Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 I am Muslim..

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 24
Join date : 14/02/2011

PostSubject: I am Muslim..   Wed 16 Feb - 1:45:39

Kat sini kowg bleh share atau sebarkan apa2 je bahan mengenai agama islam kita...
Besar pahala klu curahkan ilmu nie kawan2... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://125zmalaysia.forumms.net
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 24
Join date : 14/02/2011

PostSubject: Re: I am Muslim..   Thu 17 Feb - 2:37:02

Back to top Go down
View user profile http://125zmalaysia.forumms.net
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 24
Join date : 14/02/2011

PostSubject: Re: I am Muslim..   Thu 17 Feb - 2:51:10

Back to top Go down
View user profile http://125zmalaysia.forumms.net
Dino
Penaung
Penaung
avatar

Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 26
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sun 20 Feb - 0:38:09

Firman Allah swt;

” Bertolong-tolonglah kamu dalam berbuat kebajikan dan taqwa dan janganlah kamu bertolong-tolong dalam berbuat dosa dan aniaya (permusuhan) “

(Surah Al-Mai’dah :2)

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung
avatar

Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 26
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sun 20 Feb - 0:40:12

Persoalan 1: Samada tembok menyekat Ya’juj & Ma’juj terbuka?


Tembok menyekat kaum Ya’juj & Ma’juj telah lama terbuka apabila orang Yahudi kembali ke Bait al-Maqdis (Jerusalem) dan membentuk negara Israel pada tahun 1948. Allah swt telah memberi keterangan di bawah bagi menjelaskan kepulangan Yahudi ke Bait al-Maqdis:—

“…Dan mustahil kepada penduduk sesebuah negeri yang Kami binasakan, bahawa mereka tidak akan kembali hingga apabila terbuka tembok yang menyekat Ya’juj & Ma’juj, serta mereka meluru turun dari tiap-tiap tempat yang tinggi...”; al-Anbiyaa’:95-96

“Penduduk” dimaksudkan ialah orang Yahudi, “negeri” adalah Bait al-Maqdis, “Ya’juj & Ma’juj” adalah Yahudi (Khazar), dan “meluru turun dari tiap-tiap tempat yang tinggi” bermaksud Ya’juj & Ma’juj menguasai dan menjajah keseluruhan aspek kuasa-kuasa pemerintahan dunia.Israel

Allah swt malahan menyatakan “mustahil” bagi orang Yahudi untuk pulang ke Bait al-Maqdis, kecuali setelah tembok menyekat Ya’juj & Ma’juj terbuka dan mereka telah berkuasa. Orang Yahudi telah lama pulang ke negeri Bait al-Maqdis dan membentuk negara Israel pada tahun 1948. Oleh itu apakah penjelasan kepulangan mereka ke Bait al-Maqdis?

Ini bermaksud tembok telah terbuka dan Ya’juj & Ma’juj telah lama menguasai pemerintahan. Orang Yahudi dikembalikan melalu agenda puak Khazar, iaitu Yahudi Zionis yang menguasai dunia hari ini dan digambarkan di dalam Surah al-Kahfi sebagai kaum Ya’juj & Ma’juj. Mereka malahan boleh dianggap menguasai dunia hari ini kerana tiada negara yang mampu menghalang mereka daripada menghancurkan Palestine.

Fakta kedua menyokong dakwaan tembok Ya’juj & Ma’juj telah lama terbuka ialah berdasarkan keterangan Allah swt di bawah:

“…Maka mereka… tidak dapat menebuknya…”; al-Kahfi:97

Ayat menyatakan mereka tidak dapat “menebuk” tembok tersebut. Beribu-ribu tahun Allah swt memelihara tembok tersebut, dan tiada satu makhluk pun di seluruh alam ini mampu “menebuk” tembok kecuali dengan keizinan Allah swt, iaitu apabila Allah swt mengizinkan Ya’juj dan Ma’juj dilepaskan.

Sebaliknya telah disebutkan dalam Shahih Al-Bukhari dan Shahih Muslim bahwa Nabi saw bersabda: “Telah mulai terbuka hari ini dari dinding Ya`juj dan Ma`juj sebesar (lubang) ini.” Rasulullah membuat lingkaran dengan dua jarinya, ibu jari dan jari telunjuk. (HR. Al-Bukhari dari Zainab bintu Jahsyin radhiyallahu ‘anha).

Apakah maksud hadis apabila dibaca bersama ayat 97 surah al-Kahfi yang menyatakan Ya’juj & Ma’juj “tidak dapat menebuknya”? Ini membuktikan Allah swt telah melepaskan mereka kerana fakta tembok berlubang membuktikan mereka telah berjaya menebuk tembok. Tembok tidak akan berlubang jika tidak boleh ditebuk!

Oleh itu fakta tembok berlubang membuktikan Ya’juj & Ma’juj dilepaskan semasa zaman kehidupan Rasulullah saw di Madinah, iaitu selepas Allah swt menukarkan kiblah ke arah Kabbah pada Rejab 2 AH (624 AD). Meraka yang masih berpegang Ya’juj & Ma’juj dilepaskan selepas Dajjal akan terus menerus menunggu sehinggalah bumi ini hancur dan kiamat, dan Ya’juj & Ma’juj tetap tidak kunjung tiba. Sepatutnya mereka memikirkan kembali kepercayaan mereka yang bercanggah dengan Al-Quran dan bertanya diri sendiri jawapan bagi persoalan di bawah:

(a) penjelasan kepulangan orang Yahudi ke Bait al-Maqdis dan membentuk negara Israel pada tahun 1948 (al-Anbiyaa’:95-96), dan

(b) Rasulullah saw menyatakan tembok telah berlubang, iaitu telah berjaya ditebuk (al-Kahfi:97).

(c) Kenapa terdapat ketepatan fakta yang sempurna menghubungkan Al-Quran dengan sejarah Yahudi Khazar? Sedarilah tipu daya itu teorinya tidak tetap dan sentiasa berubah-ubah, manakala kebenaran itu sebenarnya lebih terang dan tetap tidak berubah-ubah.

Persoalan 2: Samada Ya’juj & Ma’juj manusia?


Yahudi telah kembali ke Bait al-Maqdis namun adakah anda melihat mana-mana raksasa Ya’juj Ma’juj berkeliaran dengan banyak? Sudah tentu tidak kerana Ya’juj & Ma’juj adalah manusia. Allah memberikan petunjuk mengenali Ya’juj & Ma’juj. Ini dijelaskan di dalam Surah al-Kahfi:

“…kemudian ia berpatah balik menurut jalan yang lain. Sehingga apabila ia sampai di antara dua gunung, ia dapati di sisinya satu kaum yang hampir-hampir mereka tidak dapat memahami perkataan. Mereka berkata: “wahai Zulkarnain, sesungguhnya kaum Yakjuj dan Makjuj sentiasa melakukan kerosakan di bumi; oleh itu, setujukah kiranya kami menentukan sejumlah bayaran kepadamu dengan syarat engkau membina sebuah tembok di antara kami dengan mereka?”

Dia menjawab: “(kekuasaan dan kekayaan) yang Tuhanku jadikan daku menguasainya, lebih baik (dari bayaran kamu); oleh itu bantulah daku dengan tenaga aku akan bina antara kamu dengan mereka sebuah tembok penutup yang kukuh. Bawalah kepadaku ketul-ketul besi”; sehingga apabila ia terkumpul separas tingginya menutup lapangan antara dua gunung itu, dia pun perintahkan mereka membakarnya dengan berkata: “Tiuplah dengan alat-alat kamu” sehingga apabila ia menjadikannya merah menyala seperti api, berkatalah dia: “Bawalah tembaga cair supaya aku tuangkan atasnya”.

Maka mereka tidak dapat memanjat tembok itu, dan mereka juga tidak dapat menebuknya. (Setelah itu) berkatalah Zulkarnain: “Ini ialah suatu rahmat dari Tuhanku; dalam pada itu, apabila sampai janji Tuhanku, Dia akan menjadikan tembok itu hancur lebur, dan adalah janji Tuhanku itu benar”…”; al-Kahfi:92-98

Ya’juj & Ma’juj adalah manusia

1. Tembok buatan manusia hanya untuk manusia.

“…tembok di antara kami dengan mereka...”; al-Kahfi:97

Mereka yang meminta pertolongan adalah manusia, dan bagi memisahkan antara manusia dengan manusia (kaum Ya’juj & Ma’juj). Oleh itu dan jika mereka jin, kenapa perlu ada tembok atau perlu memanjat dan menebuk tembok? Bukankah mereka boleh terus berjalan menembusi tembok yang diperbuat oleh manusia? Ini kerana jin dan malaikat tidak dapat dihalang kerana dapat menembusi tembok dibuat manusia.

2. Perbuatan melakukan kerosakan atau “fasad” ke atas manusia.

“…sesungguhnya kaum Yakjuj dan Makjuj sentiasa melakukan kerosakan di bumi...”; al-Kahfi:94

“…Hanyasanya balasan orang-orang yang memerangi Allah dan RasulNya serta melakukan bencana kerosakan di muka bumi...”; al-Maa’idah:33

Kerosakan atau “fasad” ialah perbuatan sesama manusia, dan surah al-Kahfi menyatakan kerosakan dilakukan kepada manusia. Manusia mempunyai kebebasan membuat pilihan dan boleh dipertanggung-jawabkan ke atas fasad dilakukan. Jin mempunyai kebebasan membuat pilihan tetapi makhluk ghaib tidak dapat dikenalpasti sebagai makhluk melakukan fasad.

3. Ya’juj & Ma’juj daripada keturunan manusia.

Dari Abu Said Al-Khudri ra bahawa Rasulullah saw bersabda. “Allah berkata, ‘Wahai Adam, berdirilah dan keluarkan penghuni neraka.’ Adam berkata, ‘Labbaik, wa sa’daik, segala kebaikan berada dalam kekuasaan-Mu. Ya Tuhan, bagaimana penghuni neraka tersebut? Allah menjawab, “Dari setiap seribu terdapat sembilan ratus sembilan puluh sembilan.” … Abu Said mengatakan bahawa mereka berkata, “Siapakah di antara kita yang termasuk orang tersebut?” Rasulullah menjawab. “Sembilan ratus sembilan puluh sembilan Yakjuj dan Makjuj, sedangkan dari kalian hanya satu” (HR Bukhari, Muslim dan Ahmad)

Ya’juj & Ma’juj daripada keturunan manusia, iaitu daripada keturunan anak lelaki Nabi Nuh bernama Yafis dan berhijrah ke utara, iaitu ke Eropah dan Selatan Rusia selepas banjir kering. Keturunan Sam berlegar di sekitar bumi Kanaan lalu membentuk bangsa Arab dan sekitarnya. Keturunan Ham pula berhijrah ke Afrika lalu membentuk bangsa Afrika.

Oleh itu sekiranya seseorang itu berketurunan nabi, beliau semestinya manusia dan malahan boleh dianggap berketurunan mulia dan baik-baik. Oleh itu, tidak munasbah menyatakan Ya’juj & Ma’juj makhluk ghaib (jin?) tetapi berketurunan nabi-nabi.

4. Ya’juj & Ma’juj dimasukkan ke dalam neraka

“…telah tetap hukuman seksa dariKu: “Demi sesungguhnya! Aku akan memenuhi neraka Jahannam dengan semua jin dan manusia…”; as-Sajdah:13

Ya’juj & Ma’juj adalah makhluk boleh dihisab untuk ke neraka atau syurga. Namun mereka dimasukkan ke dalam neraka. Terdapat dua penghuni neraka, iaitu jin atau manusia. Ya’juj & Ma’juj berketurunan Nabi Adam as dan oleh itu mereka bukan jin. Ini membuktikan mereka manusia seperti kita.

Terdapat pelbagai keterangan lain dan anda boleh merujuk buku An Islamic View of Gog and Magog in the Modern World untuk mendapatkan keterangan penuh berserta gambaran peta dan gunung tersebut.

Persoalan 3: Di manakah kedudukan mereka?


Berdasarkan keterangan Surah al-Kahfi:92-98, fakta relevan mengenali Ya’juj & Ma’juj ialah:
a. Negeri Ya’juj & Ma’juj = Khazaria & Russia (Gog is the Anglo-American-Israeli alliance and Magog is Russia)
b. Jalan ke utara = ke utara Iran menuju ke Armenia
c. Di antara dua gunung = Gunung Caucasus
d. Kaum hampir mereka tidak memahami perkataan = Kaum Armenia
e. Tembok besi = Daryal Gorge/Iberian Gates/Caucasian Gates

Siapakah kaum Ya’juj & Ma’juj? Mereka puak Khazar, iaitu 98% bangsa Yahudi kita ketahui hari ini. Yahudi Khazar adalah palsu, dan 12 kaum Yahudi sebenar berkulit gelap, jauh berbeza dari rupa Yahudi kita kenali hari ini. Patung atau lukisan dinding Piramid atau Mesir menunjukkan Firaun adalah negro, dan orang Yahudi berkulit gelap. Mereka kaum bersama Nabi Musa as menyeberangi Laut Merah. Oleh itu bagaimana pula mereka yang berwajah German atau Rusia boleh mengaku mereka Yahudi? Dari kaum ke-13? Inilah perdayaan Ya’juj & Ma’juj.

Persoalan 4: Di manakah tembok menyekat Ya’juj & Ma’juj?

Anda boleh merujuk buku bagi memahami maksud “tembok yang menyekat Ya’juj & Ma’juj”. Tembok tersebut dipanggil sebagai Daryal Gorge/Iberian Gates/Caucasian Gates, iaitu tembok diperbuat daripada besi bercampur tembaga. Rombongan telah dihantar mencari tembok dibina Zulkarnain pada tahun 50 H dan menemui tembok telah musnah sepenuhnya.

Saya turut ingin berkongsi pendapat peribadi mengenai tembok menyekat Ya’juj & Ma’juj (sekatan). Sekatan lain ke atas puak Yahudi Khazar ialah sebelum Peperangan Waterloo (1815). Pada zaman itu mereka dilayan hina, dan Nathan Mayer Rothschild (1777-1836) membiayai England dalam peperangan menentang Napoleon. Di antara tuntutan Rothschild sebagai balasan ialah Yahudi diberi hak dan perlindungan sama rata. Semenjak itu Rothschild menguasai Bank of England dan Yahudi Khazar hidup bebas.

Tiada lagi sekatan dan mereka 100% bebas menguasai dunia. Mereka bekerjasama dengan Knights Templar (Freemason) bagi mengatur perancangan supaya orang Yahudi berupaya pulang ke Israel dan membentuk sebuah negara bebas. Mereka merancang penjajahan negara lain dan memberi kemerdekaan setelah menukarkan sistem negara, menguasai industri utama dan meletakkan orang-orang mereka di dalam negara jajahan.Mereka malahan bekerjasama membentuk sistem perbankan, pertubuhan dan pelbagai badan menguasai dunia dan seluruh aspek kehidupan kita pada hari ini.

Persoalan 5: Siapakah “golongan” Ya’juj & Ma’juj?


Kita mengenali Yahudi Khazar sebagai bangsa Ya’juj & Ma’juj. Persoalannya hadis menyatakan bilangan mereka 999 daripada setiap 1,000 orang, dan mereka ini pula adalah manusia. Oleh itu siapakah manusia yang bermaksud 999 setiap 1,000 manusia? Siapakah Ya’juj & Ma’juj yang tidak terhitung banyaknya? Dalam erti kata lainnya, siapakah “manusia tidak terhitung”?

Jawapannya semua manusia yang termasuk golongan mereka. “Golongan” Ya’juj & Ma’juj ialah manusia seperti saya, keluarga saya, anda dan keluarga anda, pemimpin dan ulama yang anda sanjung dan semua manusia di dunia, iaitu mereka yang melaksanakan sistem diperkenalkan mereka ke dalam sistem di dalam negara kita. Siapakah lagi yang selama ini melakukan kerosakan jika bukan manusia yang mengamalkan sistem mereka?

Oleh itu 99.9% manusia adalah tergolong sebagai “golongan Ya’juj & Ma’juj” (Children of Gog & Magog) kerana melaksanakan sistem mereka. Akibat daripada ini lahirlah Ya’juj & Ma’juj berbangsa barat, melayu, india, cina dan semua bangsa yang melaksanakan sistem Ya’juj & Ma’juj. Dakwaan ini dijelaskan melalui surah al-Maa’idah:51:

“…Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu…”; al-Maa’idah:51

Keterangan merujuk hari ini. Ini kerana Yahudi dan Kristian tidak menjadi teman rapat pada zaman dahulu. Sebab utama ialah Kristian mendakwa Yahudi bertanggung-jawab membunuh Jesus, iaitu tuhan mereka. Namun itu pada hari ini dan semenjak Peperangan Waterloo (1815) di antara England dan France, mereka bekerjasama.

Ya’juj & Ma’juj telah terlepas daripada sekatan kemanusiaan dan bekerjasama dengan Kristian bagi membentuk pelbagai sistem untuk menguasai dunia. Mereka membentuk “Gog & Magog World Order”.

Oleh itu apakah maksud “adalah dari golongan mereka” apabila hidup di zaman “Gog & Magog World Order” dan mereka bekerjasama menguasai dunia?

Pertamanya hanya terdapat dua golongan utama, iaitu golongan orang Islam atau golongan Ya’juj & Ma’juj. Keduanya ia bermaksud sesiapa yang mengambil dan melaksanakan sistem mereka akan terkeluar dari golongan orang Islam dan menjadi golongan Ya’juj & Ma’juj. Allah akan membiarkan manusia mati sebagai golongan Ya’juj & Ma’juj kerana menyokong perlaksanakan sistem dan cara kehidupan mereka. Maksud selainnya ialah kita menerima nasib sama seperti mereka, iaitu kekal di neraka selamanya.

Selainnya ada yang berkata ini tidak mungkin kerana banyak yang bersyahadah dan melakukan solat, berpuasa, zakat dan menunaikan haji. Perlu diingatkan kembali keterangan al-Maaidah:51 menyatakan [size=10pt]“Wahai orang-orang yang beriman![/size]”, iaitu bermaksud mereka ini bukan sekadar Islam dan melakukan Rukun Islam, tetapi mereka malahan memenuhi semua rukun menjadi orang beriman. Mereka adalah orang beriman yang bergetar hati apabila sekadar hanya mendengar nama Allah swt.

Maka orang beriman yang melaksanakan sistem mereka akan menerima nasib yang sama. Berdasarkan alasan ini maka hadis yang menyatakan Ya’juj & Ma’juj tidak terhitung dan 999 setiap 1,000 orang menjadi benar dan munasabah (samada kiraan berdasarkan “seorang dari sahabat” dan 999 dari kita? atau kiraan mengikut nisbah penduduk setiap zaman? Wallahualam).

Fakta ini malahan disokong fakta riba wang kertas dan transaksi melibatkan bank. Ini kerana surah al-Baqarah menyatakan pengistiharan peperangan oleh Allah swt dan Rasulullah saw ke atas orang yang mengambil riba, membayar riba, penulis riba dan saksi kepada perjanjian riba.

“..Oleh itu, kalau kamu tidak juga melakukan (perintah mengenai larangan riba itu), maka ketahuilah kamu: akan adanya PEPERANGAN dari Allah dan RasulNya…”; al-Baqarah:279

“..Dan sesiapa yang mengulangi lagi (perbuatan mengambil riba itu) maka mereka itulah ahli neraka, mereka KEKAL di dalamnya…”; al-Baqarah:275

99.9% akan ke neraka kerana riba wang kertas

Bagaimana seseorang tidak malu mengaku beriman apabila statusnya sedang berperang menentang Allah swt dan Rasulullah saw? Ini satu pengakuan tidak munasabah dan iman sangkaan semata-mata (prasan). Maka melalui surah ini 99.9% bangsa dan golongan Ya’juj & Ma’juj dimasukkan ke neraka serta kekal di dalamnya.

Keterangan Surah Al-Baqarah sepatutnya membuatkan hatinya seakan-akan tercabut kerana kedasyatannya. Namun itu bagi golongan Ya’juj & Ma’juj, kesemua ini tidak mendatangkan ketakutan dan menjadi hiburan menghalalkan yang haram. Mereka sentiasa sahaja mempunyai alasan untuk menyelisihinya.

Kepada yang beriman, fakta dan Gog & Magog World Order adalah ujian tersangat sukar. Sudah tentu dan siapakah tidak berakal menyangka Allah swt memberikan ujian mudah ke syurga? Soalan di sini sahaja telah pun membingungkan manusia menjawabnya, maka tidak dapat dibayangkan pula apabila Allah swt pula menyoal di akhirat.

Dengan ujian kehidupan yang berat maka Rasulullah saw menyatakan akan datang kepada umat ku suatu zaman di mana orang yang berpegang kepada agamanya laksana menggenggam bara api. Rasulullah saw dengan itu memberi “perintah yang sangat tegas” untuk meninggalkan semua puak walau terpaksa berpaut kepada akar pokok hingga mati, bemaksud pilihan mati bagi memelihara keimanan jauh lebih baik daripada menjadi golongan Ya’juj & Ma’juj.

Ianya juga perjuangan yang selari dengan cerita Ashaab’ul-Kahfi dan Ar-Raqiim di dalam Surah Al-Kahfi, iaitu pilihan antara “keimanan” atau “kehidupan dunia tanpa iman”. Dalam hadis lain pula Rasulullah saw memberikan gambaran kehidupan orang beriman:

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah saw. bersabda, “…Selagi akan datang suatu masa di mana orang yang beriman tidak akan dapat menyelamatkan imannya, kecuali bila ia lari membawanya dari suatu puncak bukit ke puncak bukit yang lain dan dari suatu lubang kepada lubang yang lain. Maka apabila zaman itu telah terjadi, segala pencarian (pendapatan kehidupan) tidak dapat dicapai kecuali dengan perkara yang membabitkan kemurkaan Allah swt…”. (HR Baihaqi)

Keterangan lain yang menyokong seperti yang terkandung di dalam Surah An-Nisaa:97

Maksudnya: “..Sesungguhnya orang-orang yang diambil nyawanya oleh malaikat semasa mereka sedang menganiaya diri sendiri (kerana enggan berhijrah untuk membela Islam dan rela ditindas oleh kaum kafir musyrik), mereka ditanya oleh malaikat dengan berkata: “Apakah yang kamu telah lakukan mengenai agama kamu?” Mereka menjawab: Kami dahulu adalah orang-orang yang tertindas di bumi. Malaikat bertanya lagi: “Tidakkah bumi Allah itu luas, yang membolehkan kamu berhijrah dengan bebas padanya?” Maka orang-orang yang sedemikian itu keadaannya, tempat akhir mereka ialah neraka jahanam, dan neraka jahanam itu adalah seburuk-buruk tempat kembali..”; al-Quran: An-Nisaa:97

Berdasarkan di atas maka orang beriman tiada sebarang alasan yang sah pada hari akhirat. Rasulullah saw juga telah memberikan perintah khusus dan mengingatkan mereka, maka itu tidak haruslah orang beriman mempunyai ketetapan lain:

“…dan tidak harus bagi orang beriman, lelaki dan perempuan — apabila Allah dan RasulNya menetapkan keputusan mengenai sesuatu perkara — mempunyai hak memilih ketetapan sendiri mengenai urusan mereka. Dan sesiapa yang tidak taat kepada hukum Allah dan RasulNya maka sesungguhnya ia telah sesat dengan kesesatan yang jelas nyata…”; al-Ahzaab:36

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall
avatar

Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 30
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 21 Feb - 0:01:28

bagus ar.....sambil berforum....kita berilmiah....

disini ak share sedikit ar

PENGHULU ISTIGHFAR

Maksudnya: "Ya Allah, tiada Tuhan yang sebenar melainkan Engkau, Engkaulah yang menjadikan aku, aku adalah hamba-Mu, dan aku berjanji mentaati-Mu semampuku, aku berlindung kepada-Mu daripada kejahatan kelakuanku, Kukembalikan kepada-Mu segala nikmat yang Kau berikan dan aku kembali kepada-Mu dengan dosa yang kulakukan. Ampunilah aku, kerana tiada siapa yang dapat mengampuniku melainkau Engkau."
(Riwayat al-Bukhari no. 6306, 6323)


Back to top Go down
View user profile
Rider Majal
New Member


Posts : 8
Join date : 20/02/2011

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 21 Feb - 7:45:19

AMIN
Back to top Go down
View user profile
musesaddiq
Super Senior Member
avatar

Posts : 109
Join date : 20/02/2011
Age : 30
Location : PJ - Alor Star

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 21 Feb - 12:15:30

Sesapa nak beli buku2 agama nak tempah yassin , apa2 saja buku2 agama bleh order kat aku...
harga boleh slow talk.
Contact me - 013-2126194


Last edited by musesaddiq on Mon 21 Feb - 14:01:21; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
wantu kupai
Junior Member
avatar

Posts : 26
Join date : 21/02/2011
Age : 29
Location : wei, aku katner nie?

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 21 Feb - 13:33:10

=.="
oooooooooooooooooooooook~
Back to top Go down
View user profile https://www.facebook.com/Da0zKupai
apai_WJN
Super Senior Member
avatar

Posts : 148
Join date : 23/02/2011
Age : 29
Location : KLATE-->GOMBAK

PostSubject: Re: I am Muslim..   Wed 23 Feb - 14:00:55

"MENUNTUT ILMU adalah sebahagian daripada JIHAD.."

blaja DIY kre jihad gk la kn???
Back to top Go down
View user profile
musesaddiq
Super Senior Member
avatar

Posts : 109
Join date : 20/02/2011
Age : 30
Location : PJ - Alor Star

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 7 Mar - 17:39:08

Menuntut mana2 Ilmu yg baik itu adalah jihad jugak....

jgn dok p menuntut ilmu bukan2 pon nak kata jihad jugak, Very Happy

Nawaitu yang penting, niat kerana Allah S.W.T
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung
avatar

Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 26
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 7 Mar - 23:52:02

apai_WJN wrote:
"MENUNTUT ILMU adalah sebahagian daripada JIHAD.."

blaja DIY kre jihad gk la kn???

ape yg ak tau blaja bnde jahat tu "harus" tp mempraktikkan tu haram + bedosa....
mksudnye, kalo blaja bnde jahat xdosa n xdpt pahala...tp kalo praktikkan
conpem bedosa Neutral

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
apai_WJN
Super Senior Member
avatar

Posts : 148
Join date : 23/02/2011
Age : 29
Location : KLATE-->GOMBAK

PostSubject: Re: I am Muslim..   Thu 10 Mar - 19:52:02

aku DIY supaya boleh ke masjid dgn pantas...hehe
Back to top Go down
View user profile
am_125z
Super Senior Member
avatar

Posts : 146
Join date : 19/07/2011
Age : 26
Location : Penang - Taiping - Ipoh

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 24 Oct - 20:27:35

amalkan pembacaan doa naik kenderaan sebelum anda memulakan perjalanan anda..
xrugi amalkan..berkat dan perlindungan insyaallah..
selamat beramal..

Back to top Go down
View user profile
miey ZR
Senior Member
avatar

Posts : 69
Join date : 25/07/2011
Age : 26
Location : PARIT BUNTAR/IPOH

PostSubject: Re: I am Muslim..   Wed 2 Nov - 14:57:45

ISLAM ITU AGAMA SUCI
Smile
Back to top Go down
View user profile
jie
Super Senior Member
avatar

Posts : 156
Join date : 04/12/2011
Age : 26
Location : perlis indera kayangan

PostSubject: Re: I am Muslim..   Tue 20 Dec - 13:54:16

ok... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ahz69
Super Senior Member
avatar

Posts : 256
Join date : 09/01/2012
Location : petaling jaya,shah alam,kajang,temerloh,jengka,kuantan

PostSubject: Re: I am Muslim..   Thu 8 Mar - 5:01:17

kt cni aku nk kongsi la sikit ilmu y aku dpt mase aku tgh cari sal ilmu alam....
der sorg brader ni ckp,semua ttg islam boleh kite cari dlm 2kalimh..iaitu 2kalimah shahadah..
law dibaca dgn teliti,kite kne percaya tuhan yakni Allah y tiada lainnya..cmne nk kenal Allah,dgn 20sifatnye y wajib diketahui...setiap 1 de penerangannye tersendiri...y mane semua setiap 20 tu akn kmbali pada kite dan sedar lah kita y diri kite ni tiada....masuk bab mengenali siapa kita la plak...mmg luas ilmu Allah ni...
y termampu kite fikir hanyalah setitik dr air lautan...
renungkan
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall
avatar

Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 30
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sun 11 Mar - 12:40:59

ahz69 wrote:
kt cni aku nk kongsi la sikit ilmu y aku dpt mase aku tgh cari sal ilmu alam....
der sorg brader ni ckp,semua ttg islam boleh kite cari dlm 2kalimh..iaitu 2kalimah shahadah..
law dibaca dgn teliti,kite kne percaya tuhan yakni Allah y tiada lainnya..cmne nk kenal Allah,dgn 20sifatnye y wajib diketahui...setiap 1 de penerangannye tersendiri...y mane semua setiap 20 tu akn kmbali pada kite dan sedar lah kita y diri kite ni tiada....masuk bab mengenali siapa kita la plak...mmg luas ilmu Allah ni...
y termampu kite fikir hanyalah setitik dr air lautan...
renungkan

bolej jadi ustaz nieh...heheh
Back to top Go down
View user profile
ahz69
Super Senior Member
avatar

Posts : 256
Join date : 09/01/2012
Location : petaling jaya,shah alam,kajang,temerloh,jengka,kuantan

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sun 11 Mar - 12:46:21

Fizz Fixz wrote:
ahz69 wrote:
kt cni aku nk kongsi la sikit ilmu y aku dpt mase aku tgh cari sal ilmu alam....
der sorg brader ni ckp,semua ttg islam boleh kite cari dlm 2kalimh..iaitu 2kalimah shahadah..
law dibaca dgn teliti,kite kne percaya tuhan yakni Allah y tiada lainnya..cmne nk kenal Allah,dgn 20sifatnye y wajib diketahui...setiap 1 de penerangannye tersendiri...y mane semua setiap 20 tu akn kmbali pada kite dan sedar lah kita y diri kite ni tiada....masuk bab mengenali siapa kita la plak...mmg luas ilmu Allah ni...
y termampu kite fikir hanyalah setitik dr air lautan...
renungkan

bolej jadi ustaz nieh...heheh
aiseh..kongsi mane y taw je...kite sama2 blaja n ingat mengingati...ame jamil bwu la ustaz....hehehehe
Back to top Go down
View user profile
Fizz Fixz
Zone Marshall
Zone Marshall
avatar

Posts : 884
Join date : 20/02/2011
Age : 30
Location : Sitiawan --> Manjung ---> Ayer keroh (Melaka)

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sun 11 Mar - 13:49:16

hehehe tu ustaz byk ilmu dah...

heheeh ko lak...bakal bakal2...hehehe
Back to top Go down
View user profile
ahz69
Super Senior Member
avatar

Posts : 256
Join date : 09/01/2012
Location : petaling jaya,shah alam,kajang,temerloh,jengka,kuantan

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sun 11 Mar - 13:55:34

Fizz Fixz wrote:
hehehe tu ustaz byk ilmu dah...

heheeh ko lak...bakal bakal2...hehehe
Back to top Go down
View user profile
amirfaris
Junior Member
avatar

Posts : 45
Join date : 28/02/2012
Age : 26
Location : Melaka,Johor

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sat 14 Apr - 4:29:13

bercinta sebelum nikah dihukumkan haram dan meluahkan perasaan kepada seseorang itu juga haram..ini apa y sy belaja di sekolah dulu..nak berkongsi ilmu..
Back to top Go down
View user profile
ahz69
Super Senior Member
avatar

Posts : 256
Join date : 09/01/2012
Location : petaling jaya,shah alam,kajang,temerloh,jengka,kuantan

PostSubject: Re: I am Muslim..   Sun 15 Apr - 22:46:31

amirfaris wrote:
bercinta sebelum nikah dihukumkan haram dan meluahkan perasaan kepada seseorang itu juga haram..ini apa y sy belaja di sekolah dulu..nak berkongsi ilmu..

statement ni cam xcomplete n mengelirukan....
boleh beritahu dimana dapat staement ni?sy berminat tuk tahu...
sbb sebelum ni xpenah dgr lg...
tp y mana saya tahu...
xsalah bercinta sebelum nikah...asal tahu dan buat perkara y betul...
tuk meluahkan perasaan pun xsalah...tgk pada tujuan n sbb....
ni apa y dapat sy cari...
basic adalah...
"setiap perbuatan bermula dgn niat"
Back to top Go down
View user profile
fatah temerloh
Zone Marshall
Zone Marshall
avatar

Posts : 270
Join date : 20/10/2011
Age : 25
Location : temerloh :: jengka :: kuantan :: seremban

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 16 Apr - 0:04:03

ahz69 wrote:
amirfaris wrote:
bercinta sebelum nikah dihukumkan haram dan meluahkan perasaan kepada seseorang itu juga haram..ini apa y sy belaja di sekolah dulu..nak berkongsi ilmu..

statement ni cam xcomplete n mengelirukan....
boleh beritahu dimana dapat staement ni?sy berminat tuk tahu...
sbb sebelum ni xpenah dgr lg...
tp y mana saya tahu...
xsalah bercinta sebelum nikah...asal tahu dan buat perkara y betul...
tuk meluahkan perasaan pun xsalah...tgk pada tujuan n sbb....
ni apa y dapat sy cari...
basic adalah...
"setiap perbuatan bermula dgn niat"


ustaz ahz.. cheers cheers cheers cheers cheers

_________________
lol! YEAR END GATHERING . KELAB 125Z MALAYSIA lol!
Back to top Go down
View user profile
naslizan_pepiio
Senior Member
avatar

Posts : 91
Join date : 29/09/2011
Age : 26
Location : KANGAR , PERLIS

PostSubject: Re: I am Muslim..   Mon 16 Apr - 17:37:00

ahz69 wrote:
amirfaris wrote:
bercinta sebelum nikah dihukumkan haram dan meluahkan perasaan kepada seseorang itu juga haram..ini apa y sy belaja di sekolah dulu..nak berkongsi ilmu..

statement ni cam xcomplete n mengelirukan....
boleh beritahu dimana dapat staement ni?sy berminat tuk tahu...
sbb sebelum ni xpenah dgr lg...
tp y mana saya tahu...
xsalah bercinta sebelum nikah...asal tahu dan buat perkara y betul...
tuk meluahkan perasaan pun xsalah...tgk pada tujuan n sbb....
ni apa y dapat sy cari...
basic adalah...
"setiap perbuatan bermula dgn niat"

sya sngat stuju dgn pndapat ni sbb.. ikut pda arus zaman la.. zmn la ni mna da dah mk ayh tlong carikan jdoh.. semua ank2 cari sndri.. kta sndri pon msti nk yg kita suka n selesa.. jadi dh dapat yg kta bekenan tuh,, kena pandai jga la.. jgn pulak belebihan.. org sekeliling tgok pon x syok...

~JADI KAWAL LAH PEGAULAN ANDA DGN PASANGAN ANDA ~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: I am Muslim..   

Back to top Go down
 
I am Muslim..
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Agama 'Islam'-
Jump to: