADI, CATATAN DI ATAS  " Kenapa anda beli Yamaha 125z? "


Byk juga mtr klac yg bro dah pkai...konpem byk pengalaman ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile
jejaka_kacang
New Member


Posts : 3
Join date : 17/06/2013

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Mon 17 Jun - 17:48:25

hai, aku org baru kat sini.

baru angkat 125zr 3bulan yg lepas.

Kenapa aku beli moto ni? sebab reka bentuk yang seksi, bunyi yang menggiurkan dan persembahan yang mantap di atas jalan raya.

Juga, asap yang dikeluarkan sepanjang perjalanan seakan-akan meninggalkan bukti yg jentera aku pernah lalu merentasi jalan itu. Sehingga menyebabkan penunggang lain yang terhidu bau asap itu akan memaki dan mencarut tanpa mereka sendiri sedari.

Oh, hebatnya moto ini...love u so strong..
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Mon 17 Jun - 19:44:49

jejaka_kacang wrote:
hai, aku org baru kat sini.

baru angkat 125zr 3bulan yg lepas.

Kenapa aku beli moto ni? sebab reka bentuk yang seksi, bunyi yang menggiurkan dan persembahan yang mantap di atas jalan raya.

Juga, asap yang dikeluarkan sepanjang perjalanan seakan-akan meninggalkan bukti yg jentera aku pernah lalu merentasi jalan itu. Sehingga menyebabkan penunggang lain yang terhidu bau asap itu akan memaki dan mencarut tanpa mereka sendiri sedari.

Oh, hebatnya moto ini...love u so strong..

Selamat menyertai keluarga 125z...ride dgn hati2 bro




Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Wed 19 Jun - 11:54:09

dan yg terbaik yamaha 125z ni..adalah memiliki 6 gear[6 speed]..
satu2 nye dlm kelas moto cab..
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Thu 20 Jun - 16:56:20

BLX1714 wrote:
dan yg terbaik yamaha 125z ni..adalah memiliki 6 gear[6 speed]..
satu2 nye dlm kelas moto cab..


Betul sangat2 statement tu...setakat ni xda lagi motor 2stroke yg bleh menandingi kelajuan dan kelincahannya bila beraksi di ats jalan raya hehe respek thp maharaja kat motor ni Laughing
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Fri 21 Jun - 15:52:19

dan yg pasti nye..kat mane kite berade  dengar bunyi dari jauh pun bole taw dah moto tu tupai jet..huhuhu.........Very Happy
Back to top Go down
View user profile
blanco0401
New Member


Posts : 3
Join date : 30/04/2013
Age : 24
Location : Masjid Tanah, Melaka

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Thu 27 Jun - 21:03:14

salam perkenalan abang2 semua , salam satu 2 5.. haha
saya baru angkat 125zr aritu, moto baru seminggu..tp da 700km. Alhamdulillah..
dari sekolah lagi memang minat 125 ni.. da masuk blaja last2 sem baru dapat merasa.. mmng aum! la. xmnyesal. hehe
bunyi serak2 manja , pikap mcm lahanat palesit.. lentik pon lentik..
pantang habuk sentuh sikit mesti tembak air punya.. hehe

love u lah baby black..muah ketat2 <3
Back to top Go down
View user profile
fiqo
New Member


Posts : 3
Join date : 15/03/2013
Age : 27
Location : Kuala Terengganu

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Sat 26 Oct - 18:28:54


1 design lawa, kemas & sporty
(terdapat dalam 3 warna merah, hitam dan biru)
2 performance, kita mara dulu selepas trafic light
3 bunyi jadi perhatian...
4 pilihan remaja kini
Back to top Go down
View user profile
EncikTupai
New Member


Posts : 4
Join date : 10/01/2014

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Fri 10 Jan - 15:42:01

Rekabentuk yang menarik ...
Bunyi yang garang manja ...
Colour maroon hitam buat aku jatuh hati...
Pasal speed aku tak kisah sangat kalau tak setanding 125z orang lain, asalkan lagi laju daripada motor-motor biasa, aku dah berpuas hati  lol! 
Back to top Go down
View user profile
SAA_125z
New Member


Posts : 1
Join date : 08/02/2014

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Sat 8 Feb - 10:15:20

Sedih sebab terpaksa melepaskan 125z first model setahun yg lepas atas kegawatan ekonomi.. bg aku moto 125 ne paling terbaek dlm bnyk2 motor yg penah aku gune.. Tahyan lasak.. design memang pergh la.. bunyi ekzos yg ting ting
Back to top Go down
View user profile
JangNCX
New Member


Posts : 4
Join date : 12/03/2014

PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Wed 26 Mar - 2:55:39

minat dari sekolah rendah tapi hajat x kesampaian sbb x berduit..hasil kumpul duit raya sikit2 dan kerja sambilan lepas spm dapat laa keluar seekor tupai ala2 sugarglider nih.. hahaha mantoppp mileage baru 500km dah melenjan topspeed kat highway... bunyi yg seksi serta lentik tubuh yg menggiurkan..
~sayang tupaijet!!! lol! 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kenapa anda beli Yamaha 125z?   Today at 6:26:41

Back to top Go down
 
Kenapa anda beli Yamaha 125z?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: