Kelab 125z Malaysia
Kelab 125z Malaysia

RIDE ALONE if you want to go FAST, RIDE TOGETHER if you want to go FAR..
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Sembang Monoshock + Fork

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
pakalala
New Member


Posts : 13
Join date : 17/04/2013
Location : sepang & batu pahat

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Sun 12 May - 23:11:30

kalau tengah brek dpn kan... fork rasa mcm bergegar-gegar...kenapa ye??
Back to top Go down
View user profile
Nanako
Junior Member


Posts : 21
Join date : 30/05/2013
Age : 24
Location : Sibu

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Mon 17 Jun - 20:01:43

Aku rsa setting 125z aku ni dah ngam2 dah...fork ngn absorber dah kaw2 ejaszmen dia..senang citer mtor aku dah mmg "lowered" yg sgt2 smpaikn ayah aku pon tgur aku whether aku ada potong, tp mmg camtu la...buktinya masa aku dok main koner, single stand aku bgesel ngn jalan raya..bukan sekali tp byk kali dah..setakat ni xda buat aku hilang kawaln sbb aku x "rakus" sgt main koner lol!
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Sat 22 Jun - 10:40:29

hm...pasal main corner ni..aku de pengalaman tergolek main corner..mase tu tupai aku baru 2 bulan kuar kedai[tupai baru]..aku just lowered fork dpn 1 1/2 inchi je..
biase mase aku x lowered lagi fork tupai aku tu itme lap mesti sangkut single stand..lepas aku wat lowered fork dpn tupai aku..sekali aku layan lap..tersangkut batang double stand lak..pe agi..melambung tayar belakang dan aku ngan tupai aku tergolek la..nasib baik tupai aku x teruk..cume spoiler je patah..yg lain2 just bengkok n boleh betulkan balik..coverset calar cikit..aku Sad nangis tengok tupai aku tergolek dan sejak dari kejadian tu aku dah x layan lap secara hardcore dah seperti yg slalu aku wat..

pada aku..aku lowered fork dpn just tuk tupai stady mase tgh speeding je..dan dari segi kosmetik memang nmpk cun la..xde berongga sgt antara tayar ngan mudguard..
Back to top Go down
View user profile
fakhrul_ramzi
New Member


Posts : 13
Join date : 20/12/2012
Age : 21
Location : gerik , perak

PostSubject: sembang monoshock+fork   Tue 23 Jul - 16:11:53

ak nk tnye holder fork under nie kn dea ad bearing bpe n wacher lapek bearing ad bpe ? sbb pasang kaki 3 fork ase goyang mcm ad yg tertinggal
Back to top Go down
View user profile
fakhrul_ramzi
New Member


Posts : 13
Join date : 20/12/2012
Age : 21
Location : gerik , perak

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Tue 23 Jul - 23:07:12

BLX1714 wrote:
hm...pasal main corner ni..aku de pengalaman tergolek main corner..mase tu tupai aku baru 2 bulan kuar kedai[tupai baru]..aku just lowered fork dpn 1 1/2 inchi je..
biase mase aku x lowered lagi fork tupai aku tu itme lap mesti sangkut single stand..lepas aku wat lowered fork dpn tupai aku..sekali aku layan lap..tersangkut batang double stand lak..pe agi..melambung tayar belakang dan aku ngan tupai aku tergolek la..nasib baik tupai aku x teruk..cume spoiler je patah..yg lain2 just bengkok n boleh betulkan balik..coverset calar cikit..aku Sad nangis tengok tupai aku tergolek dan sejak dari kejadian tu aku dah x layan lap secara hardcore dah seperti yg slalu aku wat..

pada aku..aku lowered fork dpn just tuk tupai stady mase tgh speeding je..dan dari segi kosmetik memang nmpk cun la..xde berongga sgt antara tayar ngan mudguard..



mcm mne ehh ?? mnx tnjuk ajar . newbie agy . . . Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
BLX1714
Super Senior Member


Posts : 252
Join date : 17/12/2012
Location : Tanjong Malim

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Wed 24 Jul - 13:07:06

wak g workshop..diorg bole wat..bajet kalu kt tmpt aku xlbh rm30 wat fork dpn je..aku turun fork dpn 1 1/2 inch..dan smpai sekarang xde pape masalah n bile top mmg sedap.. Cool 
Back to top Go down
View user profile
NiTRO697
New Member


Posts : 10
Join date : 15/02/2013
Location : Taiping

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Mon 9 Sep - 15:59:38

Salam, mono rr nk msuk dekat 125z bleh ka? ap yg nk kna adjust kalu bley?
Back to top Go down
View user profile
pengguna 125
New Member


Posts : 4
Join date : 21/01/2014
Location : johor

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Sat 25 Jan - 1:52:17

showa bole masuk kat 125 ke?
Back to top Go down
View user profile
su
Senior Member


Posts : 50
Join date : 18/07/2011
Location : tasteless water

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Sun 23 Mar - 3:02:18

assalam semua... Very Happy  Very Happy  Very Happy 

monoshock kalu dah time conner tu rse membuai2 maknanye dh smpi masa eh? ke mcm ne? scratch 
rse mono yg pkai skrg ni xde la lme mne..belom cukup setahun pn lg.. scratch 
mono pkai yg std..kayaba (KYB)..

monoshock ape yg keras skit eh? selain mono std, mono dari moto ape yg boleh masuk kt 125? klu ada yg boleh, boleh terus pnp je ke?
Back to top Go down
View user profile
aiman95
New Member


Posts : 3
Join date : 16/10/2013
Age : 21
Location : segamat,Johor.

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Thu 25 Sep - 18:24:18

Salam . moto sy kurang tonggek lah . mono dah tukar orimoto 2013 . cond tiptop . tp still tak tonggek mcm moto keluar kedai . ape penyelesaiannya ya ? membe kata hantar jet balik ..betul ke ?
Back to top Go down
View user profile
azmiaziz09
New Member


Posts : 1
Join date : 26/07/2016

PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Tue 26 Jul - 2:03:38

Salam..fork depan yg leaking boleh repair ke?..ade kesan minyak kt tiub..lepas lap bg kering pastu henjut fork depan ade lg kesan minyak..kalau boleh repair part ape yg nk kne tukar?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sembang Monoshock + Fork   Today at 21:46:01

Back to top Go down
 
Sembang Monoshock + Fork
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab 125z Malaysia :: Sembang Tentang Y125Z-
Jump to: