Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Tue 21 Jun - 1:30:55

Korang ada x pengalaman dan kisah rakan-rakan atau saudara anda sendiri yang telah menjadi mangsa benda khurafat sihir seperti saka, jin, santau, dan sebagainya??

Ada anda kenal mana-mana klinik yang mengamalkan perubatan Islam yang semakin diterima ramai?
jom kongsi.....

Kat kampung aku ada seorang yg boleh merawat orang....dia dapat ilham dari mimpi yang dia boleh merawat orang yg dikaitkan dengan makhluk spt jin ni...sungguh bertuah dia........

Kalau anda ada ayat-ayat al-Quran yg ingin dikongsi bersama, terutamanya yg boleh digunakan dalam tujuan perubatan islam ini......leh kongsi, aku pun jahil jgk ni...heheheee

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Tue 21 Jun - 2:08:42

perubatan islam sgt simple...
dlm hadith sahih ade bgtau, xde ubat yg xleh mengubati selain mati...
semuanya bermula dr niat...Al-Fatihah itu sndiri leh sembuhkn
pelbagai penyakit...tp bkn snang nk gne al-Fatihah utk jd ubat
sbb skang dh xrmai yg bleh baca al-Fatihah dgn betul...
dgn makhraj huruf, tajwid n maknanye...kalo kite bleh
baca al-Fatihah 100% betul beserta makna, insyallah
ia mmpu sembuhkn segala penyakit sbb al-Fatihah itu
peghulu segala ayat...Allahuallam Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Tue 21 Jun - 2:18:44

Dino wrote:
perubatan islam sgt simple...
dlm hadith sahih ade bgtau, xde ubat yg xleh mengubati selain mati...
semuanya bermula dr niat...Al-Fatihah itu sndiri leh sembuhkn
pelbagai penyakit...tp bkn snang nk gne al-Fatihah utk jd ubat
sbb skang dh xrmai yg bleh baca al-Fatihah dgn betul...
dgn makhraj huruf, tajwid n maknanye...kalo kite bleh
baca al-Fatihah 100% betul beserta makna, insyallah
ia mmpu sembuhkn segala penyakit sbb al-Fatihah itu
peghulu segala ayat...Allahuallam Very Happy Very Happy Very Happy

betui tu Din, tp yg paling penting keyakinan dan niat kita kn,....

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
banjar_wmv
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 427
Join date : 10/05/2011
Age : 28

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Tue 21 Jun - 2:28:16

ame jamil wrote:
Dino wrote:
perubatan islam sgt simple...
dlm hadith sahih ade bgtau, xde ubat yg xleh mengubati selain mati...
semuanya bermula dr niat...Al-Fatihah itu sndiri leh sembuhkn
pelbagai penyakit...tp bkn snang nk gne al-Fatihah utk jd ubat
sbb skang dh xrmai yg bleh baca al-Fatihah dgn betul...
dgn makhraj huruf, tajwid n maknanye...kalo kite bleh
baca al-Fatihah 100% betul beserta makna, insyallah
ia mmpu sembuhkn segala penyakit sbb al-Fatihah itu
peghulu segala ayat...Allahuallam Very Happy Very Happy Very Happy

betui tu Din, tp yg paling penting keyakinan dan niat kita kn,....


yup...yang tue aku penah dengar citer..tapi aku nak kongsi jgk la sebelum terlambat..kita xtau mase akan datang ker bila2 ker.ade org dengki dengan kite antar benda dari jauh,untuk menghalang benda tue,sebelum makan atau minum..bacalah surah annas...bace 3 kali kemudian bacelah doa makan..kemudian insyallah kalau ade benda yang xelok akan ditunjukkan depan mata..kalau xde pape makan atau minum la dengan selamat..itu yang aku sempat pelajari dari seseorg yang rapat dengan family aku..tapi nak dinasihati la..kalau dah ditunjukkan depan mata tue,jangan la kite cakap,maki atau ape2 saje...buat macam xde pape pastu cabut la..carik kedai lain..atau ape2 ker,coz penah lalui keadaan macam tue..tapi xperlu la aku citer erk ape jadi...sekadar mengingati rakan2 seperjuangan....hehehe

_________________


Back to top Go down
View user profile
Dino
Penaung
Penaung


Posts : 1022
Join date : 19/02/2011
Age : 24
Location : Pasir Mas, Kelate===>Shah Alam

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Tue 21 Jun - 2:32:54

ame jamil wrote:
Dino wrote:
perubatan islam sgt simple...
dlm hadith sahih ade bgtau, xde ubat yg xleh mengubati selain mati...
semuanya bermula dr niat...Al-Fatihah itu sndiri leh sembuhkn
pelbagai penyakit...tp bkn snang nk gne al-Fatihah utk jd ubat
sbb skang dh xrmai yg bleh baca al-Fatihah dgn betul...
dgn makhraj huruf, tajwid n maknanye...kalo kite bleh
baca al-Fatihah 100% betul beserta makna, insyallah
ia mmpu sembuhkn segala penyakit sbb al-Fatihah itu
peghulu segala ayat...Allahuallam Very Happy Very Happy Very Happy

betui tu Din, tp yg paling penting keyakinan dan niat kita kn,....

yakin n niat saje xcukup ame...
cmni, islam itu complete/sempurna...utk sempurna, kne ade
perkara yg buat kn ia sempurna...kite ambik contoh rumah...
kalo ade bumbung je, kite xpnggil ia rumah...kalo ade tiang je,
kite xpnggil ia rumah jgk...tp bila kite cntum sume, baru ia sempurna jd rumah...
cmtu la islam...niat+usaha insyaallah, berjaya Smile Smile Smile

_________________

"Laughter makes you young, love makes you beautiful"
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Tue 21 Jun - 2:36:09

Tips untuk mengelakkan daripada di santau angin di kedai-kedai makan,...

makanan tu pastikan xde benda2 asing spt rambut....
minuman lak sblm minum, baca bismillah sambil pgg punggung cawan tu.....cawan akan retak jika ada unsur2 santau.....

insyallah...

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
YapBKX3048
President 2
President 2


Posts : 798
Join date : 18/02/2011
Age : 31
Location : K.Sel ~ Shah Alam.

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Thu 23 Jun - 16:56:29

Camne cara nk santau erk??? sape tau?? study study study

_________________
SeHaTi.. SeJiWa.. Se ia.. SeKaTa.. Kelab 125z Malaysia AKA K125zM 4ever

Crew No. K125zM_0006...
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Thu 23 Jun - 20:22:33

YapBKX3048 wrote:
Camne cara nk santau erk??? sape tau?? study study study

belom kaji lak....isau syirik...heheheee tongue tongue

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
apai_WJN
Super Senior Member


Posts : 148
Join date : 23/02/2011
Age : 26
Location : KLATE-->GOMBAK

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Fri 24 Jun - 2:51:22

sape nk ayt pengasih???
aku taw..hehe
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Sat 25 Jun - 14:43:36

apai_WJN wrote:
sape nk ayt pengasih???
aku taw..hehe

aku xnk minyak pengasih tu buat perempuan tu tunduk kt aku...
aku cuma nk dia terima aku seadanya....ceyy...
kongsi la Apai..hihiiii

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
miey ZR
Senior Member


Posts : 69
Join date : 25/07/2011
Age : 24
Location : PARIT BUNTAR/IPOH

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Wed 2 Nov - 15:02:55

Smile
Back to top Go down
View user profile
zarul
Super Senior Member


Posts : 164
Join date : 24/04/2011
Age : 27
Location : TRAVEL ---

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Wed 2 Nov - 17:28:13

aku pun ada gak ayat pengasih..tapi berdasarkan ayat al-quran...tapi bukan jenis mcm minyak guna2 tuh..tapi untuk mendekatkan jodoh... ( ye kot ) allahualam.. Tak penah try pun sebab aku still pegang pada prinsip ' gentlemen ' hehehe.. Banyak ilmu yang aku belajar gak ,sebab bapak aku orang jawa , ilmu pun dapat dari arwah atuk aku.. Tapi aku cuma guna bila perlu ..macam nak mengelakan hasad dengki ,doa penahan marah , n macam2 lagi la...cuma sekarang aku n family aku masih lagi mencari sesiapa yang mampu untuk mengeluarkan sesuatu dari lengan kiri bapa aku..arwah atuk aku yang wariskan , dan cuma dia je yang tahu macammane nak keluarkan...
Back to top Go down
View user profile
am_125z
Super Senior Member


Posts : 146
Join date : 19/07/2011
Age : 24
Location : Penang - Taiping - Ipoh

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Thu 3 Nov - 2:58:40

amalkn 3 kul sebelum tdo...
ayatul kursi n ayat seribu dinar...
Back to top Go down
View user profile
ame jamil
Zone Marshall
Zone Marshall


Posts : 909
Join date : 19/02/2011
Age : 27
Location : Perak Darul Ridzuan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Fri 4 Nov - 0:45:30

zarul wrote:
aku pun ada gak ayat pengasih..tapi berdasarkan ayat al-quran...tapi bukan jenis mcm minyak guna2 tuh..tapi untuk mendekatkan jodoh... ( ye kot ) allahualam.. Tak penah try pun sebab aku still pegang pada prinsip ' gentlemen ' hehehe.. Banyak ilmu yang aku belajar gak ,sebab bapak aku orang jawa , ilmu pun dapat dari arwah atuk aku.. Tapi aku cuma guna bila perlu ..macam nak mengelakan hasad dengki ,doa penahan marah , n macam2 lagi la...cuma sekarang aku n family aku masih lagi mencari sesiapa yang mampu untuk mengeluarkan sesuatu dari lengan kiri bapa aku..arwah atuk aku yang wariskan , dan cuma dia je yang tahu macammane nak keluarkan...

kongsi la ayat pengasih tu......heheheheee Laughing Laughing Laughing

ayah ko ada saka?... kalau yakin, boleh je buang.....dan ada jgk saka yg degil, dh buang dia mai balik...jin ni mmg perangai dia yg xelok...degil tu x elok la tu....untuk mengelakkan ahli keluarga ko mewarisi saka tersebut, amalkan surah al-Lahab.......

*saka tu ada kt tangan?... jgn bg ayah ko lempang sapa2,... mau terkoyak pipi org yg kono lompang tu
nti..hehehee

_________________
.....Ame Jamil masih HIJAU.....
Back to top Go down
View user profile
jie
Super Senior Member


Posts : 156
Join date : 04/12/2011
Age : 24
Location : perlis indera kayangan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Tue 20 Dec - 13:49:23

al-fatihah kunci penting ...
islam agama sempurna.. I love you
Back to top Go down
View user profile
ahz69
Super Senior Member


Posts : 256
Join date : 09/01/2012
Location : petaling jaya,shah alam,kajang,temerloh,jengka,kuantan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Mon 23 Apr - 2:39:37

zarul wrote:
aku pun ada gak ayat pengasih..tapi berdasarkan ayat al-quran...tapi bukan jenis mcm minyak guna2 tuh..tapi untuk mendekatkan jodoh... ( ye kot ) allahualam.. Tak penah try pun sebab aku still pegang pada prinsip ' gentlemen ' hehehe.. Banyak ilmu yang aku belajar gak ,sebab bapak aku orang jawa , ilmu pun dapat dari arwah atuk aku.. Tapi aku cuma guna bila perlu ..macam nak mengelakan hasad dengki ,doa penahan marah , n macam2 lagi la...cuma sekarang aku n family aku masih lagi mencari sesiapa yang mampu untuk mengeluarkan sesuatu dari lengan kiri bapa aku..arwah atuk aku yang wariskan , dan cuma dia je yang tahu macammane nak keluarkan...

sy ni xtaw la sgt bab2 ni..
tp ade la ahli keluarga y penah kene buatan org...
so taw ader kaedah perawatan Islam As-Syifaa' kt area bangi sec4...
rasanya dari tokoh terkenal ulamak PAS Dato Harun Din..
ramai y dtg dr seluruh pelusuk tempat...untuk ubati pelbagai penyakit...
leh r try tempat ni...
Back to top Go down
View user profile
MUHD FARIZUL
Junior Member


Posts : 25
Join date : 04/12/2012
Age : 22
Location : Gemas,Negeri Sembilan

PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Thu 6 Dec - 11:22:37

bacelah ayat kursi atau pon buka lah rakaman ayat ni di pagi hri sam ad dirumah
atau dikedai2 supaya dpat menghalang dri dignggu dan mnghalau bnde halus ini.. insyallah..
Back to top Go down
View user profile
fakhrul_ramzi
New Member


Posts : 13
Join date : 20/12/2012
Age : 21
Location : gerik , perak

PostSubject: tetag ilmu perubatn islam   Mon 31 Dec - 17:44:12

assalamualaikum . .
dalam perubtan islam neh kita juga arus meneliti siapa dan ap latar belkang yg mengubati itu , krn pd zaman skrang ad yg mnggunak kn shirikk , khadam , jin dan sbgainya . . . . bomoh2 klentong , klau kita pg ap hukumnya ?? so pg kat perubtan syifaa mnggunakn ayt2 suci alquran , dan ustz2 yg bole dipercayai . insya'allah . .

maaf lau salah pirat pirat pirat pirat pirat
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...   Today at 0:02:49

Back to top Go down
 
Salam.. tentang Ilmu Perubatan Islam...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Agama 'Islam'-
Jump to: